DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 17. června 2012

Tipy pro letní make-up


Pro dokonalý make-up na léto platí pár základních pravidel, jedním z nich je čím míň make upu tím lépe a čím lehčí make-up, tím ještě lépe. Pleť se v létě hodně potí a není tedy dobré ji zatěžovat hustým, krycím make-upem, který je spíše vhodný na zimu a stejnak se Vám rozteče a udělá na obličeji mapky. A stejně tak, je vhodné, aby make-up obsahoval UV ochranu a tím chránil obličej proti slunci a zabraňoval tím jeho stárnutí. Také proto platí, že čím víc je make up přirozený, tím méně je na něm vidět nedostatků i třeba, když začne dělat mapky.

Obličej
  • Základ
 Jako základ/podklad pod make‑up je vhodné zvolit lehký tónovací krém, který dokáže někdy i nahradit krém a sjednotí pleť a následně pak nebude potřeba tolik make‑upu na krytí.
  • BB creams
Letošním hitem, jak už většina z Vás stihla postřehnout, jsou tzv. BB creams (BB krémy), které jsou kombinací make‑upu a krému, tedy je to krém, který je krycí jako make‑up, je rozjasňující, má UV ochranu a pleť nezatěžuje. Tedy, pro tu z Vás, která nevyjde ven namalovaná, je toto ideální rychlé řešení pro dokonalou pleť. Nejlepší volbou, kde se nemůžete s výběrem BB cream nemůžete splést, jsou značky Missha, Skin79.
  • Make up
Co se týče make‑upu na léto, je vhodné volit spíše lehčí, který se dobře vstřebá a následně, když se zpotíte, neudělá na obličeji mapky. U takovýchto make‑upů je možné, když je potřeba na některých partiích, nanést i dvě vrstvy a stále bude vypadat přirozeně.
  • Fixace
Nejlépe jak se dá make‑up zafixovat je pudrem a to nejlépe sypkým, který tolik nezatěžuje pleť a nezalézá do vrásek. A pokud toužíte i po osvěžení, když občas přepudrujete během dne obličej, je skvělou volbou Magically cool liquid powder od MAC.
  • Obočí a řasy
Obočí je vhodné lehce zvýraznit, popř. dokreslit tužkou či stínem a řasy zvýraznit voděodolnou řasenkou, která je na léto ideální nestane se, že by se vám roztekla, či obtiskla.

Oči
Opět hlavním problémem je, že jak se člověk potí, tak se zároveň i oční stíny smývají, slévají do vrásek, nebo roztékají. Proto, pokud opravdu se bez nich nedokážete obejít, zvolte ty voděodolné a pod ně bázi (tip: ARTDECO), která je udrží na místě. Jestliže, se ale bez nich obejít dokážete, zvolte radši voděodolnou tužku na oči, u které máte jistotu, že nebude pak vypadat jako medvídek mýval. A pod oči dát trochu korektoru, který popřípadě zakryje nedostatky.


Tváře
Pokud se rozhodnete použít BB cream, je namístě zvolit krémovou tvářenku (tip: NARS), která nejlépe spolupracuje s krémovou texturou BB cream, či tónovací krémem a díky tomu je snadná její aplikace nenadělá šmouhy, jako ta sypká či tuhá pudrová. Ovšem, když zvolíte make up, je jedno jaký typ tvářenky zvolíte, nejlepší variantou je však ta, která svou texturou vzhled nijak nenaruší.
Na prozáření obličeje, aby to nevypadlo, že máte na sobě nějakou masku, je dobré na kontury obličeje nanést trochu bronzeru, či luminátoru (značka Benefit, je zde velkým přeborníkem).
Co se týče barev, je lepší volit mezi světlými tóny na den – do broskvova, světle hněda (lze použít i bronzer), nebo světle růžova.

Rty
Hitem letošního léta jsou rtěnky ve výrazných červených tónech (při námořnickém stylu) a dále pak také sytě mandarinkově oranžová a křiklavě růžová. Pak dále jsou stále v kurzu světlé pastelové barvy, hlavně růžové odstíny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)