DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 30. května 2013

Moje řasy part. I, prodloužení řas, jak vybrat salon a typ řas + vše kolem

Ahoj všem,
Často se mě ptáte na to, jakou řasenku používám a další věci ohledně mých řas. Proto uvedu pár faktů a pak se pustim do obkecávání okolo.

  1. Mám prodloužené řasy
  2. Nosím je už 3 roky
  3. Vyzkoušela jsem více značek (Luxus lashes,..)
  4. V současné době (už dva roky) nosím Extreme lashes

Moje cesta k prodloužení řas
Byl zrovna posledná ročník, poslední ročník na gymnáziu... Ne, sranda :D. Prostě jsem byla maturantkou a omylem se přihodilo, že nám dali (po 7 letech, co jsme měli z dějepisu třídního) novou učitelku dějepisu. Nikdy mě neměla ráda a nastal rok teroru. Já se přestala radši úplně malovat, pač jsem jí nechtěla dávat záminku ke konfliktu (ale gelové nehty jsem si nechala pořád - alespoń něčím jsem ji mohla vytáčet). Takže jak jsem se přestala malovat, tak jsem zjistila, že mám krátké řasy, s hustotou to nebylo taky nic moc (střídají se u mne období super kvalita a hustota a pak ta horší - zima). Tak jsem serozhodla pro prodloužení.

Jak vybrat značku a salon
Tady nastal problém. Prodlužování řas v roce 2010 u nás v ČR bylo v plenkách a já nevěděla kam zajít. Tak jsem si dělala průzkumy na internetu. Chtěla jsem aby působily přirozeně, za rozumnou cenu. Protože to v Brně ještě nebyly originální Extreme lases (chápejte tak, že Extreme lashes jsou ty první kdo kdy vymyslel), tak jsem se docela nadchla pro Luxus lashes. Pak jsem hledala salon, kde řasy dělají a hledala na internetu reference. Výběr padl na salon Winci.

Moje zkušenostis Luxus lashes a salonem Winci
Jak už tomu tak bývá, každé začátky jsou krušné a ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Se salonem Winci jsem byla spokojená s jejich profesionállním přístupem. Tomu se nedá nic vytknout i hezké prostředí, pozice salonu u centra Brna. Jediné co mi vadilo bylo, že mi nedokázali poradit v ničem. Zeptala jsem se a slečny nevěděly. 
K samotným řasám... Měli na výběr dvoje syntetické a norkové. Já si nechala udělat ty norkové, protože vypadaly lépe, ale byl to jeden z největších podvodů. Něco jako přírodní či norkové řasy prostě neexistuje. všechno je to syntetika a je to jen lákadlo, jak z Vás vytáhnout více peněz (což v té době jsem samořejmě nevědla, bylo o tom tak zoufale málo informací). Krom toho, že tehdá prodloužení stálo nějaké 3000  Kč a doplnění se počítalo ZA JEDNU ŘASU (cena podle délky řas). Takže Vás to pochopitelně přišlo docela pak draho. Navíc jste si pak museli zakoupit asi čtyři přípravky, aby ty řasy držely, což byly další 3000 v háji.
Potom co se mnou slečna profesionálně vybrala typ a délku řas a já podepsala nějaký prohlášení, že to podstupuji dobrovolně (teď už chápu proč), se mohlo jít na věc. Slečna mi ani oči nepodlepila, takže mě výpary z lepidla štípaly do očí a řasy se slepovaly. Prodloužení trvalo hodinu. Nejdříve jsem z toho byla nadšená, dokud jsem se doma nepodívala pořádně, řasy strašně slepené, moc lepidla a řasy byly hodně tlusté. No, ale nebylo to tak hrozné, jak v té době chodily slečny s šílenýma řasama.
Na doplnění jsem chodila po třech týdnech - cena teda podle toho, kolik mi toho vypadalo (cca 1200 Kč), trvalo půl hodiny.
Péče o řasy byla jednoduchá, dva dny po aplikaci nenamáčet, žádná pára. Musela sem si koupit speciální séra (dvě - jedno pro kvalitu řas nebo co a druhý bylo nějaký černidlo), pak řasenku a odličovač, což byly další finance, ale tohle mi vydrželo půl roku.

Moje zkušenosti Extreme lashes
Po půl roce nošení Luxus lashes, jsem potkala salon Franck Provost Brno a v něm úžasnou kadeřnici, vizážistku a specialistku na řasy Extreme lashes Martinu. Tehdá mě líčila a česala na ples a všimla si těch řas a všechno mi vysvětlila, co je špatně atd atd. Ani mě 2x nemusela přesvědčovat a já k  ní okamžitě přestoupila. Vysvětlila mi v čem jsou Extreme lashes jedinečné.
Extreme lashes jsou matkou všech prodloužených řasy, všechno ostatní jsou jejich kopie. Jsou syntetické, extra tenké (nevypadají nepřirozeně), odlehčené - protože jsou duté!, používá se průhledné lepidlo, takže spoje nejsou vidět. Tak mi Marťa chudák 2,5h rozlepovala a sundávala řasy značky Luxus lashes a pak mi udělala řasy značky Extreme lashes. 
Po tom, co se jí povedl pomalu nadlidský úkol, byly moje řasy o dost přirozenější a víčka lehčí. Fotky staré tři roky s rozdílem nemám, bohužel :/, ale rozdíl byl sakra vidět. Řasy byly fakt přirozené, hezky oddělené a nic nebylo slepenýho, nebo přebytečné lepidlo. Byla jsem strašně spokojená. Navíc jsme přišly na to, že to co mi paní tvrdila, že 12ka délka, 12ka rozhodně není (za delší byl tehdá příplatek).

Prodloužení
Prodloužení by tedy mělo trvat 2-3 hodiny, záleží kolik máte Vy vlastních řas, jestli chcete zahustit, prodloužit nebou udělat přirozená kukadla. První aplikace by měla pokrýt co nejvíc vašich řas - neměla by být limitována počtem v nějakém "základním setu". Neměly by být hlavně vidět nějaké díry atd. A nesmí se lepit na tzv. baby řasy - na malé řasy, které ještě nejsou zcela vyrostlé.
Pod oči a přes spodní řasy by se měla nalepit speciální páska, aby Vás lepidlo neštípalo a řasy se neslepily.
Navíc si můžete dát do řasů kamínky na ozdobení, či zakomponvat barevné řasy pro efekt. Řasy vybírejte tak, abyste nepůsobily, že všichni ví, že máte prodloužené řasy, pač jemáte až k obočí - nevypadá to pěkně, navíc, je to strašnou zátěží pro Vaše přírodní.
 
Extreme
4500,- FP Brno

Luxus lashes
bývalo 3000, - 
teď 1399,- až 1899,- (Winci)

Doplnění 
Doplnění by mělo trvat asi 1,5h a nemělo by být účtováno po jedné řase.

Extreme 
2 týdny 600,-
3 týdny 800,-
4 týdny 1100,-
5 týdnů a víc 1250,-
Samozřejmě, pokud Vám řasy po čtyřech týdnech vypadají málo, tak nezaplatíte 1100,-, ale podstatně méně

Luxus lashes
Bývalo účtováno po jedné řase až 40 Kč jedna řasa (mohlo se stát, že se nedoplatíte)
Teď 799,-

Extreme lashes po třech týdnech





Extreme po doplnění, když jsem měla málo svých řas




Odkazy:

11 komentářů:

  1. Sluší ti to :) Já bych si asi řasy nedala.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to vážně skvěle a docela přirozeně, mimochodem zajímavý článek, umělé řasy sice neplánuji ale je fajn se o tom něco dozvědět :)
    twonakedminds.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá to skvelo...neodvažujem sa isť do toho,lebo asi jednorazovo to nemá moc význam a dlhodobo by som do toho peniažky nedávala...ale keď budem raz veľká a bohatá...:D:D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to překrásně. Ale pro mě je to bohužel dost peněz a také bych se bla, jak by řasy vypadaly po sundání. Ale strašně bych si toto přála vždy alespoň na léto k vodě :) Už jsi je měla někdy sundané?

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AHoj, měla jsem je sundané celkdem 1x, jednou po tom špatném prodloužení a to byly řasy nic moc a pak loni v létě a to řasy byly v pohodě, úplně normální (můj standart)
      mrkni ještě na další dva články

      Moje řasy part.II péče a jak se starat o prodloužené řasy

      Moje řasy part. III život s řasami a moje rozhodnutí

      Vymazat
    2. Četla jsem i další dva. Teď jsi mě trochu zvyklala :D jenže já bych asiza to nebyla ochotná teď tolik platit. Myslela jsem si spíš tak na letní dovču, ale to se mi pak zase zda 4500 moc a ted cenam ze Slevomatů za 900 Kč moc nedůvěřuju.

      Vymazat
  5. Ahoj,
    moje první zkušenost je podobná. Řasy sem taky nosila když to vylítlo, pak sem měla pauzu asi rok a pak znovu. Myslím že před 3 rokama když to vylítlo, to nikdo moc neuměl. Nad svou kosmetičkou sem nezlomila hůl a po roce sem si je nechala dát znovu a byl to opravdu rozdíl. Teď je nemam asi půl roku vadilo mi že si je nemůžu ráno pořádně promnout a navíc je to docela investice. Jinak to bylo docela pohodlné a efekt byl hezký. Myslím že před 3 rokama když to vylítlo, to nikdo moc neuměl.
    Jinak řasám fandím pěkný večer Lenka

    OdpovědětVymazat
  6. Nosím je už 4 roky, v podstatě hned poté co je paní Pecháčková v Čechách představila a otevřela studio DEMITAGE, tenkrát ještě na Senovážném náměstí, nyní v Železné ul . v Praze 1. Hned od začátku jsem se s nimi naučila žít a nemůžu si je vynachválit, je to absolutní pohoda se ráno probudit "skoronalíčená". A za 4 roky používání potvrzuji jejich bezpečnost, žádné alergie, žádné problémy, jen naprostá spokojenost:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní článek. Mockrát díky. Právě na prodloužení řas jsem byla zhruba měsíc zpátky a na doporučení jedné kamarádky jsem zašla do https://beautiful-me.cz/ Naprostá spokojenost. Bylo vidět, že tomu tam opravdu rozumí. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)