DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 10. července 2013

Velký test brush cleanserů

Zdravím dámy,
Snad každá beauty bloggerka má doma štětce na make up, které je potřeba čistit. Samozřejmě, je potřeba je jednou za čas hloubkově vyčistit (vodou a šampónem). Na běžné denní čištění (třeba štětců na stíny, které měníte každý den) jsou brush cleansery = čističe štětců zázrakem. Ale i takový zázrak nemusí být vždy úplně ten top. Dneska se podíváme na tři z brush cleanserů, které jsou dostupné nám všem a všude v ČR.


Sephora brush cleaner [60ml/cca 360 Kč]
S tímto brush cleanerem máme asi všechny zkušenost. Je dostupný v parfumeriích Sephora a byl jedním z prvních, co byl na českém trhu. Je balen v plastikové lahvičce a má klasickou střičku. Co se mi nelíbí, že není vidět do lahvičky a nevidíte kolik Vám ho ještě zbývá. Co se týče čištění štětců, tak čistí dobře, jen mi přijde, že rychle ubývá, protože je ho potřeba docela dost. Štětce nijak neničí, je docela šetrný a nějaký zápach nemá, jen klasický alkoholový, takže pak víte, že jste zabily i bakterie. Nehodnotím ho nejlépe a ani nejhůř, co se mi ale nelíbí je poměr cena/výkon/obsah. Na to co umí a kolik ho je, je prostě drahej.

Douglas - Barbara Hofmann brush cleaner [100ml/229 Kč]
Další z řady parfumerkový cleanerů, dělá se i v tuhé verzi, já zvolila tu tekutou, aby to rychleji schlo. Balení je zase plastové, tentokrát však v průhledné lahvičce, co oceňuji. Co se mi nelíbí, je střička, která se špatně mačká je tuhá a zasekává se. To by zase až tak nevadilo, co mi vadí je, že jeho konzistence je jakoby mastná alkoholová voda. Strašně to smrdí, dělá fleky na nábytku a nečistí to. Spotřebujete ho obrovské množství a trvá docela dlouho všechen ten pigment ze štětce dostat. Navíc není vůbec šetrný ke štětcům, pozoruji na nich (než jsem vypotřebovala tu jednu lahvičku - 1,5 měsíce), že strašně zestárly, byly více roztřepené a ulamovaly se kusy štětin. A to dokonce se nesnesl ani se štětci stejné značky. Tohle je totální propadák, radím nekupovat!

Missha brush cleanser [250ml/cca 150 Kč]
Můj nejnovější přírůstek do sbírky. Používám ho jen pár týdnů, ale už s jistotou můžu o něm napsat. Balení je opět plast, tentokrát mléčný. Jde vidět do lahvičky, což je fajn. Nemá klasickou střičku, ale dírku, kterou vycvaknete. Tento aplikátor já nemusím a tak jsem ho přelila do lahvičky od cleaneru z Douglasu, problem solved. První použití se mi s ním zdálo nic moc, ale to asi proto, že v štětcích byl zažraný ten předchozí čistič. Pak najednou začal hodně čistit a vytahovat pigmenty, které tam byly zažrané pěkně dlouho, jak ten předtím nečistil. Tento, přestože je nejlevnější ze všech, mi přijde nejkvalitnější. Čistí opravdu dobře, štětiny se přestaly odlamovat, takže hezky o štětce pečuje. Přijde mi, že obsahuje méně alkoholu, protože smrdí o něco míň, než ty ostatní (přesto ale smrdí), jestli dělá fleky na nábytku zatím nevím, pač už čerstvě vyčištěné štětc,e na stůl bez podložky nedávám. V poměru cena/kvalita - výkon/obsah je můj absolutní favorit. Můžu doporučit!

Celkové hodnocení
Zatím jsem vyzkoušela cleanery jenom tady ty, plánuji ještě MAC, ale bůh ví, kdy se dostanu do Prahy, takže jsem odkázána jen na to, co se dá koupit v Brně nebo na netu. Nejlíp se mi pracuje s cleanerem od Misshy a pak ze Sephory, naopak ten z Douglasu hodnotím velmi negativně. Skoro vůbec nečistí a začaly se mi po něm odlamovat štětiny, nechává skvrny na nábytku a strašně smrdí.

Pořadí

  1. Missha brush cleanser
  2. Sephora brush cleaner
  3. Douglas - Barbara Hofmann brush cleaner

Které brush cleanery/cleansery používáte Vy? Jaký je Váš oblíbený?








17 komentářů:

  1. To mě jen utvrdilo koupit si ten od Misshy, už o něm chvíli přemýšlím, ale přišel mi nějak moc levný :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se na cenu nekoukala, když jsem ho v obchodě viděla a jsem ráda, pač je fakt dost levný :)

      Vymazat
  2. Tak to je fajn, až pojedu do Brna tak se zastavím v MISSHE...:) A chtěla jsem se zeptat, jestli už máš ozkoušenou tu MISSHA dekorativku :), ať vím, jestli něco pořídit :).. Děkujííí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím mám jen dvě rtěnky a to pouze dva týdny, takže nechci dělat brzké závěry, ale recenze budou. Dekorativku budu ještě od nich pořizovat nějakou, takže bude komplet recenze snad na všechno. :)

      Vymazat
  3. ja si stetce cistim detskym samponom, cize taketo cistice nemam :)


    Inak pozyvam ta na moju SUMMER giveaway o tasticku plnu darcekov! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já samozřejmě taky, ale to jen jednou za týden :)

      Vymazat
  4. Já teda čistím štětce rychle a levně šamponem nebo odličovačem a mohu jen doporučit :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám olejovej odličovač, takže to by nebylo to pravé ořechové si myslim :D
      Ale jako určitě se to tak dá taky dělat (2v1) :)

      Vymazat
  5. No, já čistím jen mýdlem a vodou :D Nikdy mě nenapadlo si něco takového pořídit :D Ale jsem ten tip, co si se štětci moc hlavu neláme a docela to šidí, asi to budu muset napravit;D
    Caatherine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zároveň i desinfekce, tak proto je používám. A taky je nemusím umývat tak často :)

      Vymazat
  6. ahojky a jak dopadly štětce z přírodních štětin? já mám 95% přírodních... a ty dva nahoře se na ně vůbec nedoporučují

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sephora cleaner byl v pohodě - Sephora ho doporučuje na svoje štětce a ty jsou také některé přírodní, nezničil je nebo tak.
      Douglas byl katastrofa, jak už jsem psala, nečistil a způsobil to, že se štětny začaly lámat (jako vlasy), zniči mi štětec od MACu.
      Missha je nejlepší na všech typech štětců, zastavila i to odlamování trochu, snad ten štětec ještě zachráním...

      Vymazat
  7. Ať koukám jak koukám, tak ten Missha není klasický cleanser, ale šampon. Proto nemá střičku a asi i proto ta cena. Ale jestli se to dá používat i tak jak píšeš, tak do toho asi půjdu :) Nic drahého se mi pořizovat nechce. Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to cleanser, není to šampon, jak má Kája napsané na eshopu. Rozdíl s tímhle je, že to aplikuješ na štětce (nic nepěníš) - tak aby byl štětec mokrej a nacucanej a pak to jen vyždímáš (stejném postup se doporučuje i pro MAC) a pak jen opláchneš ve vodě (což nemusí být, jde to i bez toho) :)

      Vymazat
  8. Ahoj, mohla bych se tě zeptat jestli se tím Missha brush cleanser dá čistit i štětec, kterým se nanáší make-up a štětec na korektor? :). Já totiž nevím, jak tyhle dva štětce denně čistit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě by se dal, ale budeš ho spotřebovávat dost velké množství a po jeho nanesení bych ten štětec opláchla...
      Jinak já bych je asi čistila tak, že bych je umyla v nějakým velice jemným šampónu (dětskej, nebo třeba intimní mýdlo) a pak je propláchla a nechala uschnout :)

      Vymazat
    2. Děkuju za radu :). ten dětskej šampon asi zkusím :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)