DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pátek 22. listopadu 2013

Můj půlrok s Diorem - řada pro suchou a citlivou pleť

Ahojte krásky,
Jsem tu zase s jednou růžovou recenzí, tento týden si odemne asi moc nedopočinete, protže mám už i čas dělat něco jiného než jen projekty do školy.
Malý úvod na začátek. Toto combo, o kterém bude řeč v následujících řádcích, jsem si koupila hned po Janssen kosmetice, se kterou jsem moc spokojená nebyla. Dlouho jsem vybírala, chtěla jsem i krémy, ale bohužel, ty co by mi nejvíce sedly, se nedováží do ČR (zas mam smůlu). Tak jsem koupila pleťové mléko a pleťovou vodu. Kupovala jsem to v nějaké akci, kdy byla sleva myslím 20% nebo dokonce 25% procent, plnou cenu za to ochotná dát nejsem. Tak jdeme na to...





Christian Dior Gentle Cleansing Milk

 
Balení
Mám pro něj dvě slova - jednoduché a praktické. Nepůsobí nijak luxusně - asi díky tomu, že je z plastu (což je na cestování výhoda), spíše tak hezky jemně (až na víčko, které je dvojvrstvé - viz. obrázek), ale jde krásně na něm vidět špína, nebo že jste ho někde vyrochnili a je celý upatlaný. Dávkování je pomocí pumpičky (což velmi oceňuji - nesnáším mléka bez pumpičky) a dá se zamknout, aby se nic nevylilo. Víčko má sice jen nacvakávací, ale drží bez problémů a ještě se mi neotevřelo, ale stejně 99% času ho mám dole. Celkově se mi balení líbí a na poličce vypadá velice hezky, tak že už z dálky víte, na co se koukáte.

Účinek
V tomto ohledu jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Na pleti je velice jemný, vůbec ji nedráždí a cítím, že o ni pečuje. Zaznamenala jsem velký pokrok v pružnosti pleti (moje sušenkoidní pleť byla spíše podrážděná a napnutá) a hlavně v tom, že pleť se začala rychleji regenerovat a držet více vodu. Na to, jak je jemný pleť skvěle dočistí (stačí jedna pumpička) od zbytků make upu a vytáhne "nanesené nečistoty". Mám opravdu pocit, že je pleť jemně vyčištěná.

Cena
  • 737 Kč - bez slevy [Marionnaud, v Sephoře je dražší!]



Christian Dior Gentle Toning Lotion


Balení
Jak jsem psala u mléka, jednoduché a praktické. Pro pleťovou vodu zvolili příjemnou růžovou. Hezky ladí k mlíčku a mám je ráda vedle sebe. Taky je plastové a dávkování je prostě taková ta klasická dírka :D. Nevím jak to jinak vysvětlit líp. Má i dobré šroubování uzávěru, neušroubujete se, a přesto drží opravdu pevně.

Účinek
S většinou pleťových vod a tonik mám jediný problém, dost mě vysušují. Tohle tonikum to nedělá, přitom ale i čistí, což je pro mne důležitý faktor - čištění a hydratace (kdo bydlí ve větším městě, může jen potvrdit, jak je pleť vždycky zanešená prachem a různým smetím). Navíc je alcohol free - na ekzematickou pleť je tedy boží (vlastní zkušenost), šetrný, takže se nemusíte bát, že Vás nějak více podráždí. V kombinaci právě s mlékem, jsem zatím ekzémově měla nejlepší výsledky - značně méně šupinek, suchých míst,...

Cena 
  • 737 Kč - bez slevy [Marionnaud, v Sephoře je dražší!]



Celkové hodnocení 
Jak je vidět z celého článku, z řady jsem opravdu nadšená. Velice ráda ji používám, nádherně voní po růžích (nebo nějakých jiných kytkách, záleží, jaký mám den :D) a užívám si to sní. Nemám prakticky nic, co bych jí vytkla. Takže za mne má palec nahoru. Navíc s nějakou tou 20 - 25% slevou si ji ráda koupím - vyjde mě prakticky stejně jako dr. Belter nebo dr. Hauschka na kterého se chystám teď (pak následuje Armani péče, možná Chanel a Clarins  a nakonec návrat k Belterovi a dále, kdo ví?).


Už jste některá zkoušela péči od CD? Jste spokojené? Jaká je Vaše čistící péče o pleť?












14 komentářů:

  1. Měla jsem dvousložkový oční odličovač z této řady a odličoval dobře a šetrně. Ale nijak zvlášť mě neuchvátil, tak jsem se zase vrátila k micelárce od Biodermy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už několik let používám olejový odličovač od Veld's, lepší jsem ještě nenašla a ani hledat nehodlám, něco co mi tak sedlo jsem totiž hledala pěkně dlouho
      A k Biodermu, tu jsem používala v pubertě a brácha ji má na akné doma, jako odličuje docela dobře, ale trochu vysušuje (růžová, ta sebium ani nemluvim) a přijde mi, že nevezme všechnu špínu, že mi tam dycky něco zůstane

      Vymazat
    2. také jsem měla u Biodermy pocit, že neodličuje úplně dobře. já používám k odlíčení očí buďto dvousložkový Ryor nebo Mixu, micelárku mám od L´orealu, tonikum od Vichy :)

      Vymazat
    3. Vichy jsem měla kdysi za mlada a na to jsem si taky nemohla stěžovat :)

      Vymazat
  2. To pletove mleko vypada moc dobre, hledam uz delsi dobu nejake kvalitni, asi o nem budu premyslet :))

    http://evelinkablog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu jen doporučit, hlavně si myslím, že se právě tady s tím tonikem dobře doplňují, že pak pleti nic nechybí
      stejné to je s dr.Belter, ty jsou vysoce kvalitní a za jejich stálou cenu nemůže Dior konkurovat

      Vymazat
  3. Oba dva výrobky vypadají skvěle, ale cena mě stejně pořád odrazuje :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Oba výrobky vypadají dobře. Poslední dobou dávám přednost hight-end značkám a dívám se na ně častěji než drogerkové :) Od Dioru jsem zkoušela jen hydratační sérum ( mám o něm na blogu )... no a na odličování mám nejradši růžovou Biodermu - už je to trapné a ohrané, ale bohužel jsem zatím nic lepšího pro mou citlivou pleť a oči nenašla :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já našla a to Veld's. Biodermu jsempoužívala v pubertě, ale zdaleka není tak dobrá a dobře neodlíčí, vždycky mi pleť po ní zůstala "zanešená", kdyžtak jsem to popisovala v rekaci na první komentář :)

      Vymazat
  5. vypadá to dobře, celkem jsi mě nalákala :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  6. Poohlédnu se asi po tom až budou slevy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to luxusně :) Akorát mám bohužel mastnou pleť, takže bych se měla poohlédnout po jiné řadě :P

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)