DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 20. listopadu 2013

Recenze: Essie #475 Cast Away

Čaute dámy,
Opět tu je jeden příspěvek o lacích na nehty. Klasickou recenzi jsme tu už dlouho neměli, tak snad Vás potěší. Chci upozornit, že lak jsem dostala, jako dárek v kadeřnictví kam chodím k barvení vlasů, takže jsem ho nekupovala sama.

Essie #475 Cast Away

Balení
Essie vzhled svých laků nijak neobměňuje, takže je to vždy klasika. Bílý vršek, skleněná lahvička se silným dnem a nápisem Essie. Takže tady není nijak, co popisovat balení neurazí, působí normálně, jako lak určený do salonu (což původně Essie bylo) a tedy nemám žádnou výtku. Štěteček je úzký (možná bych snesla i o malinko silnější), klasický, takový jako mám ráda (ne ty divné tlusté cosi, se kterými máte lak všude, jen ne na nehtech a zbytečně jím plýtváte).

Barva, práce s lakem, pigmentace a výdrž
Když jsem lak rozdělala poprvé, tak jsem se trochu vyděsila, bála jsem se totiž, že bude průhledný, nebude krýt a bude pruhovat. Konzistenčně je na tom velmi dobře, není moc řídký a ani moc hutný. Takový střed, když světlé laky mají být krycí. 
Vrstev jsou potřeba dvě. V první vrstvě je lepší nanést slabší vrstvu (bude pruhovat) a pak klasickou možná o trošku silnější druhou vrstvu, která vše vyrovná, nepruhuje a bude krásně sytá (na fotkách je lak ve dvou vrstvách). Při aplikaci druhé vrstvy mám bohužel asi jedinou výtku. Štěteček totiž na dlouhé nehty nepobere tolik laku, abych jím zvládla nalakovat nehet na jedno namočení, proto jsem i psala, že by klidně mohl být o nějaký ten chlup tlustší. 
U výběru tohoto odstínu, mně k němu nalákala právě ta dokonalá barva. Je nádherná žvýkačková, sladká, ale ne příliš. Působí sice, že je jako pro panenky, ale je moc pěkná. Je hodně jemná, výrazná, ale zase nekřičí, že místo nehtů mám cukrovou vatu. Je opravdu sytá, což většina světlých laků moc nebývá.
A konečně druhá nejdůležitější kapitola hodnocení a tou je výdrž. Jako podklad jsem použila Chinaglaze Strong Adhesion Base Coat, jako topcoat Sparitual Tout de Suite (quick dry topcoat). V této kombinaci mi lak vydržel týden, trochu se ošoupaly špičky, ale to je u všech laků normální. S quickdry topcoatem uschnul opravdu rychle, až mě to samotnou překvapilo a tuhnul také rychle.

Cena
  • 295Kč/lahvička

Celkové hodnocení
Lak nemůžu (až na jednu výjimku) hodnotit jinak než kladně. Práce s lakem při druhé vrstvě trochu horší, krytí skvělé, schnutí velmi rychlé a výdrž také velice dobrá (cca ten týden - berte v úvahu mytí vlasů 2-3 za týden). Co se mi trochu nezdá je ta cena 300 za jeden kousek, mi přijde docela dost. Jasně je to Essie, ale i OPI, které stojí 390 Kč, tak já jako manikérka můžu mít i o 200 Kč levněji. Za takovýto lak bych byla ochotná dát něco okolo 200,- protože mi nepřijde ničím speciální. Pokud uvidím nějakou další pěknou barvičku, za rozumnou cenu, určitě si ji koupím, protože tento lak je opravdu kvalitní a jeho koupě se vyplatí.

Máte nějakou zkušenost s Essie? Jste s ní spokojené? Jak se Vám líbí tato barva?








 vrstvy, podklad: Chinaglaze Strong Adhesion Base Coat, topcoat: Sparitual Tout de Suite

9 komentářů:

  1. Pěkný odstín, dostat u kadeřnice lak, tak tam i někdy zajdu přetrpět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dycky trpim skoro 3h :D a mam pocit, že vyletim z kůže :D :D toto bylo poprvé, kdy jsem byla ráda, že jsem tam šla :D

      Vymazat
  2. ty jo, do jakého kadeřnictví chodíš ? Já chci také dostat lak .. Vypadá krásně :)
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to napsané snad ve všech vlasových článcích a článcích o řasách - brněnský bývalý Franck Provost

      Vymazat
  3. Takový dáreček jistě mile překvapil.
    Essie má celkově moc krásné odstíny. Ale já radši ty gelíky než laky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem s Essie moc spokojená, tenhle tvůj odstín je na mne až moc růžový, miluju odstín Mademoiselle - je naprosto univerzální pro každou příležitost. Jen ten štěteček - opravdu by mohl být trochu širší. Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi právě vyhovuje to, že je užší,pač mam "úzké" nehty
      ale jako Essie má perfektní barvy, to nevíš jakou dřív

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)