DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 8. prosince 2013

Recenze: Missha odličující balzám/Missha Depp Cleansing Balm

Ahojte dámy,
Opět netradičně (jako vždy) je tu další recenze z řad pleťové kosmetiky. Popravdě recenzovat a fotit teď dekorativku mi přijde u nás doma nadlidský úkol a přeci jen se teď snažím spotřebovávat věci (dokud mi minimálně nezbude poloprázdná krabice), takže to není až zas tak od věci (tato recenze). Bohužel následující produkt se mi nepovedlo spotřebovat, ale hledám pro něj novou majitelku, více info ZDE.


Missha Deep cleansing balm



Balení
První asi co zaujme je obal a v tomto případě je opravdu hezký (ještě aby ne za tu cenu). Klasická Missha krabička a v ní se nachází ve skleněném kelímku samotný balzám. Vypadá opravdu masivně, ale bohužel, nemyslím, že by mohl přežít nějakou koupelnovou nehodu. Navíc je strašně těžký, takže za mě mínus.
Na první dojem, když tedy samotný balzám rozbalíte, se mi nelíbí víčko, občas se mi zdá, ne že špatně dosedá, ale že mi jde těžko nasadit správně do závitů. Pod víčkem najdete ještě plastový kryt (průhledný) a pak už je zde samotný balzám. Součástí balení je i špachtlička, pro lepší vyjmutí balzámu, takže do něj nemusíte šahat prsty.

Funkčnost/použití/konzistence
Zde asi začneme prvním dojmem ze samotného "balzámu". Co mě opravdu upoutalo, je jeho citrusová vůně. Voní velmi příjemně a jakoby mě vždy večer trochu povzbudí a dokonce i pak k němu ráda čuchám. Není to nic ve stylu citrusových záchodových čističů nebo Jaru, ale opravdu nevím jak tu vůni popsat, takže prostě citrusy (hlavně citron, limetka,...). 
Konzistenčně je na tom balzám asi následovně: jiné množství = jiná konzistence. ve větším množství (velikost kuličky hrášku a půl) je tužší (v samotném kelímku je tuhý), ale když ho rozetřete, je hezky jemný a udělá tenkou vrstvu, která klouže? Zase nevím, jak to nazvat, ale je prostě takový kluzký, ne jako olej, je spíš na sušší bázi a neroztéká se tolik.
Moje použití je následovné:
Po odlíčení očí, následuje kulička tohoto balzámu (právě o velikosti hrášku a půl), kterou rozemnou v dlaních, a pak vtírám/namažu do/na suchého obličeje. Až se veškerý make up vpije do balzámu, tak přidám trochu vody a opět obličej masíruju a dostávám z něj zbytkové nečistoty (balzám v kontaktu s vodou bělá). Následně opláchnu pod vlažnou vodou a hotovo. Pak ještě samozřejmě následuje pleťové mléko a tonikum.

Efekt
Tato kategorie je celým kamenem úrazu. Nikde totiž nepíšou, pro jakou pleť je určen. Pro informaci, pokud jste na mne narazili až teď, tak jsem atopik (i na obličeji) s velmi citlivou a suchou pletí a kůží. Tento balzám rozhodně není nic pro typ mé pleti (a proto ho i prodávám). Někde by mělo být varování pouze pro normální/smíšenou (možná trochu mastnou) pleť. Ale to my samozřejmě neřekly ani prodavačky.
Jinak efekt je takový, moji pleť sice odlíčil, ale hloubkově ji nezbavil make upu. Po přetření mlékem a tonikem, ještě na vatovém tampónku byly zbytky make upu, což se mi moc nelíbí. Od odličovače požaduji, aby mi prostě pleť toho make upu zbavil úplně a ne jen na 90%.

Cena
  • 707 Kč/100ml [Missha]

Celkové hodnocení
Verdikt je jasný a to slabší průměr. Nedá se nic dělat, je to tak. od této věcičky jsem měla docela velké požadavky a očekávání. Doufala jsem, že najdu něco na střídačku k mému Veld's Cleansing oil a nestalo se (upozorňuji, stojí stejně). Balení je hezké, na cesty však velmi nepraktické (moc těžké). Vůně je kouzelná a jen chválím. Konzistenčně není špatný, ale možná by mohl být o trochu více mazlavý a absorbovat tak více make upu. V efektové části testu propadl, je to odličovač, který odlíčí na 90% (voděodolný make up jsem nezkoušela a na oči mám jiný - na prodloužené řasy) a já požaduji 100%, abych už nemusela dočišťovat. Navíc není vhodný na můj typ pleti (a o tom na koho je vhodný sem se nedočetla ani slovo) a další věc, ta cena ku poměru/výkon/informace je nepřiměřená, takže hodnotím spíše negativně než kladně.


Už máte některá tento balzám doma? Jste s ním spokojené, nebo po něm vůbec netoužíte? Co si myslíte o odličovacích balzámech?









12 komentářů:

  1. O odličovacím balzámu jsem ještě nikdy neslyšela. Asi se mám pořád co učit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ony jsou teď hrozně populární, jen v Čr jich není na trhu mnoho, ale jak zní recenze, víckrát už asi ne :D

      Vymazat
  2. To je pro mě novinka :)

    ourlifeparis-zuz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá věcička, vyzkoušela bych. Atopik sice nejsem, ale citlivou pleť mám, většina věcí mě štípe, tak to asi nebude to pravé ořechové pro mě :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemyslím si, že citlivé pleti by to nějak vadilo, ale pokud ji máš i suchou, tak to už asi jo

      Vymazat
  4. Tak to vypadá skvěle, hlavně to složení na fotkách, jako puding :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda bych možná vyzkoušela, používám od Missy BB krém a je nejlepší :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby ti nevadil 4x použitý, tak ho prodávám na FB :)

      Vymazat
  6. Pro mě je to nová věc, ale cena mi přijde přehnaná.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)