DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 22. ledna 2014

Brandnooz box český nebo německý?

Ahojte dámy,
Dneska si trochu odpočneme od kosmetického světa a budu Vás prudit jídlem. Určitě jste si u mne na blogu všimly informativního článku, že se k nám chystá nová krabička - s jídlem. Přiznám se, že díky tomuto informativnímu článku jsem dostala k vyzkoušení box zadarmo, ale stejně bych si ho koupila tak či tak, protože zrovna jídelní box mi přišel jako dobrý nápad a já bych ho i tak koupila.
V dnešním článku Vám představím německou verzi boxu (která mi také byla zaslána), pak německý pečící box a nakonec ten český, který hezky porovnám s tím německým. Tak jdem na to, bude to dlouééééé.


Německý box



Box obsahuje
  • Schokolata směs
  • Malinový milkshake
  • Livio olivový olej
  • Pulmoll bonbóny
  • Instantní Bauerntopf
  • Afri kola
  • Gratinovaná omáčka na lasagne
  • Čočka

Hodnocení boxu
Co se do vyváženosti boxu týče, převažuje spíše sladké, takže mi tam chybí trošku ta rovnováha. Navíc obsahuje hodně konzervovaných věcí, což také hodnotím jako mínus. Co hodnotím jako klad je, že ani jednu věc jsem předtím sama nikdy nevyzkoušela a neměla. Co si tak pamatuji, malinový shake jsem neměla, protože jsem zrovna box dostala v období, kdy jsem nemohla mléčné výrobky, olej používá taťka, nic neříkal, že by se mu nelíbil, takže asi dobrý :D. Bonbóny ani kola mi moc nechutnaly, to vím bezpečně, přišlo mi to takový oboje dvoje chemický. Schokolata směs je ještě nedotčená ve špajzu, stejně jako čočka (nějak se u nás doma nekonzumují luštěniny - asi tak 2x za 5 let maximálně :D). K instantnímu bauerntopfu, vím, že byl strašnej, snad ještě horší umělotinu jsem nejedla a k omáčce - lasagně sem za poslední dobu nedělala, takže snad není už prošlá.
Na tomto boxu můžu vyzdvihnout to, že jsem ani jednu věc ještě nikdy nejedla díky této zkušenosti doufám, že už ani nikdy jest nebudu.






Pečící box (německý)


Box obsahuje
  • Sušené brusinky
  • Milka Muffiny - instantní
  • Mouka na pečení
  • Sušenky ve stylu thumbs up
  • Posypové kuličky
  • Poleva na dort
  • Lotus crunchy pomazánka
  • Sanella margarín (asi) na pečení
  • Glukózový sirup (prostě tekuté sladilo)
  • Mia víno

Hodnocení boxu
Tento box toho obsahuje daleko více, než jeho předchůdce. Všechno se skvěle hodí na pečení, jen nějak nechápu to víno. Jediné proti čemu já osobně vznáším námitky, jsou náhražky másla, dle mého názoru, kvalitnímu máslu se prostě nic nevyrovná, to samé platí o cukru.
Sušené brusinky jsou prostě brusinky (tátovi je nejčastěji dávám do muffinů místo kousků čokolády), tam nějak nevidím nic závratného k popsání. Milka muffiny jsem ještě nezkoušela, pač se furt něco peče a já moc nemám ráda v tomto ohledu instantní cukrovinky. Z mouky na pečení jsem byla ovšem paf, nádherně se s ní dělaly perníčky. Sušenky také byly fajn. Posypové kuličky, jediné problém, nemusim moc zelenou a tuty se mi nelíbí, ale jakože není jim co vytknout, prostě zdobení, to se dycky hodí, stejně jako poleva na dort, které mohly dát asi trochu víc, nevím, jak by mi tohle vystačilo na celý dort? Co jsem si ovšem zamilovala, je lotus pomazánka, na to jak nemám ráda tady ty mazadla, tak si mě získala. Sanella margarín, taky jsem ho použila do nějakého vánočního pečení, ale už nevim na co a sirup je ještě neotevřený, trochu se ho totiž bojim. Alkohol až nakonec, kdo by Vám o tomto vínu mohl poreferovat je můj ctěný bratr, pač mi ho vypil (grrrrrr). :/
Celkově se mi box líbí a nejen jeho námět, ale celkově, vše bylo užitečné a využitelnější než věci v klasickém boxu. Nebylo zde nic, co by mi nechutnalo a přišel mi mnohem vyváženější.








Český box


  • Box obsahuje
  • Fitness cereálie med&mandle
  • Pom-bär sěhuláci
  • Bolognská omáčka na těstoviny
  • Instantní Cappucino - čokoládové
  • Mentos žvýkačky
  • Chupachups kousací lentilky (něco jak Skittles)
  • Vanilková Kofola
  • Magister - vlašský ořech
  • Časopis Apetit

Hodnocení boxu
Opět toho box obsahuje až až a oceňuji, že je to takový průřez vším. Co se mi opět nelíbí, je že prakticky všechno - až na omáčku a žvýkačky, je vše nezdravé (chápejte jako moc cukru, soli, konzervantů atd.). Navíc mi tu díky tomu chybí ta rozmanitost, že se v boxu vyskytují podobné věci (hlavně nápojová sekce je bohatá). Jinak to byl zajímavý box a já bych si osobně ani jednu věc nekoupila (krom omáčky, tam si nejsem jistá) a jsem ráda, že jsem je takhle mohla vyzkoušet.
Fitness cereálie jsem si oblíbila, teda až na to, že nevim, jak by se po nich dalo zhubnout (jak v reklamě), ale jsou moc dobré. Pom-bär jsem nikdy moc nemusela a u toho i zůstávám (je to moc přesolené a takové nijaké). Bolognská omáčka byla hodně zajímavá, nebyla špatná, to vůbec, ale my jsme doma zvyklí na jinou, ale přesto musím uznat, že byla dobrou volbou. Instantní káva, bohužel kávu nepiju, máma jen nějakou rozpustnou, takže tahle záležitost čeká na návštěvy. Mentos žvýkačky neohromí, ani neurazí, ale za to Chupachups jsem ráda vyzkoušela. Sice tyto želé lentilky nemám ráda, ale byly dobré (je to na mne moc sladké, až mě z toho bolí zuby). Vanilkovou kofolu jsem díky boxu měla poprvé, byla zajímavá, ale nechutnala mi tak jako ta citronová (ale špatná opravdu nebyla, navíc to myslím byla limitovaná edice, já bych si ji sama nekoupila, takže jsem za ni ráda). Nakonec láhev Magistru, která je také nevyužita a to proto, že to u nás doma nikdo nepije, takže opět pro návštěvy.

Srovnání německého a českého boxu
možná to bude znít trochu divně a nechci tady nikoho opěvovat, ale čeští tvůrci si na tom prvním dali opravdu záležet. Můžu říct, že dle mého předčil ten německý a já si na něm pochutnala daleko více. Jediné co mi u obou boxů vadilo, bylo že bylo všechno takové nezdravé, chemické a konzervované, což mě od dalšího nákupu zrazuje (box stojí 279 Kč). Jediný opravdu užitečný box (z těchto tří) mi přišel ten pečící, protože měl jedno konkrétní zaměření. Bohužel ale nemůžu nezmínit velký nedostatek a těmi jsou alergie. Nikde se Vás nikdo neptá, jestli máte na něco alergii, což je docela zásadní u takového boxu. S tím souvisí i to, že brandnooz nemá formulář, kde byste zadali Vaše preference (takový ten preferenční formulář, jak mají krabičky krásy) a já osobně bych uvítala, kdyby se krabička nějak třeba rozdělila na různá zaměření a tím by se předcházelo tomu, že byste našli něco totálně nevyužitelného.
Takže poslední věty na závěr, nápad hodnotím jako super, cena není špatná, ale nelíbí se mi, že box nebere v potaz některé aspekty (viz. celý článek) a proto bych si ho já osobně po této zkušenosti neobjednala. První na zkoušku ano, ale další už ne. Ještě jsem opomněla zmínit, že v každém boxu najdete průvodní list, letáky a také třeba časopis, jako je tomu vždy u boxů zvykem.
Tak snad se Vám moje "recenze" líbila a byla užitečná...


Co Vy a jídelní boxy? Už máte vyzkoušeno? Který se Vám líbí nejvíce? Myslíte si, že český dokáže konkurovat německému?









10 komentářů:

  1. no ja si objednam nakup cez tesco potraviny mam co chcem za rovnake peniaze a pride mi to tiez domov :D z tychto troch by som povedala že česky je najnudnejši lebo som v nom nenasla nic noveho a najviac ma zaujal ten na pečenie :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě taky, škoda, že v česku/slovensku se nedělá, myslím, že by o něj byl veliký zájem :)

      Vymazat
  2. Já jsem si první neobjednávala, protože jsem netušila, co od toho čekat.. Ale ten další už mám objednaný :) přišla mi nabídka, že ho můžu mít za 199 při jednorázovém nákupu - tak snad bude dobrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufejme, já objednávat nebudu, pro mne se to nevyplatí, radši si dám něco zdravějšího za tu cenu :)

      Vymazat
  3. je to urcite moc zajimave a premyslim, ze bych to taky vyzkousela. ale obavam se toho z dvou duvodu, ktere presne popisujes - jsou to hlavne nezdrave veci, takze me zrazuje to, ze do sebe budu zbytecne ladovat sladkosti a za druhe - mam spoustu potravinovych alergii a proto se obavam, ze otevru box, ze ktereho si nebudu moct stejne pulku veci dat. kdyby byla nejaka zdravejsi alternativa, urcite bych do ni sla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus farmářskou bedýnku, taky nad ní uvažuju :)
      ještě s nimi ale nemám zkušenost, takže nemůžu doporučit kterou :)
      http://www.farmarskabedynka.cz/index.php
      http://www.farmarske-bedynky.cz/

      Vymazat
  4. Můžu říct, že brandnooz boxy se mi nelíbí. Ani český, ani německý. I když ten německý je přece jen o něco malinko lepší. Ale líbí se mi zajíc v krabici. To je podle mě super box, který si zaslouží zmínku a propagaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Box znám, ale nějak mu nevěřím, nebo spíš se ho tak nějak bojím :D
      Dříc než si koupim zajíce, tak se asi dokopu do nějaké té farmářské bedýnky :D

      Vymazat
  5. Oba boxy vypadají dobře, zajímavě vcelku. Když už bych si musela vybrat, tak raději ten německý. Ale upřímně - nešla bych ani do jednoho. Jsem poněkud vybíravá osoba ohledně jídla, plno věcí nejím, a přesně jak jsi již psala v nějakém komentáři - nevyplatí se mi to, raději si koupím něco zdravějšího za tu cenu !

    OdpovědětVymazat
  6. Chcela by som vyskúšať obe, alebo aspoň ten český no. Vyzerá to ako zaujímavý a dobrý nápad :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)