DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 20. ledna 2014

Recenze: Clarins Crayon Khôl Eye Pencils - jak dopadly v tvrdém testu?

Ahoj všichni, 
Znáte to, je zima, mlha a špatné světlo, bohužel kvůli tomu už týden čekám na nafocení fotek na recenze, až z toho šílím. Naneštěstí, aby to tu nezelo prázdnotou, podařilo se mi najít i něco, co mám dříve nafoceno, takže to vypadá i trochu publikovatelně.
Dnes bude řeč o kajalových tužkách na oči od Clarins. Doma mám celkem tři a nejdříve se probereme vlastnostmi, které mají společné a pak se na ně podíváme individuálně. 


Clarins Crayon Khôl Eye Pencil


Balení
Když se Vám Vaše vytoužená tužka konečně dostane do ruky poté, co si ji dovezete z obchodu, tak Vás ani moc nepřekvapí klasické Clarins balení tematicky v červené. Takže prostě klasika, nedostanete nic víc ani nic míň. Co je uvnitř balení - tužka a ořezávátko. To beru jako velké plus, alespoň nemusím po každém ořezání čistit moje velké.
Samotná tužka má barvu právě barvy tužky (tuhy - jestli Vám to dává smysl :D), takže víte, co právě držíte v ruce (za mne další plus). Víčka jsou pak kovová ve zlaté barvě. Tužka má tedy dva konce. Jedním je tuha a druhým štěteček. Nevím, jestli je nejšikovnější zvolit u takovéto tužky zrovna štěteček (zdá se být z přírodního vlasu), já bych radši houbičku, protože se s ní lépe pracuje.

Aplikace, konzistence a výdrž
Co se mi na tužkách líbí je, že jsou měkké a doslova máslové. Díky tomu se lehce ořezávají, ani se nijak nelámou a dobře kreslí. Jsou perfektně pigmentované a jeden tah stačí, v tomto ohledu tedy nemám nejmenší námitky. Pak ale přichází velké ALE a to, že tužky nic nevydrží. Jejich výdrž mi přijde opravdu katastrofální. Okamžitě se začnou rozmazávat, obtiskovat a špinit všude okolo a ani přepudrování nepomáhá.

Cena
  • 400 Kč/Ks [Douglas Rakousko]
Verze #03 Intense Blue
Nádherná tmavě modrá s lehkým zlatým shimmerem. Skvěle pigmentovaná, lehce se nanáší a také lehce rozmazává. Není to tak hrozné, jiné barvy jsou na tom i hůře, ale já bych si ji asi znovu nekoupila. Líbila se mi děsně ta barva, hlavně proto, že jsem tuhle přesně hledala, ale vůbec mě nepřesvědčila a jsem z ní rozpačitá. Tuhle bych si i přes její barvu už znovu nekoupila a hledám její dupe, který bude skvěle držet, lehce se nanášet a bude mít tak krásný finish.

Verze #05 Intense Violet
Moje nejoblíbenější barva. Jsem asi trochu zatížená na modré a fialové tužky na oči. Tuhle barvu opravdu miluju. Má stejné vlastnosti jako všechny ostatní, ale s její výdrží je to o dost lepší, takže bych si ji rozhodně koupila znovu. Takovouhle nádhernou fialovou jsem ještě nikde neviděla, takže nelituji peněz, které stála a dala bych je znovu. Je pravda, že se musí přepudrovat a pak znovu trochu obtáhnout a pak drží celý den a skoro se nerozmaže, ale mi prostě za to stojí.

Verze #06 Bronze
Podle názvu by člověk čekal nějakou nazrzlou barvu, ale to se však nekoná. Koná se ale velice zajímavá zelená. Nejradši ji nosím s mým broskvovým svetříkem, takže hezky vynikne. U téhle barvy ale můžu pochválit jen její barvu a pigmentaci, jinak je tahle tužka hotový propadák. Výdrž je opravdu katastrofální, jednou mrknete a máte ji všude (můžete si pudrovat jak chcete), hodně se rozmazává a i trochu špatně pracuje. Za mne toto fakt ne a hodně mne zklamala.

Celkový verdikt
Musím pochválit obal (jde vidět jejich barva) a taky to, že balení obsahuje ořezávátko. Barvy jsou také nádherné a nemůžu si je vynachválit, stejně jako jejich máslovou konzistenci, nádherný finish a pigmentaci. Co však nepřekousnu jsou 400 Kč za tak mizernou výdrž, takže za mne tyto tužky dostávají jednohlasné ne. Jedinou tužku, která mi za ty peníze stojí (hlavně kvůli barvě, ale i lepší výdrži) je #05 Intense Violet, která je mou velkou oblíbenkyní posledních pár měsíců.
A jeden malý bonus, tužky jsou vyrobené v ČR.

Co vy a tužky Clarins? Máte nějakou doma nebo Vás jejich koupě teprve láká?
jste s nimi spokojené, nebo jste jejich dupe už našly?

































8 komentářů:

  1. Tím, že jsou vyrobené v Čechách, jsi mě snad nalákala na to, abych si je koupila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za tolik peněz opravdu nestojí, maximálně ta fialová :)

      Vymazat
    2. Aj mna zaujalo to ze su z ciech, asi aj ja si kupim, tu fialovu.

      Vymazat
  2. Tužku jsem měla a z hlediska výdrže rozhodně souhlasím, spokojená jsem nebyla. :/ GIVEAWAY O AUTORSKÝ ŠPERK

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda té výdrže, ta modrá má nádhernou barvu!

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. tie modré majú krásnu farbu :)

    Alena Shishkova inspired makeup :)
    http://beautecaresse.blogspot.sk/2014/01/alena-shishkova-inspired-makeup.html
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  5. Líbila by se mi moooc ta modrá. Takovou barvu hledám již dlouho! Ale slabou výdrž za 400? To teda nechci...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)