DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 14. ledna 2014

Vše o: Mých vlasech a péče o ně 2014

Ahoj kočky, 
protože se mě hodně z Vás ptá na různé dotazy ohledně mých vlasů, tak jsem se pokusila Vám všechny Vaše otázky zodpovědět v jednom megadlouhém videu. Pro ty, co nemají rády, je tu stručný článek (víc prostě najdete ve videu).
Have fun darlings!




Co se týká obecně mých vlasů, abych to tak nějak uvedla, mám je lehce vlnité, hodně tmavě hnědé, skoro až do černa (předci v Maďarsku se nezapřou). Když jsem byla malá, však střídaly barvy, jak se jim zachtělo, ale nakonec hnědá zvítězila. Vlasy jsem vždy měla velice kvalitní, nelámaly se, netřepily, byly husté, zdravé a lesklé a nijak zvlášť se nemastily. 

Co asi většinu z Vás zajímá, je moje současná barva. Jsem odbarvená, tím se netajím, ale moje cesta k této barvě byla velmi trnitá a moje vlasy to neměly lehké, ale začnu hezky od začátku.
V pubertě jsem se dožadovala nejdřív dvou proužků, jak to tehdá bylo in a nakonec melíru. Touhle změnou moje vlasy prošly bez jakékoliv újmy. Když mi ale bylo nějakých 16 (měla jsem napůl ještě moje emo období), tak jsem v zimě dala mé mamce ultimátum, buď na černo nebo na blond. Máma naštěstí chytře zvolila blond. Když mě kadeřník odbarvil, tak to byl opravdový šok. Chtěla jsem přirozenou ušmudlanou blond a místo toho jsem měla na hlavě pseudo zrzavou blond. Ta barva byla naprosto šílená a musela sem s ní chodit dva dny, než mi ji kadeřník předělal a opět na nepovedenou žlutou blond. S tou jsem to přežila asi dva měsíce, protože moje vlasy dostaly tak šílenej zápřah, že by další barvení už nemusely přežít. Pak jsem se vydala cestou odbarvování a melírování, takže jsem měla o něco světlejší vlasy než mam teď (blond s lehkou platinou). Jenže díky neodbornosti kadeřníků, kteří mi pokaždé vlasy spálili, se mi vlasy začaly lámat a třepit, nechtěly růst, v té době jsem si ještě pro vylepšení i žehlila (silly me). Naneštěstí jsem se pak dostala do rukou mé úžasné kadeřnice a řasařky Martiny, která rok a půl napravovala škody, aby mi vlasy neupadaly. Do toho přišla kompletní výměna vlasové kosmetiky a barvy (mix barev opravdu nevím, jen vím, že je to 12ka peroxid a nějaké další barvy od Loreálu). Co se týká kosmetiky, o té bude řeč níže, používám ji už přes tři roky a vlasy mám lesklé, hebké, pružné a hydratované a vždy když se snažím najít něco na vystřídání, tak zklamaná, že jsem zase něco zkoušela, se vracím ke svým stálicím (více než sem píšu je ve videu). Díky nim mám vlasy odbarvené, zdravé, lesklé, nelámající se (konce ještě mám pořád zničené z toho nešetrného barvení, vždy stříhám vlasy jednou za ¾ roku o větší kus, takže teď jsem v poslední fázi před ustřihnutím). Vlasy mi díky tomu narostly z mikáda zdravé, husté, jinak bych je už měla asi pod zadek a pěkně zničené.

Kérastase Résistance šampon Bain De Force a Bain De Force Architecte
Ikdyž se jedná o stejnou řadu, každý šampon je určena na něco jiného. Bain De Force je určena na otevření vlasu a tím ho připraví pro masku (která musí být v tomto případě kvalitní), která tak učinkuje opravdu hluboko, vlasy nijak neregeneruje nebo tak. Regeneraci vlasového vlákna má na starosti Bain De Force Architecte, který vlasy tak neotevře, ale už sám napomáhá regeneraci a vyživení vlasů. Já je ráda střídám, aby si vlasy odpočly.

Kérastase Résistance kondicionér Ciment anti-usure
Kondicionér na vlasy, tenhle používám vždy. Krásně vlasy uhladí, dodá pružnost a uzavře, dají se bez problému rozčesat.

Kérastase Nutritive maska Nutri-Thermique
Moje nejoblíbenější maska, reaguje na teplo, takže pokud ji máte doma a říkáte, že neúčinkuje, tak zkuste kombinaci s prvním šamponem a pak nesmíte zapomenout vlasy opláchnout horkou vodou a nejlépe ještě vyfoukat nebo vyžehlit, důležité je pro ni teplo, jinak se neaktivuje. Působí opravdu hluboko a je to právě ona, co mi zachránilo vlasy. Její dlouhodobý výsledek je opravdu super, takže za její vyšší cenu rozhodně stojí (je hodně hutná, vydrží dlouho, super vyživuje).

Kérastase Elixir Ultime
Opět další stálice, jak říkám ve videu, jeho velký flakon mi vydržel přes tři roky, takže investice skvělá (skladuju ho v suchu a tmě). Vlasy uhladí, srovná roztřepené konečky, dodá pružnost a trochu vláhy, navíc nádherně voní.

Kérastase sérum Initialiste
Můj nejnovější přírůstek, už po první aplikaci jsem viděla výsledky. Barvením se vlasy vysuší a ztrácí tak vláhu a pružnost, tohle sérum pomalu ale jistě vrací vlasům vláhu a opravdu funguje. Není to však náhrada masky nebo tak, já ho dávám do vlhkých vlasů před foukáním.


Loréal Silver shampoo

Šampon super pro odbarvené brunetky, které si chtějí udržet barvu, když vlasy žloutnou a obnovuje se pigment. Nepoužívám ho často, protože vysušuje (1x za 2 týdny).


Lush šampuk Squeaky Green  Jak vidíte, na vlasy toho plácám docela dost, a proto se je snažím vždy vyčistit, aby vše bylo maximálně účinné, takže tohle je můj momentální čistící šampon.

Sea of Spa sérum na vlasy (olej) 

Sérum, které zajistí, aby vlasy krásně klouzaly mezi prsty, nepoužívám ho vždycky, ale jen když třeba zlobí konečky (vlasy si myju 1x týdně a ke konci už jsou někdy trochu sušší).

Giovanni 2chic ochraný sprej s brazilským keratinem a argonovým olejem

Moje současná ochrana před teplem, vlasy ochrání a nevysuší se tolik.

Lee Stafford Dry shampoo original

Když moje vlasy mají bad day a potřebují vzpruhu.

Tangle Teezer Salon Elite

Miláček, kterýho používám 4 roky, miluju ho, milovat budu a je to láska na vždy. Je super na rozčesání masky na vlasy a mokrých zacuchaných vlasů.

Koupací čepice

Vždy když se sprchuji, si ji nasadím, když nanesu masku, vlasy se „zapaří“ a maska líp a hlouběji pronikne a navíc se mezitím můžu v klidu umýt a nemusím mít strach, že si masku omylem smyji.

Bionic čtvercový kartáč (druhý největší)

Pro lesk vlasů, a aby udržely vláhu, lesk, je ionický (taky už ho mám asi 3 roky, tedy dobrá investice).

Fén Parlux 3800 ionický, keramický

Fén, který používají kadeřnictví, ionický, keramický, vlasy tedy nevysušuje a nechává je lesklé a má vysoký výkon.

Žehlička Wella Professional Pro-Straight Shine (iontová a keramická zároveň)

Není co dodat profesionální žehlička, vlasy si žehlím max jednou za rok, díky kombinaci fénu a kartáče není už tak potřeba. 

Kulma Hairway

Taky už jsem ji dlouho nepoužila asi tak dva roky, vlasy mi max jednou za rok nakulmuje kadeřnice na nějakou akci, ale dřív jsem ji hojně využívala a není špatná.


Doufám, že se Vám můj vyčerpávající článek líbil. Otázky jsou vítány, ptejte se, ráda poradím!
Jaké jsou Vaše oblíbené přípravky?
















vlasy tři dny bez umytí a bez suchého šamponu


15 komentářů:

  1. Mě se strašně líbí Tvá barvička, sama jsem takovou kdysi chtěla, ale po odbarvení na světlé jsem se v tom vůbec necítila tak jsem to hodila na úplně tmavou a teď jsem spokojená:) Kosmetiku od Kérastase ti závidím!:D sama chci už delší dobu aspoň jeden produkt tak snad někdy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si po odbarvení zvykala asi půl roku a necítila sem se a dycky sem se lekla, když jsem omylem potkala zrcadlo, co to mam na hlavě
      Kérastase je sice dražší, ale mně dlouho vydrží, jak si míň meju vlasy :)

      Vymazat
  2. Díky za skvělá doporučení :-), nějakou tu péči na vlasy bych od Kérastase mohla konečně vyzkoušet :-). V současnosti používám s oblibou výrobky od Aussie a Ziajy a ty si tedy také nemohu vynachválit.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aussie jsem měla nějakej jeden jejich kondicionér, byl dobrej, jen mi přišel, že hodně zatěžoval vlasy :/

      Vymazat
  3. Kerastase jsem také nikdy neměla....mé vlasy jsou celkem kvalitní, i když si je asi 15 let barvím....zrovna zítra čekám zásilku od Macadamie...masku, kondicionér a olej...podle vzorku je to super...Jinak se mi líbí Tvá barva vlasů..jak často chodíš na barvu? Já nesnáším odrosty, vlasy se mi pak více mastí než po obarvení.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska je super, měla jsemv zorek a vyrovná se té Kérastase, jak zmiňuji (efektem), ale já si vlasy běžně tepelně upravuju, takže je lepší pro mne ta termo reaktivní
      Já chodím jednou za 2,5 až 3 měsíce, pač nesnáším sezení u kadeřnice, vlasy mi rostou rychle, takže mám velký odrosty, ale když už je to dycky nezbytně nutné, tak k ní utíkám :D

      Vymazat
  4. ahoj, článek i video mě nadchlo :) můžu se zeptat, kde se dá výhodně pořídit fén a kerastase? přes internet jsem už hledala, ale přeci jen budu radši za tvůj tip. Moc děkuji, S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      Fén mi kupovala kadeřnice, ale na netu je teď levnější, než jsem ho kupovala já.
      Jinak Kérastase se dá docela dobře pořídit v Makru nebo pak právě na netu, já ho často kupuju i v kadeřnictví, když už nemám ho čas objednat někde na netu (tam hledám dycky podle aktuální nabídky, občas mají i slevy) :)

      Vymazat
    2. Jinak k tomu fénu ještě je dobrý mít nějakej takovej kartáč, co zmiňuju, protože jinak ty jeho účinky nejsou až takoový (ionty) :)

      Vymazat
    3. Ahoj,
      jak jsi tu zmiňovala, že Kérastase se dá koupit v makru, tak je to vždy balení po 3 atd. (jako skoro všechno tam) nebo to tam prodávají jednotlivě? :)
      Děkuju předem za odpověď.

      Vymazat
    4. Je to dražší věc a ty prodávají po jednom, ale často se stává, že je nemaj vůbec, jak jsou vyprodaní

      Vymazat
  5. Svetle vlasy ti moc slusi. Obdivuju, ze si je myjes jen jednou tydne, ja je mam hodne mastne uz po trech dnech. Diky za tipy na pripravky. Nechces zjistit, co presne za barvu ti kadernice dava a dopsat to sem? Ja pouzivam Schwarzkopf 12-22, taky pekna popelava. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, no je to i díky tomu, že si je myju míň často, že se mi pak míň mastí
      Barva je hoděn individuální, každé barvení je jiné, záleží jaký mam odrost, jak moc tmavé vlasy atd. Vím, že je to nějaká směsioce barev (profesionálních) od Loréal - asi 4 a pak peroxid 12 :)

      A barvu mi kadeřnice neřekne, bohužel :/

      Vymazat
  6. Ahoj, stále hledám dobrou kadeřnici, mohla by jsi mi prozdradit kam chodíš ty? Já už jsem zoufalá a tvoje vlasy vypadají tak super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. napiš mi email ;)
      nechci tady zveřejňovat cizí údaje ;)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)