DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pátek 14. února 2014

Recenze: Sada štětců Petralovelyhair

Ahoj dámy,
Jak jste si odhlasovaly v levém panelu, je tu slíbená recenze. Nejdříve Vám popíšu první dojem a pak se podíváme pod lupou na každý štětec zvlášť.


Sada štětců na oči PetraLovelyHair


Balení
Celá sada když mi došla, byla hezky zabalená v bublinkové fólii (jupí jou :D) a pak ještě pouzdro se štětci bylo zabaleno v celofánu -> nic nevypadlo a nic se nepoškodilo. Samotné pouzdro je černé, lesklé a látkové. Je velice příjemné na dotek a přijde mi kvalitní, že se jen tak nezničí. Z praktického hlediska bych asi spíše uvítala koženku, přece jen její údržba je snazší a jde z ní všechno lehce dolů. Když pak pouzdro otevřete, vykoukne na Vás 6 štětců, jednotlivě zabalených v celofánu a to ještě štětec na linky má kryt štětin.


První dojem
Když jsem poprvé štětce držela v ruce a ohmatávala, tak mne napadlo následující:
Štětec na oční stíny (P01)- jé super, takový ještě nemám
Blending brush (P02)- dobrý, docela měkký, bude se s ním dobře pracovat a je podobný tomu, co je u Naked 2.
Štětec na obočí (P03) - no tloušťka dobrý, ale je nějakej malinkej.
Štětec na linku (P04) - super, hezky malý a pevný
Tužkový štětec (P05) - proboha, je nějakej velkej, chtělo by to tak poloviční, aby se s ním dalo precizně pracovat
Plochý štětec na oční stíny (P06) - klasika, nedá se nic pokazit, ale není nějakej tvrdej?


Štětec P01
"Plochý" štětec na oční stíny, který je hodně huňatý a střižený do špičky. Tenhle ten typ štětců je super na finální highlighting světlým stínem, třeba nad černou linkou. Štětec je jemný, tvarem, hustotou i střižením je dobrý, jen by nemusel být tak tvrdý a spíše takový ten nadýchaný, aby se s ním lépe produkty nabíraly. Ale je plně funkční a bez problému se s ním pracuje.




Štětec P02
Tzv. blending brush je, jak už jsem psala výše, skoro na chlup stejný jako u N2 a to platí v případě i štětin, jen jsou hustší. Opět stejný typ chlupu jemný, dobře střižený, skvěle hustý, ale opět tu mám jeden malý problém, chlup je tvrdý. Není sice tvrdý moc, ale rozhodně je tvrdší, než bych si ho představovala. To znamená, že se tak dokonale "nerozplizne" a musíte už vědět jak s ním provádět tahy, tak abyste perfektně rozblendily jako s měkčím (chápejte tak, že u měkčího vám stačí pár tahů hala bala, kdežto s tímto musíte více důsledně, protože nezabere takovou plochu). Jinak opět je to velmi dobrý štětec.






Štětec P03
Tento štětec bych spíše nazvala jako štětec jen na linku, protože na obočí je dost malý (ale v nouzi se dá použít taky). Ale co se týká chlupu, nemám ani jednu výhradu. Je perfektně hustý, dobře drží tvar a skvěle střižený. Opravdu jak je malý ideální na nanášení linky stínem (vrchní s ocáskem např.).





Štětec P04
Opět drobounký štětec, který jen tak nikde nenajdete. Je kulatý, ideální na spodní a vrchní linky stínem (klasické). U tohoto štětce oceňuju hlavně to, že je malý, kulatě střižený a drží tvar - je pevný, takže linky se pak dají udělat přesně a trochu rozmazat. S vlastnostmi chlupů je na tom stejně jako P03, takže hezky drží, jemný a hustý.





Štětec P05
Tzv. tužkovitý štětec, Péťa ho nazvala velice dobře, lepší  výstižnější název bych sama nenašla. Jeden či dva už takové doma vlastním a velmi mi vyhovují. Tenhle má opět chlup jemný, hustý a takový opravdu chlupatý. Průřezem je kolečkoidní, takže v tomto směru velmi dobrý a vhodný na nanášení tmavého stínu do záhybu oka (pak se rozblendí P02. Musím říct štětec je velmi dobrý, ale je až moc velký. Pokud by byl tak 3/4, bylo by to lepší, protože ne každý má velké oči (např. já mam hodně malé záhyby) a pak se člověk musí hodně snažit (časem se naučíte), aby tmavá nebyla i všude okolo. Takže je dobrý, ale není dle mého moc vhodný pro malé oči.




Štětec P06
A konečně poslední štětec a tím je stará dobrá klasika plochý na oční stíny. Chlup opět jemný, velice hustý, dobře a precizně střižený. V tomto směru mu není co vytknout. Snad možná opět to, že by mohl být měkčí a tím by se snáze nabíraly i zapečené produkty. V případě nouze se dá určitě použít jako štětec na korektor.



Cena


Celkové hodnocení
Musím říct, že když jsem sadu objednávala, měla jsem hodně vysoká očekávání (už mám flat top doma a ten je naprosto boží a nechci jiný - teda asi jo, pač začal šíleně pelichat). Když to shrnu - rukojeti jsou dřevěné a každé jinak tlusté, některé jsou tenké až moc a některé zas tlusté až moc (mám malé ruce, nedrží se špatně, ale užší/tlustší by být o chlup mohly, pak chlup je u všech štětců stejný - syntetický, velice jemný a všechny štětce jsou nádherně husté, ovšem mi nepřijdou dostatečně měkké a na to jsem já dost velký úchyl, protože mám vždy jasnou představu, který štětec má být jak měkký, aby se mi s ním dobře pracovalo. Je ovšem pravda, že po umytí štětec změknul (malinko) a pak se mi s nimi pracovalo o dost lépe, ale pořád to nebyl ideál. S životností to vidím tak, že nejsou to štětce na celý život, ale rozhodně pár let vydrží.
Když bych si je mohla koupit znovu, tak si je už asi nekoupím. A to hlavně kvůli tomu, že to pro mne nejsou ty top štětce, které mně osobně padnou skvěle a přesně do ruky a jsou na mě tak akorát měkké. Doporučila bych je těm z Vás, které máte spíše (jak už jsem psala) větší oči a packy a mají radši tvrdší chlup. Pak jsou tyto štětce prostě super ideální. 


Co Vy a tato sada štětců, co si o nich myslíte? Máte doma? Milujete je, nebo co Vám na nich vadí?

* Pro rejpaly - kupováno za vlastní a je to můj subjektivní názor




13 komentářů:

  1. Vypadají skvěle :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě hodně lákají, ale zatím jsem se nějak nedostala k tomu je vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už dlouho si chci od Péti objednat štětce, teď čekám až budou ty nové:) Hlavně blending brush by se hodil:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem asi nějaká pozadu, ony mají být nějaké nové?

      Vymazat
  4. Sháním štětce na oči, ale tyto mě právě nějak nezaujaly :/ za tu cenu bych si představovala něco víc :) Tak zatím hledám a pátrám a mezitím se spokojím se štětci od essence (ale k tomu mám pár i dražších kousků, od Sigmy apod).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud můžu doporučit, nejlepší štětce má prostě v tomto směru MAC. Mam doma snad všechny základní a nic lepšího neni. Denně je používám už 6 let a vypadjí jako nový a jsou na celý život, nevypadl z nich jedinej chlup

      Vymazat
  5. Sadu mám také a jsem moc spokojená. Jen pro štětec č. 4 jsem ještě nenašla využití a se štětcem na linku se mi nepracuje dobře, raději mám od Bobbi Brown :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak BB je jiná kategorie, její štětce na linku jsou bezkonkurenční :)

      Vymazat
  6. Já jsem už hned při prvním pohledu u Petry psala, že mě štětce odradily tím chlupem, jak je ta špička barevná, hrozně se mi to nelíbí:))) Škoda, klidně bych vyzkoušela, na trhu tady moc štětců nemáme, ale prostě ten chlup mi nesedí:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já všechno hlavně srovnávám s MAC štětci, prostě ty miluju a jsou prvotřídní a zatím na ně nic nemá

      Vymazat
  7. Má mít nějakou novou řadu, profesionálnější, jsem dost zvědavá, ale zatím se veeeelmi podobá štěcům Nanshy. Já vidím rozdíl jen v tom, že na jedněch je napsáno Petra LovelyHair a na druhých Nanshy. Výrobce je podle mě totožný, tak jne čekám, kdo bude mít lepší ceny. A uvidím.

    OdpovědětVymazat
  8. Byla jsem téměř rozhodnutá, že si je koupím, ale teď jsem na rozpacích, já mam docela malý oči a docela citlivý, tak teda nevim :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)