DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

sobota 29. března 2014

Recenze: Dr.Hauschka péče o pleť #2 pleťové krémy s růží

Ahoj všichni,
Dnes tu máme další ze série článků o péči od Dr. Hauschky. Víte, že vždy kupuji celou "sadu", aby péče byla vyvážená a komplexní, takže tedy krémy nemohou ani v tomto případě chybět.

První článek o pleťovém mléku a toniku ZDE







Balení
Stejně jako u pleťového mléka a tonika, mi přišly krémy v papírové krabičce. Samotné krémy jsou balené v kovových tubách - jako masti, což je na jednu stranu super, že jsou lehké a skladné na cestování, ovšem mají nevýhodu, že se můžou propíchnout a také, že je nespotřebujete až do poslední kapky, jako u klasického kalíšku. Nicméně takové balení moc značek nemá a nijak mi nevadí (hlavně kvůli cestování).

Růžový krém "light"
Odlehčenější verze klasického růžového krému. Já si ho kupovala na denní použití, protože je lehčí a není tak mastný. Přímo pod make up jsem ho nedávala, takže jsem spíše pozorovala účinky přes dny, kdy jsem nenosila make up. na noc používám klasiku a tento pak natírám na očištěnou pleť. Pleť mám suchou, takže se dobře rozmazává (je lehčí než klasický krém, ale zase není gelovokrémový) a vstřebává a nezanechává film (po vstřebání). S tím souvisí i to, že mi přijde, že se až moc rychle vpije a v pleti toho tolik nenadělá a s hydratací to není až tak slavné, takže pod něj dávám Clinique DDML+ a pak mam hezky hydratovanou a vyživenou pleť přes den zároveň (bez DDML+ mam občas pocit pnutí).

Růžový krém
Toto je klasický růžový krém. Koupila jsem si ho proto, že jsem v LB nebo SB kdysi měla jeho vzoreček a neskutečně mě nadchnul. Je o hodně hutnější než jeho verze light a při otevření jsem objevila i trochu oleje, který se oddělil z krému (takový to, typu když otevřete např. Gervais a sléváte z něj kapku vody). Nicméně, je spíše výživný, než hydratační (hydrataci naháním ráno tím DDML+), takže na pleti ve zanechává lehký mastný film (proto ho používám na noc, aby si pleť odpočala a nabrala sílu na další den v prašném městě), který ráno ale zmizí a mam hezkou vypnutou a pružnou pleť.

Cena
  • Růžový krém 528Kč/30ml [eshop]
  • Růžový krém "light" 528Kč/30ml [eshop]

Celkové hodnocení
Ohledně růžového krému light - tam oceňuji tu lehčí konzistenci a trošku větší schopnost hydratovat než u klasiky, nicméně jsem si z něj na zadek nesedla a znovu ho už nekoupím, myslím, že se totiž za tu cenu dají najít pro mne lepší krémy s větší schopností hydratace, ale se stejnou schopností výživy přes den.
Klasický růžový krém mi přijde velmi dobrý. Pro starší zralou pleť bych se ho nebála použít aji na den, ale já jej mám radši na noc, kvůli tomu, že je tak hutný a dobře vyživuje. Asi bych si ho koupila znovu (ještě chci vyzkoušet jejich Kdoulový krém, co mi u nich na FB radili na ekzematickou pleť), ale ráda ještě bych něco vyzkoušela.
Když zhodnotím celkově moji péči od Dr Hauschky, musím říct, že jsem docela zklamaná. Všude je chválená, ale přijde mi to jako jedna velká nafouknutá bublina, která splaskne s tím, jak jej začnete používat, Od takového jména s tak super pověstí jsem prostě čekala něco víc a toto mi přišlo jako průměr. Neříkám, že produkty byly špatné to ne, ale hodně mi u nich chybí hydratace (než hydratační, tak jsou výživné). K tomu všemu všechny jejich produkty fungují na principu, aby donutily pleť, aby se sama sebe začala regenerovat, byla zdravá a soběstačná (což je na dlouhou trať a když jsem se bavila o tom s kosmetičkou, tak říkala, že ani dlouhodobé používání nemá nějaké velké výsledky - dle jejích zákaznic, co jej používají). Když opět porovnám s mým dr.Belterem, tak je vítěz jasný -> dr. Belter.


Co Vy a krém Dr. Hauschka? Znáte? Používáte? Co si o nich myslíte?
Jakou značku v péči o pleť byste mi doporučili?? - mám suchou, citlivou pleť s ekzémem















12 komentářů:

  1. Růžový krém jsem měla také, mám sušší pleť takže mě celkem vyhovoval, ale strašně mi vadila jeho parfemace, proto bych si ho znovu už nekoupila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ono to jakože žádnou přidanou parfemaci nemá, takhle voní růžovej olej, co v něm je, není tam právě žádná umělá parfemace

      Vymazat
  2. Já jsem teďka zkoumala ten jejich e-shop, zvažuju objednání vzorků, abych zjistila, zda se bude zázrak konat či ne. No a pochopila jsem to správně, že jsou proti používání nočních krémů? Aspoň z popisků a pečujícího plánu to tak na mě působilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no oni nejsou jakože proti krémům na noc, oni jsou proti mastným krémům na noc -> aby pleť sama začala regenerovat

      Vymazat
    2. Aha, díky. :) Tak to jsem pochopila špatně. :D Takže nějaký ten jejich lehký krém klidně jo? Já jen že třeba u toho tonika mají, že se používá namísto krému na noc.

      Vymazat
    3. no jako tonikum je něco jako pleťová hydratační voda -laicky řečeno, takže ano, dá sepoužít na hydrataci, ale jen za předpokladu, že nejsi úplná sušenka.
      Jinak já light používám na den a na noc patlu klasickej a vyhovuje mi to docela dobře :)

      Vymazat
  3. Rosen creme jsem si jednou koupila po vyzkoušení vzorečku z lady-senza-boxu (teď už ani nevím který to byl). Ze začátku se mi moc líbil, pak ale méně, pleť se hodně mastila, objevily se pupinky a zvětšily se pory. Použivala jsem ho přes den, na noc krémy nedávám. I když mám pleť suchou a citlivou nevyhovuji mi hutné krémy, teď jsem spokojena s krémem od Natura Siberica.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty pupínky musím potvrdit i trochu ty póry, ale tam nevidím nějakej velkej rozdíl před a po
      Já musím dávat krémy i n anoc, moje pkeť je jako vyschlá houba (nonstop). Hutné krémy mam právě na noc na výživu a na den mam lehlé na hydrataci.
      Můžu se zeptat, jaký to máš krém od NS?

      Vymazat
    2. Jé, koukám že s pupínky u jejich výživných krémů nejsem sama :D Mi se zase tvořily když jsem chtěla používat každodenně meduňkový krém, ale mám na něj moc mastnou pleť..

      Vymazat
  4. Od NS jsem vyzkoušela dva krémy - na suchou a na citlivou pleť. Ten na suchou je trochu hutnější, ale pupínky z něho nemám, na citlivou mi vyhovoval stoprocentně, koupím si ho teď na jaro. Taky mám hodně suchou pleť, na noc někdy dávám olej a na den občas taky - pod krém.

    nakupujirada.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak pokud máš citlivou pleť, tak celkově asi vše od Dr. Hauschka je super :) Přece jen kvalita jde ve složení vidět a kromě toho mě baví jejich úžasné vůně (třeba ty citrónové)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě na rychlou regeneraci pleti pomáhá Eucerin Zklidňující noční krém. Já mám na Dr.Hauschka alergickou reakci.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)