DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 31. července 2014

STOP špatné reklamě a spolupráci

Ahoj všem,
Po té, co jsem viděla, co oblétlo bloggerský beauty svět, jsem se chtěla vyjádřit k něčemu, co je dost kontroverzní. Toto vyjádření je pro mne na tolik zásadní, že jsem mu dala přednost před plánovanou recenzí a je mu dle mého nutné věnovat pozornost.  
Spousta z Vás se mnou nebude souhlasit, nazve mne jen nějakou blbou kravk**, která se chce jen zviditelnit, přiživit na ostatních. Opak je pravdou, vyjadřuji svůj názor jako někdo z druhé strany barikády, jako někdo kdo první velkou spolupráci uzavřel před třemi dny a kdo je v této oblasti (která mne donutila se zamyslet nad tímto konkrétním problém s konkrétní reklamou na produkt) tak trochu v oboru svého vedlejšího vzdělání a koníčku a něco málo o tom ví (nevím vše na světě, nejsem neomylná, ale znám toho hodně, ale přesto se mi to v tom moři informací jeví jako málo). Následující řádky sem dnes ráno uveřejnila již na FB a proto jsem je jen zkopírovala. 
Doufám, že se nad mými řádky zamyslíte, povznesete se nad Vaše zájmy a buďte objektivní v jejich hodnocení.




Prostě mi to nedá a musím se vyjádřit k Sally Hansen gellaku a jejich bloggerské kampani.


Já, jako manikérka (na blogu si můžete dohledat dokonce i článek s ukázaným certifikátem a osvědčením (na blogu není vystaven certifikát o kurzu aplikace Shellacu), že Vám nekecám, r. 2013 - ĆLÁNEK ZDE) vidím opačnou stranu mince, než nadšené slečny píšící komentáře pod videa a články známých bloggerek, které touto značkou byly osloveny.


1. věc, NEVADÍ mi, kdo byl osloven, ale vadí mi, styl prezentace pro bloggerky a jejich publikum gellaku Sally Hansen.


2. NEVADÍ mi produkty Sally Hansen, naopak jsem ráda, že se dostal i do ČR a tak odpadne kupování na "černo" (např. na někoho jiného) gellaků, které jsou z dobrých důvodů určené pouze profesionálkám (o tom někdy příště, to příště asi bude velmi brzy s takovou) a jsem zásadně proti tomu, aby se dostávaly takovéto produkty amatérům, kteří nemají potřebné informace (články a videa opravdu nestačí).


3. CHCI, aby následující řádky vedly k zamyšlení, nemám nejmenší touhu někoho poškodit, zviditelnit se, ale pouze vyjadřuji svůj názor!!
 

1. věc, co mi VADÍ je, že jak jde vidět z videa Péti Lovely Hair a článku Rendy s Ordinary Life, že holky, vůbec netuší, proč, se co dělá, jaký to má dopad, jsou nezkušené, nezaškolené -> nevadí mi, že dělají reklamu, ale když tak koukám na komentáře, tak slečny či paní, které se na něco ptají a v budoucnu budou ptát, třeba ohledně postupu, důsledku či efektu, tak pořádně neumí odpovědět a pak jen holky můžou říct, to je vše, co nám řekli, nebylo to školení, ale prezentace (a to říkají už teď – někde se už teď stala chyba). Tyto slečny nebudou pak psát přímo do Sally Hansen, kde si myslím, že by dostali správnou odpověď, ale bloggerkám, které prostě neví.


2. vadí mi to, že to opravdu podle slov bloggerek nebylo školení, ale ta prezentace. Jak mají pak šířit správné postupy, názory, dělat spolehlivé testy složitého produktu, když jim pouze ukáží postup, ale neřeknou další velmi důležité věci okolo (soudě z toho, co jsem zatím viděla).


3. viděla jsem upoutávací video a absolutně z něj nejde nic poznat. Video je velmi pěkně natočené, ano, ale pro někoho, kdo gel-lak drží poprvé v ruce velmi nedostačující, málo podrobné a málo detailní. Holky (bloggerky) tvrdí, že je u starter kitu podrobný návod - nevím nemůžu soudit, tuto sadu jsem ještě neměla v ruce, takže návod nemůžu posoudit. Ale prostě když něco tak složitého uvedou na trh a nedají k tomu vyčerpávající informace, protože laik prostě neví (podle mě nestačí říct ne, pro mne je důležité vědět i proč ne), může dojít i k poškození nehtu (například víte, že existují i techniky správného pilování, zbrušování nehtu, či lakování, péče o kůžičku a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna). Prostě se mi informace nezdají tak obsáhlé, jak by měly být, aby si člověk neublížil (pořádné video by opravdu bodlo). Tím vyvstává i celá myšlenka, že je dle mého názoru vhodné, aby si firmy uvědomily, že když už si chtějí na bloggerkách dělat reklamu, tak ať je udělaná pořádně, aby bloggerky byly připravené na všechny dotazy a opravdu byly proškoleny (u složitých produktů), protože, jestli jste si toho ještě nevšimly, tak vznikají pomalu i kulty některých bloggerek a tyto slečny/paní jsou těmto bloggerkám tak bezmezně oddané, fanaticky je následují a vše, co vypustí z pusy, pomalu považují za svatou pravdu.


4. věc, které jsem si všimla, je nedostatek hygieny. Pro ty z Vás, které chodíte na modeláž je samozřejmostí, že manikérka začíná desinfekcí rukou. To, jsem ovšem u žádné z bloggerek neviděla (a věřte mi, umýt ruce si nestačí). Dodržení hygieny při modeláži a obecně manikúry je dost zásadní, protože se Vám jinak mohou rozjet např. mykózy nehtů.


5. a poslední bod, poslední dobou se velmi často setkávám s tím, že méně známé bloggerky (přesto často i velmi kvalitní) jsou uráženy, shazovány (přece neznámá bloggerka nemůže mít nikdy pravdu, vždy musí, podle některých, mít pravdu jen ta známá, protože ta neznámá se tu slavnou snaží pouze poškodit), označovány jako něco pofiderního, nestojí ani za přečtení (vážení a milý, každý nějak začínal), jejich působení uráží ty slavné (to nikdo jiný nemá právo blogovat?). Často právě mají tyto „malé“ bloggerky víc rozumu a pravdy než ty slavné (nechci se nikoho dotknout, ale není přeci jen lepší specializovaný blog jen na jeden směr produktů, být takový malý odborník, než znát jen něco od každého a mít svoje polopravdy?) a tím jsem chtěla říct, a položit filosofickou otázku, je opravdu to nejlepší řešení dát spolupráci té více známé, která napíše o všem, nebo té, která se opravdu zajímá?

Děkuji za pozornost, kdo vydržel až do konce, gratuluji! :D 

Co si myslíte o problému prezentací a školení při spolupráci Vy? Jaký máte názor na moji předlouhou úvahu?

71 komentářů:

  1. Velmi zajímavý článek. A chápu tvůj pohled na věc, pokud se dané oblasti věnuješ, zajímáš se o to a vzděláváš se v tom. Nicméně tohle je obecný problém nejen nehtů, ale i dosti jiných odvětví (například výživa, farmacie, sport) a sama v tom mám tu stejnou zkušenost. Jsem vzdělaná v jedné oblasti a kolem sebe vidím hromady lidí, kteří nemají dostatečné odborné vzdělání, avšak rozdávají rady kde mohou a neuvědomují si, že svoji neznalostí mohou akorát člověku uškodit.
    Je to škoda, ale kosmetické firmy valí, aby se prodalo co nejvíc kusů a přes bloggerky to jde snadno. Rizika už asi nejsou příliš brána v potaz. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtějí prodat za každou cenu, co naděláme, snad si alespoň toto někdo přečte a chytne se za čumák

      Vymazat
    2. jenže kdyby to dali alespoň někomu, kdo se o to ve výsledku zajímá nebo má zkušenosti, dokázal by aspoň lépe odpovídat na problémy a dotazy čtenářů.

      Vymazat
  2. Nemyslím si, že se k tomu všemu vždy přistupuje nejlépe. Sama píšu pro Krásná.cz, skrze ně mi bylo zprostředkováno posezení na rybičkové pedikúře, o které jsem následně psala. Snažila jsem se paní ptát na všechno, ale i přesto se mi poté pod článkem objevily dotazy, na které jsem neuměla odpovědět a když jsem se znovu obrátila mailem na onu paní, tak už mi neodpověděla - reklama hotová, tak coby, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale alespoň si se snažila k informacím dostat. Velmi pochybuji, že některá známá bloggerka, bude ještě psát firmě, že má takový a makový dotaz, ta se na to podle mého může leda tak vykašlat v té záplavě mailů a vzakzů

      Vymazat
  3. Klobouk dolů za tvoji otevřenost a upřímnost. Bohužel o to ale firmám nejde. Jde jim o propagaci a bohužel asi ani ne o kvalitní předání informací. Firmy obecně raději propagují produkty na blozích s 2000 čtenáři a více než na těch menších, byť můžou být informace propracovanější. Na větších blozích daný produkt holt vidí více očí a o to jde. Na nikoho neukazuju, je to můj názor napsaný v obecné rovině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě je právě jedno, kde to prezentují, ale když už to prezentují danému publiku, které není zkušené, tak ať to alespoň dělají pořádně a se vším všudy. O to mi jde, v těchto případech může pak jít o zdraví
      Reklama je reklama, to chápu, ale zdraví je jen jedno

      Vymazat
  4. No ja jen moc nechapu, co je teda spatne? Vycetla jsem konkretne jen tu dezinfekci, coz je samozrejmost, to mas pravdu, ale jinak v cem je problem? Videla jsem teda jen recenzi a video Petry Lovelyhair a to mi prislo supr. Mozna pro ty, co se v tom nevyznaji, trosku zmatene nebo jako slozite pro pochopeni postupu, ale tak to si musi kazdy zjistit sam a prostudovat, me se video libilo, a kdyz pominu dezinfekci, tak mi tam ASI nic nechybelo.. Ja jsem delala gelovky (ne profi) nejakych, pff, 10 let, tak nejak a me nenapada, co by rikala tak spatne.. Ale teda s gellakem zkusenost nemam, to ne. Ale prijde mi to proste podobne jako u gelovek, jen bez modelovani, pilovani atd... I to, ze se gel nesmi dotknout kuzicky atd. zminila. Cim to tak skodi zdravi? Ja nad tou sadou nakonec uvazuji, tak prosim o info:) Dekuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Postup více méně není špatně, ten je dobře, nepochopila jsi podstatu článku.
      ALE jde o to, že když se toto někomu dostane do ruky (třeba ty jsi dělala modeláž, ale co dalších x desítek slečen a paní, co nemají žádné zkušenosti), neznají techniky pilování, neví, jak moc zmatnit nehet (třeba si ho poškodí, nedej bože propilují), neví, jak sundat gellak z kůžičky a ztrhnou si přitom kousek kůže (protože je velmi jemná) atd.
      Jde mi o to, že informace, které Sally podal byly polovičaté a holky je pak i takové tlumočily. Podstatou článku bylo říct, že pokud někdo dělá takovouhle reklamu pro někho a pořádně ho neproškolí proč se co a jak dělá, aby mohly odpovědět na otázky, tak je ta reklama špatně.
      Řekli zpilujte nehty, ale neřeknou jak moc a každý navíc má míru jinou, nebo neříkají proč zatlačit kůžičku, jak moc a proč se kůžička nestříhá, atd. (ber toto jako vzor extrému a člověka co má keine ahnung a bude se řídit pouze videem). Psala jsi k Ellen na FB, že může pálit každý gel, ano, jasně, ale řeknou ti, co dělat, když pálí, čím to může být. Tudíž čtenářky se ptají bloggerek, nebudou psát Sally Hansen na FB, co s tím, navíc, přiznejme si, jak často jsou firmy aktivní na FB, 1x denně, ale co když někdo potřebuje poradit během chvilky?
      Kdybych chtěla vytknout něco postupu krom hygieny, tak nepíšu, že video je pěkné (v tom u Petry je totéž), ale napíšu to rovnou

      Vymazat
    2. Zajímavý komentář. Jsem velký laik. Přiznám se, že mě ta sada dost zaujala, ale po přečtení toho článku, jsem se zamyslela nad článkem Rendy. Je pravda, že mi teď přijde, že ona pouze nafotila postup, ale nějaké správné zásady používání jsem moc nezaznamenala. V některých bodech s Blondies souhlasím, jiné mě vedou k zamyšlení a některé mě nechávají chladnou. A jak napsala i Yellow Beauty Life, toto se opravdu netýká pouze toho odvětví.

      Vymazat
    3. Mně to přijde celé přehnané... myslím, že postup každý pochopí i když nejsou, jak ty říkáš, informace kompletní. Já si také dělám domácí gelovky sama a myslím, že až taková věda na tom není...

      Vymazat
    4. Jako jo, pilovani je veda, ne ze ne, ja tehdy videla na diskuzich tolik propilovanych luzek, uuuf, ale tak tam slo vylozene o pilovani odrostu, tady se piluje minimalne, jen se zdrsni povrch, no a myslis, ze je nekdo tak hloupy, aby si prirodni nehet zdrsnoval jak divej?? To same ta kuzicka, no tak snad vim, ze si nebudu kuzicku drtit do krve, ne?:-D Me nerikej, ze tohle zenske nevi... Jj, jako mas pravdu, i kdyz ten postup neni tak slozity jako u gelu, asi pro mene chapave by to vetsi info treba ohledne pilovani nebylo od veci, hmm, ja to beru asi jinak, ze, kdyz vim.. No ale jestli ta firma po nich podrobny postup nechtela, coz asi urcite nechtela, tak proc by to Petra treba do videa davala... Jj, jako pro zenskou co nevi, tam dost informaci neni, ale to je "problem" te znacky, ze, oni je asi informovali, co maji zminit..
      Blogerky nejsou pupek sveta, pokud tam nejaka informace neni nebo se mi neco nedari a potrebuji zjistit PROC, tak zhavym vyhledavac, je toho plnej net.. Pokud je nekdo pako a bude si kuzicku rezat nozem, tak jako za to asi SH ani blogerky nemohou:)))) Ja nevim no, na jednu stranu souhlasim, ze info mohlo byt vetsi, na druhou stranu i ja si vse musela dohledat, kdyz jsem treba zkousela neco s tim gelem... Ono zase ber to tak, ze jsou to informace zadarmo, na tohle se delaji skoleni za tisice, takze zase nemuzeme byt moc narocne, ne:)

      Vymazat
    5. Jani, ale taky ses to nějak musela naučit a metodou pokus omyl, gel, akryl atd, je dost velká věda, kdyby nebyla, nejsou kurzy
      Je navíc rozdíl dělat sobě a někomu a pak za toho někoho u gelovek nést odpovědnost
      Jestli je přehnaná obava o zdraví u laika, který neví co dělá (na toto byl článek vztaže, nakže nechápu tvůj komentář s gelovými nehty) - např. 50ti letá paní, která nikdy nebyl an nehtech či mani, tak neví

      Vymazat
    6. Ale tady právě nejde o školení, když to má být sada na domácí použití, myslíš, si že nějaká stará paní ví, jakou hrubost pilníku použít? Navíc nehet se zdrsňuje před každou palikací, takže postupně se nehet ztenčuje a hrozí právě to propilování...
      Musíš to brát, tak, že já toto ukazuji na extrému...
      Většina je inteligentní, aby to pochopila, ale jsou tu i některé, které třeba ne...

      Vymazat
    7. No ale ze po holkach "chces" vsechno info vis, proto ta zminka, ze nejsou skolitelky, ony jsou vlastne take jen obyc. domaci uzivatelky. Hmm no asi nevi jakou hrubost.. Jasne, chapu, ze jako pises ty nejhorsi moznosti. Tyjo, ale to fakt kazda zenska si musi sama vse pozjistovat no, pokud je nekdo zhnilej a pusti se do toho jen na zaklade malicke recenze, jeho, tedy spise jeji problem..

      Vymazat
    8. Radko a nepřeháníš to už teď trošku?
      Chápeš, že tady nejde o holky?
      Ale o to, že když chtějí představit... tak se představuje s pro a proti.
      Chápeš, že těžko můžeš zjišťovat informace o produktu, kterej byl představovanej max v zahraničí (cca 3 měsíce zpět). A u kterého tvrdí, že je jedinečnej?
      Ty si možná pozjišťuješ informace, ale ne všichni jsou bloggerka, která by to měla mít v náplni svého koníčku. A někdo na to prostě kašle a stačí mu jen to, co bylo přetlumočeno.
      Kort věrné, které visí na každém slovu, jak kdyby některé byly pánbůh?

      Dospělá ženská si tyto rizika a věci pravděpodobně uvědomí, ale co ty 14-15-16? Co se třeba domluví s kamarádkami a sadu si koupí dohromady. Maj ve 14 dost rozumu na to, aby si neublížili? Nebo ty sis snad v tom věku poctivě dohledávala informace?

      Ale proč se začínám rozčilovat, ty máš pravdu svou.

      Vymazat
    9. Me neprijde, ze bych prehanela, no v clanku jsou recenze na ten SH gellak na dve blogerky, tak jsem myslela, ze clanek vznikl na zaklade tech recenzi, recenzi techto holek.
      Ale ja zde absolutne nepisu jako blogerka, ja jsem normalni zenska a ty informace si mohu najit na netu, kdyz chci, tak myslim, ze muzou snad i ostatni. 14 ti lete si nemaji co delat gelovky a odpovednost za ne maji rodice, ale tohle fakt resit nechci.

      Vymazat
    10. Jasně, jenže je to novinka a o tom momentálě žádné info nikde není, víš.... Zkusi si k tomu najít česká videa atd. Nejsou. Najdeš v jiných jazycích, ale ty neumí všichni o to jde

      Vymazat
    11. ach jo, tak já se vypisuju s komentářem a on se i smaže, no nic, tak ve stručnosti souhlasím s ILoveMakeUp

      Vymazat
    12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    13. Takže to vlastně měli dát Ellen, že? Protože to vyznívá i z komentu Ellen nahoře, "jaktože jsem to nedostala já, vždyť mám blog o nehtech". Holt si dámy uvědomte, že je to v první řadě reklama, a ta jde po sledovanosti. Myslím, že Rendy i Petra se snažily podat postup tak, aby byl co nejvíc pochopitelný, to, že to s sebou nese určitá rizika, je jasné, a kdo není úplné střevo, zjistí si o tom co nejvíc, než si začne brousit nehty.

      Vymazat
    14. to vůbec ne, já mám na to moc málo zkušeností a podobnou techniku študuju jen poslední cca 2-3 týdny, že jsem něco podobného koupila kvůli sestře.
      Měla jsem konkrétně na mysli Labradooru, u které jde na blogu vidět, že tyto techniky zvládá a přijde mi prostě selským rozumem prostě odbornější než holky. Ale to se nechci nikoho dotknout.
      Já jsem zaměřená primárně na péči o ruce s klasickými laky. Netvrdím, že se časem na blogu podobné téma neobjeví. Ale rozhodně ne v nejbližší době. Až si budu jistá, že tomu rozumím, vím vše, co potřebuju i nepotřebuju.

      Já se třeba hlavně nejvíc bojím jedné věci, milý anonyme... že tím, že to bude prodejné v DM a ne v odborné prodejně (kde jsou profíci a proškolený personál), že prodavačky nebudou schopny jakkoliv poradit a vysvětlit.
      Navíc tím, že to bude v DM, se k tomu můžou dostat děti pod 15 let a to mi ve finále vadí nejvíc, na takhle mladé ruce něco takového prostě nepatří. Můžeš sice namítnout vysokou cenu, ale co kdyby se takhle domluvilo několik holek, nebo dítě mělo vysoké kapesné... atd... Dle mého, jakožto matky a člověka, co si zažil pubertu, mi prostě přijde lepší těmto věcem předcházet, ne je neřešit. Jestli rozumíš.

      A dneska si upřímně mládež návody moc nečte, kolikrát ani dospělí.

      Vymazat
    15. Už Essence a její sada byla dostupná v drogériích a to je značka, která primárně cílí na mladé holky. Blogerky nemůžou nést odpovědnost za to, že si mladé tele koupí něco, co mu může zničit nehty. Pokud bys to měla brát do důsledku, tak by se nemohlo prodávat nic bez toho, aniž by kupující podepsal protokol o prostudování návodu a že bere na vědomí případné "vedlejší účinky".
      Já to beru tak, že kdo je zodpovědný a rozumný, tak si pořádně vše prostuduje, než si začne něco podobného patlat na nehty, a kdo není, tak tomu nepomůže ani hodinové podrobné video. Rozpoutávat kvůli tomu hysterii na blozích mi přijde zbytečné.
      Ještě poslední věc. Přijde mi, že u Petry a Rendy se začíná vytvářet jakýsi antikult. Ať obě řeknou a udělají cokoli, tak je to špatně. Pochválí? Jsou podplacené. Pohaní? Jsou nevděčné a zhýčkané. To se nezmiňuji o osobních invektivech, které vídám u Petry na blogu i na diskuzích tak často, až je mi z toho smutno. Možná by bylo dobré, aby se každý začal víc starat sám o sebe a méně řešit ostatní. Což platí i o tomto článku a následné diskuzi.

      Monika

      Vymazat
    16. přiznám se, že sadu jsem sice viděla, ale o moc lidech nevím, že by ji koupili, protože přece jen Essence není značka nesoucí punc kvality.
      A Essence není profi mani značka, která si na tom, že je profi zakládá, což Sally je.
      A nikdo přece nerozpoutával hysterii, jen je dobré znát i protiváhu a pohled z druhé strany. Já naopak něco takového jako čtenář, u jiných oceňuji.

      S antikultem ti já nepomůžu ani se k tomu nebudu vyjadřovat. Protože holky jsou cílené úplně opačným směrem než já. Jestli jim někdo napíše, že si nic nekoupí a vše mají zadarmo, tak asi někomu vadí, že se na blogu z většiny vyskytují jen produkty sponzorované, to bych zase z čtenářského hlediska chápala. Pro mne je třeba o to těžší sponzorované články psát.
      Ale bohužel takhle už to bývá, někdo ti sedne, někdo ne.
      Já sice měla určitý spor s Petrou, ale to neznamená, že budu tvrdit, že na blogu nemakají.. naopak makají jako šroub, čemuž patří obdiv. Já bych to takhle jednak nezvládla, ani nemohla, když mám doma malé děti. Ale hlavně už by to pro mne nebyl relax.
      Ale ve finále si uvědom, že nikdo tady neřešil Petru, ani Rendy. S dostupnými informacemi ony víc udělat nemohly. Bylo to zaměřené na špatně postavenou reklamu.

      Vymazat
  5. Ahoj :)
    K uvaze bych ocenila jeste konkretni tipy - co je spatne, co maji uzivatelky te sady delat jinak, aby to tedy bylo bezpecne. Protoze zatim vsichni jen kritizuji, ale nikdo neodhali sve know-how pro verejne blaho :)
    Myslim, ze SH by urcite neudelala tak skolackou chybu, aby riskovala nejake zaloby a ze v navodu asi dost veci bude objasneno (ale nevim, nevidela jsem ho).
    Sama jsem samouk (jak jsi se ptala) a budu u tebe asi spadat do kategorie tech, co siri neuplne informace... Nicmene za rok lakovani se mi nic zleho neprihodilo, staci u aplikace myslet a respektovat pokyny vyrobce (ktere jsou volne dostupne).
    A nelegalni nakup myslim v podstate neexistuje - z ebay prece neni nic nelegalniho si objednat, navic na veletrzich jsou casto tyhle veci dostupne uplne vsem. Jen za vyssi ceny.

    Kazdopadne co se samotneho produktu SH tyka, tak uvidime, jak obstoji v konkurenci, podobnych veci uz je preci jen docela dost. Casem bych si to mozna poridila, libi se mi totiz odstiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby jsi přípěvek četla pozorně, věděla bys, že sadu nemám doma a nepoletím do obchodu si ja za 3000 koupit. Takže takovýto článek nebude :)
      šlo, jak je napsáno v článku, že když chcou, aby jim holky něco prezentovaly, tak jim mají udělat školení a ne pouze prezentaci. Výrobek je na trhu krátkou dobu a tolik informacá zase o něm není, proto
      Nelegálně myslím tím, že někdo poprosí nějakou nehtařku, ať mu koupí tamto. Nemám problém s gellaky a gely, které jsou volně přístupné, ale s takovým sortimentem, který opravdu potřebuje proškolení

      Vymazat
    2. No prave - sadu nemas, ale 100% vis, ze je to prezentovane spatne... :) Treba ten produkt fakt neni tak komplikovany jako ty urcene do salonu.
      Slova skoleni vs.prezentace - mi uz prijde, ze tu slovickarime.
      V SH snad nejsou tak negramotni, aby neuvedli neco podstatneho nebo neodpovedeli na mail nebo FB, pokud nekdo nebude vedet. Jestli si to nekdo neumi zjistit, jeho smula.

      Vymazat
    3. Já ALE NEMÁM NAMYSLI APLIKACI GELLAKU! Už to tu píšu po sté, ale základní úpravu nehtu před aplikací

      Vymazat
  6. Ja si vôbec nemyslím, že je tvoj článok prehnaný, práve naopak. Je nutné poukázať na to, ak niekto podáva nekompletné informácie, čo by mohlo následne skončiť poškodením zdravia zákazníčok. Presne ako píšu slečny predo mnou - možno 30-ročná žena, ktorá už má skúsenosť s profi manikúrou je natoľko uvedomelá, že ak sa rozhodne robiť si ju doma, naštuduje si o tom celkom dosť vecí, poradí sa s profesionálkou atď.. Ale práve tie mladé baby (lebo povedzme si úprimne, blogy čítajú často ozaj mladé baby a nie je ich málo) často robia veci bezhlavo, skrátka ich opakujú po svojich idoloch, ktorými sú neraz práve slávne blogerky. Vidím to predsa často na internete, už malé doslova deti vo veku 9-10 rokov natáčajú beauty videá?! Často ani nevedia čo vlastne držia v ruke, nevedia to naniesť, použiť a zrazu uvidia u Peti alebo niekoho iného domácu sadu od Sally a budú to chcieť vyskúšať tiež. Viem, že obdobná sada je aj v ponuke značky Essence a tá je cenovo prístupnejšia hlavne mladším kategóriám, takže stačí aby sa mladé a neskúsené faninky slávnych blogerok dostali k domácej sade a už je riziko na svete. Ďalšou vecou je, že v poslednom čase všetci brutálne riešia zloženie každého kúsku kozmetiky a pozrime sa teraz ozaj na to, ako gélovky a všeobecne umelé nechty ničia tie prírodné. Ja nie som odborník, to vravím rovno, ale je mi jasné, že pod gélovými nechtami tie vlastné nechty musia trpieť ako sviňa... A to vravíme o prípade, kedy vám ich robí certifikovaný a skúsený odborník. Čo ale v prípade, že si ich robí žena bez akéhokoľvek kurzu a vedomostí sama doma? V návode na použitie vám určite nenapíšu o tom, ako si tým zničíte vlastné nechty, veď to by šiel výrobca sám proti sebe. Práve preto si treba zháňať informácie aj inde a nielen na oficiálnych stránkach výrobcov. Tým ide o zisk a nič iné. Prachy, prachy a ešte raz prachy. Je to blbé, ale je to tak. Sú skrátka veci, ktoré odjakživa robili vyškolení odborníci a tak by to podľa mňa malo ostať. Bohužiaľ v tomto komerčnom svete je to asi skrátka nepredstaviteľné, vývoj v každej oblasti napreduje, no je už na samotnom spotrebiteľovi, aby si naštudoval potrebné informácie, pretože firmy vám povedia len to, čo im prikáže zákon. Nič viac sa nedozviete, pretože to by ste si ich produkt možno ani nekúpili..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. essnece, alespoň neudělalo masovou reklamu...
      dycky to bude a je o penězích
      Nehty nám ničí všechno, aji blbej saponát, jde ale o to, jen v jaké míře :)

      Vymazat
    2. Práve som dočítala diskusiu u Rendy k jej článku a vidím, že nedokáže ani odpovedať na otázky, stále len opakuje "toto nám povedali na prezentácii"... A sme presne u toho - blogerky o tom nevedia nič, nič si o tom nenaštudovali a len opakujú ako pokazené platne marketingové slová z prezentácie SH.. Len ma to utvrdilo v tom, že táto spolupráca je poriadne odfláknutá, baby vlastne ani nevedia čo a prečo robia, len proste opakujú čo im ukázali na prezentácii a očividne ani samé nie sú ochotné zaujímať sa o to, prečo sú veci tak ako sú, takže to na mňa pôsobí presne tým nemilým dojmom - dajte mi niečo zadarmo, ja si to raz vyskúšam a váš článok je na svete... :-/ Takto sú spokojné aj blogerky aj firma Sally Hansen.. :-/ Blogerky sa nezaujímajú, hlavne, že svoj produkt majú a firme odpadli starosti ako svoj produkt predať, lebo veď čo má blogerka a chváli to, to sa predsa predáva samo.. :-/

      Vymazat
    3. Přesně, někdo, kdo to konečně chápe a teď se podívej na jejichkomentáře k ménu článku. Už jsem se od nich dozvěděla, že závidím, nic neumím a že pomalu lžu

      Vymazat
    4. Napísala som Rendy koment k článku, tak som zvedavá či ho vôbec uverejní a či aj niečo odpovie.. A pokiaľ ide o Petru, tak jej komentár tu pod tvojim článkom na mňa pôsobí dosť arogantne.. Na to ako sa hrá vo videách na milú, hoci už staršiu ženu (inak to jej blogovanie mi je v poslednom čase fakt nesympatické a to som ju kedysi pozerala denne! pôsobí na mňa akoby sa stále snažila mať 15 rokov), tak tento koment ma vážne z jej strany prekvapil..

      Vymazat
    5. Jako já nemám důvod proč lhát, ale když tady do mě někdo neustále šije, žejá jsem ta blbá a přitom vím, že tu pravdu mám, tak se prostě ohradím.
      Mojí jedinou chybou je to, že mluvím pravdu, nelžu a vždycky všechno řeknu hned a na přáímo bez servítek někomu do očí, takže si Petra může být co chce, já jsem její čtenářka, stejně to platí u Rendy, sice nekomentuji, nemám na to čas, ale všechny články a videa čtu, ale mám právo na vlastní názor

      Vymazat
    6. V tomto smere sme rovnaké. Ale ľudia nemajú radi úprimnosť, otvorenosť a už vôbec nie kritiku. Radšej sa všetci všetkým s prepáčením trepú do zadku a čakajú kedy z toho budú niečo mať.. A keď sa niekto rozhodne ísť vlastnou cestou, tak vidíš - je divný, závidí, klame atď... Neviem či sa oplatí hádať s týmito ľuďmi, každý má svoju pravdu.. Úspešný človek si bude myslieť, že mu závidíš (akoby si na to bola odkázaná) a bude sa len stále utvrdzovať v tom svojom... Nezmeníš to, svet je proste taký.. Ja keď som sa vyjadrila, že micelárka od Biodermy stojí za prd a je to len predražená vecička, ktorú chvália práve tie blogerky, ktoré sa zúčastnili Bioderma víkendu v Tatrách, tak na mňa všetci čumeli ako na vola... Keď som uverejnila moju recenziu na Biodermu, ktorú som si kupovala za vlastné prachy a skritizovala ju takmer vo všetkých ohľadoch, odrazu sa začali ozývať baby s rovnakým názorom ako mám ja.. Pozri, kto chce ten si bude obhajovať svoje polopravdy. Kto má v hlave aspoň kúsok rozumu tak pochopil o čo ti ide... Osobne si nemyslím, že by si práve ty bola odkázaná na nejaký produkt zdarma od kohokoľvek, takže nechápem ako tu niekto vôbec môže riešiť nejakú závisť.. Ako keby sme sa tu bavili o doživotnej zásobe make-upu od Chanelu, preboha... :D

      Vymazat
    7. ale noooo Zuzka..:))) zas tu neohovarajme ine blogerky... Fakt sa ti zda, ze sa snazi mat 15r? :D Mne je sympaticke, ked si niekto povie svoj nazor a nesnazi sa byt sucastnou stada. Nemusime vsak pri tom osocovat inych..

      Vymazat
    8. Siu neosočujem, vravím svoje dojmy ako na mňa pôsobí.. Proste diskutujeme a každý máme nejaký názor. Ja som Peťu kedysi sledovala denne, bola to jedna z prvých blogerok, ktorých videá som pozerala.. Ale keď čítam jej koment tuto kúsok nižšie, tak skrátka na mňa to pôsobí arogantne, nemôžem si pomôcť.. Veď to je práve ona kto tu rieši, že Blondies ide o to, kto tu sadu dostal, teda závidí, pričom o tomto to ozaj celé nie je.. Ako úprimne, ja som na manikúre nikdy v živote nebola, neviem aké sú postupy v profi salónoch a pre mňa práve informácia, že si musím vydenzifikovať celé ruky, nielen nechty tým obrúskom prišla vhod. Nemala som tú sadu v rukách, ale keby som si ju kúpila, tak sa držím jedine návodu výrobcu a asi by ma nenapadlo hľadať si ešte niečo na internete, lebo sa spolieham na to, že výrobca mi povie o svojom produkte všetko dôležité a podstatné! Jasné, pozrela by som si aj videá možno blogerok, možno oficiálne video výrobcu aby som to aj videla, lebo niekedy sa pri čítaní môžu veci pochopiť inak a práve tu sa dostávame k tomu, že nie je vysvetlené čo a prečo sa robí. Ako čítam diskusie, tak niektoré baby písali, že majú poškodené svoje nechty a že ich to v lampe páli a tuto je práve ten bod, ktorý Blondies opisuje, že nie sú podané základné dôležité informácie ako že si to nemáš dávať na poškodené nechty, práve preto, že si tým ublížiš ešte viac.. atď.. nie som odborník, takže úplne všetky riziká nepoznám, ale keď mi niekto nepovie túto základnú vec a nedá mi ju ani výrobca do návodu, tak hazardujem so svojím zdravím.. Dnes ide vývoj v kozmetike tak rýchlo dopredu, že aj jednotlivé na oko rovnaké výrobky dvoch značiek sa môžu líšiť hoci len v jednom bode a to, čo nemusíš dodržať pri jednom, je pri tom druhom životne dôležité a o to tu ide. Mať proste presné a jasné informácie ku konkrétnemu výrobku. A keď je tu reálna možnosť poškodenia zdravia, tak to tie blogerky majú vedieť a majú to povedať svojim čitateľkám. A posledná vec Siu, treba si uvedomiť, že tieto blogy nečítame len my, čo máme 20+ a nosíme už dospelý kus rozumu v hlave a vieme racionálne uvažovať, ale blogy frčia aj medzi mládežou, ktorá ešte nie je tak zodpovedná alebo si plne neuvedomuje všetky riziká a len slepo opakuje to, čo vidí na videu svojho idolu.. Nie som si istá, či 12-13ročné dievčatá napadne si k tomu študovať ešte ďalších desať článkov na internete, keď to všetko majú pohodlne v jednom videu.

      Vymazat
    9. Ospravedlnujem sa, ak som sa zle vyjadrila, ale reagovala som len na tvoju poznamku, ze sa Petra snazi vyzerat ako keby mala 15. To podla mna s aferou "gelovky SH" nijak nesuvisi.

      Vymazat
    10. Jasné, chápem.. To som sa vyjadrila len k tomu, prečo som ju prestala sledovať, skrátka som z nej vyrástla... Ja som to s tým vekom myslela tak, že na to ako milo sa Petra snaží pôsobiť (sorry, ale na mňa fakt pôsobí ako presladená 15-tka) vo svojich videách, tak tuto na Blondies dobre "vyskočila". Čítam celú túto diskusiu a minimálne polovica diskutujúcich absolútne nepochopila tento článok a ani to, čo vlastne rieši.. Neviem prečo to všetci berú ako útok na Petru a Rendy, o nich tu predsa vôbec nejde, svet sa netočí iba okolo nich.. Blondies tu rieši prístup SH, nič iné.. Má skrátka tieto veci naštudované, má za sebou kurzy a má tu aj vystavený svoj certifikát a proste ako profesionálka vidí tie riziká lepšie ako blogerky, ktoré boli nedostatočne poučené, no tak jednoducho v záujme ochrany spotrebiteľov to mala potrebu vyjadriť.. Neviem prečo na tom všetci vidia niečo zlé a hľadajú za tým útoky na blogerky.. Veď to je smiešne.. A pozri, pár dievčat pochopilo o čo tu ide a postavilo sa na stranu Blondies a už sa tu ozývajú ostatné baby, že sme anti lovely hair a neviem čo.. Ja nemám potrebu byť voči niekomu ANTI, na Petru mám názor aký mám, preto ju nesledujem. Tým to pre mňa končí a bodka. Neviem čo je na tom ANTI, ale budiš, keď tu poniektorí nevedia poriadne čítať a porozumieť článku, tak nech si kľudne ďalej myslia, že sme tu všetci ANTI...

      Vymazat
  7. SH gelovky ma vobec nezaujali a na clanok Rendy som si klikla len kvoli tvojmu clanku pre kontext:D
    Paci sa mi tvoje zapalenie pre pravdu, ale chapes..preco by to SH robil? Preco by poukazoval na nejake mozne rizika? To je, ked to dozeniem do extremu, ako keby mali firmy vyrabajuce farby na vlasy upozorovnovat blogerky na to, ze si mozu spalit pokozku hlavy, nenanasat farbu na otvorene rany, dat pozor na to a tamto..
    Je to vsetko pravda, ale v ziadnom propagacnom clanku sa to nedocitas. Firmy si nebudu kazit reklamu a mozne vynosy z nej..
    Je super, ze robis ty i Ellen osvetu a je to ozaj potrebne, lebo sa o rizikach gelovkach moc nevie..ale ziadat to od firiem mi pride dost nerealne :)
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  8. Trochu tedy nechápu, proč se kolem toho děje taková hysterie :) Upřímně ničí blog není encyklopedie nebo odborný časopis a pokud mají zákaznice či zájemkyně o cokoliv nějaké dotazy, od toho jsou tu snad zákaznické servisy konkrétních značek :) Jak jsem psala, postup jsem ukázala ze svého pohledu, jsem laik a ne profík a tahle sada je právě pro laiky na domácí použití. Ke každému kitu je podrobný návod a postupy jak a co dělat. Věř, že žádná známá značka si nedovolí riskovat zdraví svých zákazníků a něco zanedbat. Kromě dezinfekce rukou nevidím nikde žádný problém. A nevím jak ostatní, ale já si ruce dezinfikuji několikrát denně běžně. Nikdo ti nebere tvůj názor, ale pokud my blogerky tomu nerozumíme, udělej článek o tom, jak se to správně má dělat. Zatím je všude jen plno řečí, jak je to životu nebezpečné a jak lidem doma upadají ruce, když si s tím nalakují nehty, ale konkrétní rady nebo oprava, co jak dělat, jaksi chybí :) Je zajímavé, že jiné gel-laky na domácí použití se neřeší a hysterie je jen kolem SH. Nebo jen profi manikérky štve, že jim tohle třeba může ubrat klientelu.... ?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      Kdyby sis to přečetla pořádně, tak bys zjistila, že mi volně dostupné gellaky v drogeriích nevadí (ne každý má ve svém městě např. modelážnehtů), ale naopak jsem ráda, že je konečně něco volně dostupné, tím mi přijde i velmi zscetsná tvoje otázka, že to ubere klientelu... Samozřejmě ubere, ale ten kdo chce mani ze salonu, může ji mít a toto mě tedy osobně vůbec netrápí a je mi to dosti šumák.

      V článku šlo o to, že když už značky chtějí po někom, aby jim dělal reklamu, u takovéto věci, mají udělat školení a ne jenom prezentaci. Protože pak se dělají návody atd. (nevadí mi to, ale musí být udělané pořádně, musí být řečeno, proč, co a jak a co naopak ne).
      Protože pak si slečna přečte pouze Tvůj článek nebo Péti video, obě věci jsou postupově správně až na tu hygienu (a o té zmínka chybí, někoho to prostě nenapdane si ruce vydesinfikovat a to tuplem ne, když v životě třeba nebyl na mani či pedi) jinak já jsem neřekla nic špatného proti Tvému ćlánku, či videu, naopak jsem to pochválila, ale když oba tyto vzory srovnám a dostanu z nich totožné informace a to proč (viz výše) tam chybí, tak je mi pak jasné, že Vám to nikdo neřekl, přitom měl říct, protože Vy to budete prezentovat za ně a první co na netu vyběhne při zadání gellaku sally hansen jsou Vaše blogy. Tak proto, těžko pak někdo bude volat na zákaznickou linku, nebo si číst návod, když mají jako zdroj Vaše informace. A upřímně, zeptejme se na rovinu, kolik lidí dnes čte příbalové letáky a návody?

      Vymazat
    2. Tak to pardon, ale pokud někdo nečte příbalový leták a návod, a bude se řídit fotorománem na blogu (přeháním), tak si za to, že bude mít problémy s nehty, může sám. Nebo by za to měly nést odpovědnost holky?!

      Vymazat
  9. Ahoj, jedna ctenarka mi poslala odkaz, tak tedy take zareaguji. Osobne nevidim zadny problem, co se tyka brouseni, sama jsem ve videu rikala, za ja nehty nebrousim vubec, ale ze je mozno je jemne zdrsnit, to myslim neznamena, ze to ma nekdo brousit do krve. Co se tyka desinfekce, tak prvni bod postupu je odmasteni nehtu alkoholovymi ubrousky, jak jsem uvedla = desinfekce. Pokud nekdo nevi, zvlaste profi nehtarka, ze alkohol desinfikuje, tak ma mozna spatne skoleni ona. Podle meho nazoru se opet nafukuje bublina jen proto, kdo sadu dostal. Kazdy je myslim odpovedny sam za sebe a informaci je dostatek jak v navodu, tak na internetu. Sama na dotazy odpovidam a jelikoz jsem nekolik let sama sobe i kamaradkam delala i klasicke gelovky, troufam si tvrdit, ze neco o tom take vim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, Já ale nemluvila o desinfekci nehtu, ta alkoholovým ubrouskem proběhne, ale nýbrž celých rukou... Z toho by to pochopil každý, takže tady nepřekrucuj, co jsem napsala. A NE OPRAVDU NIKOMU NEZÁVIDÍM, nemám totiž co, věcí na nehty mám tolik, že nevím, co s tím vším a s kdyby sis to přečetla, tak samotný produkt podporuji, je mi jedno, kdo to dostal na zrcenzování a to, co si napsala, že Tobě a ostatním závidím, pouze proto, že napíši svůj názor, mě velmi uráží!! Osobně mě vůbec neznáš a kdybys znala, tak bys neměla potřebu toto tvrdit. A kdybys věděla, kolik jsem viděla holek, které nehty dělají roky a dělají takové chyby i po x letech, tak v tomto tě soudit nebudu, nemůžu ani nehodlám. Říkám pouze to, že ty informace momentálně nejsou (schválně si zkus najít v češtině návod na jiných blozích nebo někde jinde - kromě toho Tvého či Rendy) a každý nemá tu zkušenost třeba jako ty.
      A kdybych asi v něčem neměla pravdu, tak mi to rozhodně okomentuje soudní znalkyně v oborech manikúra, pedikúra a modelace nehtů, která mi na tento příspěvek dala ještě navíc like

      Vymazat
    2. Ja jsem nikde nenapsala, ze zavidis, vubec nechapu, proc to tolikrat zminujes, vzdyt z meho komentare nic takoveho neplyne. Osobne si myslim, ze desinfekce nehtu a luzka lihovymi ubrousky je zcela dostacujici. Vzdyt pak uz na ty nehty nicim nesahas, jen gel lakem.

      Vymazat
    3. "Podle meho nazoru se opet nafukuje bublina jen proto, kdo sadu dostal." a tahle věta je,co? ;) =D

      Vymazat
    4. Tess ukradla si mi slová z úst.. :-)

      Vymazat
    5. ano ,všichni co se ozvou s jiným názorem ,ANO SAMOZŘEJMĚ ZÁVIDÍ,to jste nevěděly? Je mi zle z toho,že jsou lidi,které jsou inspirací a vzor pro mladý teenagerky tak uboze sebestředné a nafoukané a ještě dělají z ldií pitomce ,že to či ono neřekly,snad každý si domyslí co je mezi řádky,že?

      Vymazat
    6. No jasny, Simurdova s Tess se musi pridat, nase stara znama parta anti Lovely Hair fans.:D damy, vy me bavite.

      Vymazat
    7. my rádi pobavíme ;) sundej si klapky z očí a možná to lhání uvidíš, jinak si buď slepá a schovávej se dále za anonymem na takový lidi jsem si už dávno názor udělala ;) a žádná anti nejsu, jen nebudu podporovat lež...srovnej si pojmy ;)

      Zuzka Zuu promiň kočko =D =P

      Luci taky to tak vidíš? Nedostaly jsme SH (na který já bych upřímně ani nekývla, protože o tom vím prd a práci přenechám profesionálům) a jsme jen závistivé mrchy včetně mě, tebe, blondworld atd atd.... =D musím se smát...

      Vymazat
    8. Jaká parta anti Lovely Hair, copak jí každý musí milovat? Mě také není sympatická, já třeba spoustě lidí také ne, ale je to každého věc, kdo se komu líbí nebo ne. Nejsme přeci děti, abychom se tu handrkovali: já jí mám ráda, ty musíš taky, nesmíš proti ní říct slovo, nebo s tebou nebudu kámošit. Ježíši, anonyme, prober se. Kolik ti je? Navíc tady se přeci neřeší celkově video nebo článek bloggerek, taky se řeší chyba SH. Zase nějaká anonymní fanatická fanynka, které unikl smysl článku.

      Vymazat
    9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    10. No tak si hned tak nefandi, že se někdo musí schovávat za anonyma, zrovna Petra si myslím ty koule na to, aby vám to řekla osobně, má. Já proti článku nic nemám, Blondies to vidí takto, v něčem má určitě pravdu. Ale diskuze pod článkem mě zvedá ze židle. Sešly jste se tady jen proto, abyste si mohly kopnout. Vídám to u tebe, u Elleny i u Tess docela často. Před dvěma měsíci to byly štětce, teď SH sada. Já si z Petry na zadek nesedám, zas tak moc ji nesleduji, ale vadí mi, že se z blogů stává slepičinec. Já si na ně chodím odpočinout, ne poslouchat drby a pomluvy. Nemusíte se mít rády, to nikdo neříká, ale když máte potřebu ji probírat, zkuste to na soukromých kanálech, a ne takto.
      Končím, jdu strávit neděli příjemnější způsobem než hádkami pod články o kosmetice. Peace.
      Monika

      Vymazat
    11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    12. já myslela, že štětce byly v lednu :-D Když už mne teda slečna Anonym-Monika zapojuje do diskuze :-)

      já se do této diskuze zapojila proto, že jsem jako člen teamu Fb stránky za krásné a zdravé PŘÍRODNÍ NEHTY. Kde je skupina profesionálů a amatérů. A tohle je jedna z věcí, na kterou se tam často upozorňuje.

      Vymazat
  10. myslim, ze prehanis a vadi ti, ze jsi sadu nedostala. Eva Pavlickova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, nedostala, já si ji totiž koupila.
      Očividně nejsi odborník, takže v tomto s tebou nemá ani cenu diskutovat

      Vymazat
    2. Nemyslím si, že My Blond World přehání. Mám pocit, že zmíněné bloggerky a některé ostatní dívky nepochopily, co tím autorka článku chtěla krom jiného říci. Ona vlastně jak PH tak Rendy chrání, respektive v jejich zájmu (ale i v zájmu zákaznic) upozorňuje na nedostatek ze strany SH. Co je na tom špatného? Nic. Ale prostě někteří zanícení obdivovatelé některých bloggerek to berou jako útok na ně. Přečtěte si prosím článek znova a třeba několikrát, třeba i vám dojde smysl tohoto článku.
      My Blond Word - gratuluji, protože jsi poukázala na dost zásadní nedostatky ze strany výrobců - obecně a myslím, že je to článek velmi přínosný, i když to asi velké množství děvčat nechápe...
      Blanka

      Vymazat
    3. nic si z toho nedělej, tohle jsou vždycky lidi, co tě normáklně něčtou a nepochopí tvůj kontext a smysl článku ;) já jsem usmrkaná blogerka, co chtěla nasolit linky a vlastně to tak vůbec nebylo, ale jistá blogerka si potřebovala udělat zářez a dokázat si, že je něco víc, když bloguje tři roky ;)
      Práce manikérek, nehtařek atd. prostě není sranda a ne opravdu si podle mě neměla potřebu se zviditelnit nebo jim to závidět ;)

      Loveliness By Tess

      Vymazat
    4. Tess, tohle mi nedá a zareaguju. Sabča si vůbec nemyslí, že je něco víc. Kdybys ten její komentář správně pochopila, tak zjistíš, že si nemyslí o sobě, že je superhrdina, jen protože bloguje třetím rokem. Protože ví (na rozdíl od jiných), že blog má dneska kde kdo a není blogerkou roku, aby si vyskakovala jak jiné slečny. Spíš chtěla usměrnit ty, kteří si myslí, že se z nich všichni mají posadit na zadek, jen protože píší blog. Dneska je tolik beauty blogů, že je vážně prodavačce jedno, komu vydá miniaturu linek nebo ne, protože ta recenze se objeví u více autorek a ty nejsi jediná, kdo o tom může napsat ;)
      Blondies, omlouvám se za spam, ale nelíbí se mi, že se tu někdo naváží do dobrý blogerky, která je jedna z těch, co nenosí hlavu v oblacích jen díky tomu, že bloguje :)

      Vymazat
    5. aha to je dobý, já mám chápat, že ten komentář tak nemyslela, ale že ona nepochopila celej kontext článku to je v pořádku? ;) Zamysli se prosím nad tímhle než jí začneš obhajovat... dá se napsat slušně názor a nepsat někomu, že je usmrkaná blogerka u mě padala na špinavý dno, takhle se nevyjadřují dospělí civilizovaní lidé natož dá se říci "kolegyně z brandže" ;) takže tak, já to vidím velice jasně, kdyby mě četla a nějaké komentáře bych od ní měla řeknu "ok její názor", ale nikdy mi nenechala ani jeden komentář a asi mě ani nečetla a vleze na blog nepochopí kontext a já su špatná? asi ne ;)

      Vymazat
    6. Že zanechá jeden komentář, neznamená, že si nepřečetla jiné články. Holt se chtěla vyjádřit k tomuto. To, že píšeme blog, neznamená, že musíme držet spolu a mít stejný názor. Hodně divný předsudek, který vídám i jinde... O civilizovaném vyjadřování tu radši nebudu nic říkat (o hrubkách v textu nemluvě), některé blogerky by se ho samy měly naučit. A Sabča to není.

      Vymazat
    7. nepotřebuju aby měla stejný názor, ať si má jiný od toho jsme blogerky, ale urážet se nenechám...to nemá smysl ty se jí zastáváš a nechceš vidět to kolem ;) a ano milá Sabina by se vyjadřování vůči druhým naučit měla a hlavně slušného vyjadřování...tímto končím debatu vlastně o ničem, protože já tobě nic neudělala ani ty mně ne a nebudu mezi nás dávat nějaké klíny, když dotyčná nemá ani kouska úcty a pocitu viny, aby samotná napsala ;) a další věc je, že tady nebudu blondworld spamovat =) Měj hezkou neděli

      Vymazat
    8. A proč by ti měla Sabina psát a omlouvat se? Četla sis po sobě ten článek se Sephorou? Možná jsi byla rozčílená, ale vyjadřuješ se tam jako nafoukaný spratek, který nedostal lízátko a teď kolem sebe kope nohama. Jste jenom BLOGERKY proboha, nezařizujete světový mír, aby před váma ostatní dělali pukrlátka. Tím to neshazuju, je to koníček, který určitě zabere hodně času, ale tvářit se jako pupek světa a hrát si na něco víc, to nějak nepobírám. Monika

      Vymazat
  11. Bohužel ne každá firma je tak svědomitá a zaškoluje jako třeba SpaRitual. Sice se řekne lakování, to není žádná věda a vida je, a hlavně pokud chce mít člověk zdravé nehty a jejich okolí, tak by o tom měl něco vědět. A u gel laku to platí dvojnásob (u gelovek trojnásob, troufám si říct). Jenže ne každá firma je poctivá, aby ti řekla, že jejich výrobky např. obsahují silikony a že ti to může ucpat póry :) Podle mě je tohle trošku utopie, ale snad se firmy poučí a příště dají víc rad do návodu i blogerkám.

    OdpovědětVymazat
  12. To je zase hysterie... A úplně zbytečně.
    Neříkám, že nemáš pravdu, ale ani neříkám, že nemají pravdu ty, jež jsou zmiňovány jako málo proškolené a obeznámené.
    Opravdu si myslíš, že by bylo v pořádku, aby byly obdarované blogerky podrobně proškoleny jako profesionálky? Probůh, kde to žiješ? Nic takového se neděje u žádné kosmetické ani jiné firmy! Byla by to ztrátová položka. Na druhou stranu ano, hygiena a příprava nehtu je velmi důležitá. Ale ačkoli chybí na internetu informace ke gellaku SH, je tam spousta informací o tom, ja ksprávně nehty pilovat, jaké jsou zásady hygieny při tvorbě nehtů, správná manikůra, atd... Takže to si zajisté každý dokáže dohledat, pokud to už neví.
    Jedinou chybu tedy vidím v tom, že zmiňované blogerky neuvedly zásadní věc a to - Upozornit své čtenářky, aby si před použitím opravdu velmi důkladně prostudovaly přiložený návod, který je velmi podrobný a ony jen zhruba prezentují. Větší problém opravdu neshledávám.
    A ne, nejsem vlezprdelka, je to čistě můj návrh. Ani si nemyslím, že závidíš. Uznávám, že to ale působí trochu jako tvá snaha zviditelnit se na něčem, o čem hodně víš a našla jsi tam něco, co můžeš vytknout a udělat tedy kvůli tomu poprask. Neříkám, že to tak je, nechci tě urážet a nesoudím tě. Jen říkám, že to tak trochu nemile působí :)
    Jak jsem řekla, máš pravdu v tom, co poznamenáváš o hygieně, ale na tom jsi založila vlastně celou svou stížnost, že tam není zmíněna hygiena a základní úprava nehtu dostatečně a to mi přijde opravdu jako chytání se stébla, abych si mohl přisadit. Protože tohle si vskutku může kdokoli dohledat a nejsou to nijak nedostupné informace. Pokud někoho nenapadne, že se nějaká předběžná úprava nehtů dělá a neprostuduje si návod... Je upřímně blbec, kterému nezáleží na dobrém výsledku, ani na svém zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že Blondie zrovna nemá potřebu se zviditelňovat. Ale to jen tak na okraj.

      Já za sebe můžu říct, že některé firmy ale opravdu proškolují, protože si uvědomují, že špatná, byť dobře míněná rada naopak může způsobit víc škody, než užitku.
      Ale uznávám, že jich je jak šafránu :-(

      Ona ale celou stížnost na tomto nepostavila, kdyby sis to možná četla pozorně :-)
      To není zbytečné halo.

      Vymazat
  13. Zensky proboha je to gel lak neni to transplantace srdce!!!! To je myslim zasadni vec. Jasne ze profesionalky jsou znalejší ale vždyt jak psala Petra clovek si ani nic pilovat nemusi, sundani probiha acetonem... Zadne propilovani nehrozi tim padem. Proboha to je jako rict ze salat muze pripravovat jen sefkuchar ktery je vyskoleny pouzivat nuz. Uznavam ze nehtova modelaz uz neni uplne jednoducha vec ale nanest na ruce gel lak to snad zvladne i cvicena opice opravdu nechhapu tu hysterii jak rikam nejedna se tady o zadnou vyssi vedu, jedna se o nalakovani gel laku a zapeceni jej v lampe. Pri dodrzeni hygienickych zasad a nehrozi vubec nic. A kdyz uz, tak rozhodne nikomu neupadnou ruce...jak uz tady zaznelo zadna firma by si to na triko nevzala nejakou zalobu za spatne poskytnuti instrukci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplne súhlasím, slečna tu robí z komára somára. Zrejme závisť, že ona, veľká manikérka, nedostala SH na recenziu. Normálne sa chytá za hlavu, aká diskusia sa tu rozprúdila kvôli blbému gel laku :D

      Vymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)