DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 4. září 2014

Recenze: Dermacol Caviar long stay make-up & corrector

Ahoj a vítejte zde poprvé po prázdninách!
Jak jste si užily léto? Snad lépe než já, moje totiž byly skoro jen a pouze pracovní. Nicméně jsem otestovala další produkt snad ve všech podmínkách, tak si na něj rovnou na začátek prázdnin hodíme recenzi.
 Dermacol Caviar long stay make-up & corrector
 #1 Pale


 Balení 
Jak už název napovídá, jedná se o make up s korektorem, který je schovaný hned ve víčku. Přiznám se, že první, co mne napadlo, když byl tento make up představen, že se systém podobá make upu od Lancome - TeintVisionnaire, který mne ovšem vůbec neuchvátil. Nicméně, jedná se o velké víčko, pod kterým v horní části najdete, jak už jsem zmínila korektor se zrcátkem, pokud ovšem víčko otevřete jako klasickou láhev, najdete už samotný make up, který ovšem nemá klasickou pumpičku nýbrž špachtli. To hodnotím jako dost nepraktické, protože za pomocí této špachtle rozhodně nespotřebujete všechen make up a bude to chtít ho něčím vydolovat ven.

Aplikace
Já to dělám tak, že vždy naberu make up špachtličkou, položím na hřbet ruky a pak až nanáším na obličej. Někdy jej dokonce na hřbetu ruky míchám s Benefit Girl meets pearls, abych dodala efekt prozáření. Nanáším jej nejdříve krouživými pohyby a jak je nanesený, tak ho do pleti vtlačuji. Zapracovává se do pleti dobře, nemám s ním žádný problém. Používám na něj štětec Hakuro H51.
Korektor nanáším klasicky prsty.

Vlastnosti make upu a výdrž
Make up mi přijde docela hutný, ale tak trochu šlehačkovité konzistence, dobře se nanáší i míchá s jinými produkty. Síla krytí je u něj vysoká (nejedná se o stejně silné krytí jak má Dermacol Filmstudio Barrandov Prague, ten vysloveně dělá masku), ale vrstvením, nebo silnější vrstvou z něj klidně můžete udělat i maskovitý efekt.
Co se týká výdrže, tak je na tom opravdu dobře, pokud se ovšem nezačnu potit, to moc nedává. Na běžné nošení super, od rána do večera skoro bezchybný. Pokud se ovšem potím, tak mi přijde, že se rychle roztéká (rychleji než ostatní make upy) a má tak o dost kratší životnost (mám i make upy, u kterých se zpotíte, pot vystoupne nad make up a pak pot jen utřete přitisknutím ubrousku a make up je neporušený).
Efekt na pleti dělá moc hezký a skvěle kryje, ovšem nesmí se ho dát moc, jinak mi přijde, že vypadá fakt blbě. 
EDIT: Pokud ho nanášíte přes ekzém, tak udělá suchá místa a šupinky (alespoň u mne to tak bylo).
Co se týká korektoru, už je to horší. Konzistenčně je velmi krémový, se středním až spíše slabším krytím. Rozhodně s ním moc kamarádka nejsem, nicméně v nouzi, se dá použít, tak špatný zase není.
Nanáší se velmi dobře a pod prsty jakoby taje, takže nikde netlačíte. Na pleti ihned po aplikaci vypadá velmi pěkně, nicméně po chvilce začne na mne jakoby cuckovatět a to i přes zapudrování a rozhodně mi nevydržel celý den, už po pár hodinách jsem ho měla sto chutí předělat. Čeho jsem si všimla, že v samotném balení je krémový, ale když jej začnete nanášet, tak jakoby mění konzistenci a je poměrně dost suchý.

Cena
  • 349 Kč/30ml [Drogerie/eshop]

Celkové hodnocení
Make up musím ohodnotit velmi kladně, vlastnostmi mi vyhovuje, pokud ovšem tedy nemám ekzém, to už tak velcí kamarádi nejsme. Má silnější krytí než jsem běžně zvyklá nosit, ale někdy i to je potřeba. Pokud máte spíše suššípleť, doporučila bych Vám pod něj hydratační krém, má mne totiž tendenci vysušovat. Jediné jeho mínus je, že ten nejsvětlejší odstín je pro mne v zimě dost tmavý. Tento make up v akci jste mohly už vidět v tomto tutorialu.
Ohledně korektoru, tam je to horší, prostě na mne nedrží a dělá cucky, takže ho používám opravdu výjimečně.
Make up bych si rozhodně koupila znovu a i koupím, až dovypotřebuji tu zásobu, co mám doma.

Co Vy a tento make up? Používáte? Máte doma? Jak jste s ním spokojené? Jaký další make up byste mi od Dermacolu doporučily (spíše se silnějším krytím)?
 






vlevo korektor, vpravo make up









19 komentářů:

  1. No ta špachtle je otřesná, stejně jako když je pod víčkem místo aplikátoru jen díra. Od Dermacolu krycí make-up nedoporučím, nemám zkušenost, ale používám teď asi měsíc make-up Whipped creme od Max Factor a ten je naprosto dokonalý. Mám aktuálně problémy s pletí a tenhle make-up zakryje skoro všechno, akorát na největší pupínky dávám ještě trochu korektoru. Akorát by mohl být světlejší - mám odstín 50 Natural, nejsvětlejší, co se u nás prodává, ale četla jsem, že v zahraničí je dostupný odstín ještě 45 a ten si myslím, že by byl lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já obecně mám problém s make upy a jejich barvou, protože mám neutrální tón pleti a toto v drogerce sehnat je skoro nemožné a když už, tak většinou make up stojí za prd :/

      Vymazat
  2. Prosím, poděl se o : "mám i make upy, u kterých se zpotíte, pot vystoupne nad make up a pak pot jen utřete přitisknutím ubrousku a make up je neporušený" :) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už se roky nevyrábí a já ma jeden poslední (ve tmě a chladnu) tak dlouho, že už ani nevim, co to přesně bylo (je ošoupaný), ale je to černá plastová lahvička jako a ze spodu se zvedá dno, podle toho kolik si vypotřebovala. Je docela dost krycí a není vůbec vhodný na léto, spíš jen na večer na ples

      Vymazat
  3. Tenhle jsem ještě nezkoušela, ale od Dermacolu mám moc ráda Imperial make-up, ten má ale spíše slabé krytí. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Dizajnovo sa mi páči, ešte som ho nevyskúšala:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak na mně tento zoxidoval,bohužel,takže sflekatěl a to se mi moc často nestává. Navíc ta špachtle mi je odporná a nepraktická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jop, to máš pravdu
      škoda no, ale je pravda, že jednou se mi to s ním stalo taky :/

      Vymazat
  6. mám mastiacu sa pleť a tohto krásavca mám už tretie balenie patrí medzi moje najobľúbenejšie make-upy

    OdpovědětVymazat
  7. Můj největší drogérkový favorit! Mám již 4. balení, ale je fakt, že ani jedno jsem nespotřebovala až do dna, protože ten systém se špachtlí je na dvě věci. Co se kvality týká, můžu ho porovnat s velmi podobným (co do konzistence i balení hlavně) make upem od La Prairie a je opravdu skoro stejně dobrý, ovšem 10x levnější :-). Nejraději mám odstín 04 - na léto a přes zimu 02, protože 03 je hodně do oranžova. Korektor sám o sobě žádný hit, to máš pravdu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě kvůli tomu balení zvažuju, že se na něj vyprdnu už, ikdyž je super, za ty nervy s dolováním ho ven to nestojí :D

      Vymazat
  8. S tímhle bohužel zkušenost nemám, ale psali mi z Dermacolu, že budou blogerkám posílat lanýžový makeup, tak jsem na něj zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten já už měla čest mít na obličeji a už bych ho v životě na něm nechtěla...

      Vymazat
  9. Také ho mám z drgérkových make-upů nejraději,používám ho na zimu, je pěkně hutný a nemaže mi roláky. A opravdu není o moc horší než La Prairie. Kupodivu mi nevadí ani ten kotektor. I když YSL Touche Eclat to není. Ten je u mě č.1.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se koukala na ten La Prarie a tedy výběr jejich odstínů, no nic moc :/
      Jinak já roláky nenosím, tak nevím, ale drží pěkně

      Vymazat
  10. Máš pravdu, odstíny mají spíš tmavší...já měla Sand Beige a nebyl špatný, ale tobě by se zdál tmavý.

    OdpovědětVymazat
  11. Za seba viem doporučiť make-up 24 H Control, ten kryje tiež veľmi dobre, označila by som to krytie ako fakt vysoké, tuším to tak píšu aj v oficiálnom popise, ale je to fakt pravda, zakryje aj akné či červené fliačiky po akné, málokedy siaham po korektore, väčšinou si vystačím len s make-upom. Odtiene ma doružova a na pleti neoxiduje, vydrží skutočne celý deň od rána do večera, ja ho väčšinou fixujem ešte púdrom pre matný efekt, ale v zime to nie je až také nutné. Keď som ho nanášala prstami tak mi nevydržal celý deň, ale odkedy ho nanášam štetcom, tak nie je problém. Myslím, že masku na pleti nevytvára a dá sa aj vrstviť.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  12. Za me mohu stoprocenrne doporucit. Make up vytvori na pleti sametovy vzhled a po zapudrovani fixacnim pudrem od Dermacolu je vzhled opravdu dokonaly. Navic oproti jinym beznym makeupum nepotrebuje pres den temer zadne upravy a vecer je vzhled stale dokonaly. Nepatrim k tem,ktere maji problematickou plet,ale sem tam je treba nejaky ten pupinek skryt a k tomu je perfekrni korektor ve stejne barve. Ani spachtle mi rozhodni nijak nevadi,v pumpickach vetsinou make up take zbyde a uz neni zadna moznost jak ho vydolovat,tady staci vzit stetec na makeup a vytrete lahvicku do posledni kapky... Takze za mne urcite jeden z nejlepsich makeupu a koupim znovu,az mi dojde... :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)