DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 28. září 2014

Recenze: Manufaktura Luxusní výživná & pečující vlasová maska s růžovým olejem a perlami

Krásnou neděli všem,
Snad Vám ji trochu zpříjemním dnešní recenzí. Produkt jsem zkoušela dosti dlouho a původně jsem ani na něj nechtěla psát recenzi, jenže těch věcí se mi tu kupí tolik, že ani nestíhám psát a je také potřeba se zbavovat restů. Fotky jsou starší a nejsou tak kvalitní, jako ty současné a za to se Vám omlouvám i do dalších recenzí.


Manufaktura Luxusní výživná & pečující vlasová maska s růžovým olejem a perlami




Balení
Věc, která mne někdy dokáže totálně uchvátit a někdy mi úplně jedno. V tomto případě se mi líbí z praktického hlediska dalšího použití, z hlediska samotného používání ve sprše je to už horší. Mokrýma rukama otevírat tento klipsový mechanismus je občas tak o úraz a s jeho zavíráním jakbysmet. Nicméně, pak po vypotřebování produktu je kalíšek super třeba do kuchyně a má jednu ohromnou výhodu. Kelímek je plastový a tím má větší odolnost a je lehčí než skleněný. 
Samotný štítek na obalu nijak neurazí, je jemný a líbí se mi.
 

Konzistence, aplikace a výsledný efekt
Když kelímek otevřete, vykoukne na Vás bílá maska s perleťovým odleskem, která se zdá být na první pohled krémová. Ten však dosti klame a jedná se o typickou maskovitou krémovitou konzistenci, která se neroztírá na kůži rovnoměrně, ale dělá "hrudky", které hrudkami nejsou ale prostě to tak vypadá. Maska patří mezi ty hutnější, ale opravdu hutnou bych ji nenazvala.
Díky konzistenci, se nanáší velmi dobře, nekape nebo tak a zbytečně jí tedy ani neplýtváte. V čem ovšem u mne přišel kámen úrazu je to, co má dělat. U masky s takovým popisem, co má na obalu čekám, že když ji nanesu a následně ji s ní pročešu vlasy, aby nebyly zacuchané, tak bude hezky klouzat a oddělí vlasy. Jaksi buď mám divné vlasy, nebo nevím, ale u normálních masek/kondicionérů mi jdou vlasy rozčesat v pohodě, tady jsem myslela, že umřu. Vlasy se špatně rozčesávaly (rozčesávám ve sprše Tangle Teezerem), vůbec to nešlo, trochu jsem si vlasy i rvala, no bylo to peklo. Když se mi vlasy podařilo rozčesat, tak byly s maskou jakž takž jemné. Masku nechávám působit min 10 minut.
Když jsem masku smyla, tak jsem očekávala jemné vyživené, hydratované vlasy, které se lesknou (díky výtažkům z perel). Ale nijak se ani jedno z toho nekonalo. nevím, jestli je to tím, že vlasy mám barvené, ale na hlavě jsem měla matný suchý krep a mohla jsem jít vlasy umýt znovu a s pořádným zábalem, abych napravila škody.

Cena
  • 295Kč/200ml [Manufaktura]
Celkové hodnocení
Tuto masku můžu hodnotit kladně pouze, co se týká jejího balení, jinak nikde jinde. To co mi na hlavě udělala, se mi stalo jen párkrát v životě a spíše mým vlasům ublížila, než pro ně něco udělala. Nevím, jestli je to mým typem vlasů nebo jejich úpravou (barvením) - což si nemyslím, ale za mne tato maska dostává jedno velké NE.


Už jste nějaké vlasové masky od Manufaktury zkoušely? Vyhovují Vám, nebo jste na tom stejně jako já?






11 komentářů:

  1. Balení je opravdu krásné, škoda těch účinků. Od Manufaktury jsem měla zatím jen dva čaje, sirup a pilník na nehty. Říkala jsem si, že by to chtělo zkusit i něco kosmetického, ale zas tolik mě nic nezaujalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Ne, z Manufaktury jsem si nikdy nic nekoupila, ačkoli o tom vždy hooodně přemýšlím, když jdu kolem... Ale to balení je vážně rozkošné, chápu, že se těžko odolávalo, škoda jen toho výsledku.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na ní už několikrát koukala, protože mě zaujalo to pěkný balení, ale naštěstí jsem ji nevzala.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám též barvené vlasy, ale mě tedy vyhovuje a vlasy se mi rozčesávají velmi snadno :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Týýýjo, to jsem docela zklamaná, od Manufaktury mě zatím všechno velmi mile potěšilo. Ale to balení je krásný!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to zrovna mně tahle maska vyhovovala a jsem docela naštvaná, že ji přestali dělat.
    Teď jsem místo toho teda vzala pivní kondicionér.
    Účinek žádnej, ani trochu, kdybych použila jen šampon, vlasy budou stejný. No a není ani v tý dóze...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)