DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 8. září 2014

Recenze: SpaRitual Resurface base coat

Krásné pondělní všem,
Snad Vám trochu spravím náladu a vylepším nový pracovní týden další recenzí. Tentokrát se jedná o produkt, který jsem dostala ke zrecenzování a myslela si, že pro něj nenajdu využití. Inu využití se našlo, já lakovala několikrát, pořádně ozkoušela i za tvrdých podmínek, takže hurá na recenzi.


SpaRitual Resurface base coat


Oficiální popis laku
Resurface – korektor pro rýhované a zabarvené nehty  
Vyhlazující podkladový lak - vyhlazuje drsný povrch nehtů a vyplňuje rýhy pro vytvoření stejnoměrného základu pro barvu. Obsahuje rostlinná vlákna, sójový protein, aloe vera a bambusový extrakt.
(Zdroj: Sparitual.eu)

Pro koho je base coat určen?
Tento base coat je určen na nehty, které jsou tvrdé, které tedy trpí přirozeně nejvíce žloutnutím a mají díky tomu i výraznější rýhování. Dále pak je vhodný i na nehty měkké a nehty s mechanicky poškozenou dorzální vrstvou.

Balení a štěteček
Protože jsem ještě o žádném SpaRitual laku recenzi nepsala (přesto však moje nehtové kreace s těmito laky můžete vídat u mne na FB).  Balení base a top coatů je trošku specifické a liší se od klasických laků už jen tím, že jsou prodávány v krabičkách. Jinak samotné balení je stejné. Stejné matné lahvičky a stejná pogumovaná rukojeť štětečků, které se ovšem u některých laků mohou lišit barvou. Na balení nějaký vyhraněný názor nemám, odvařená, ale ani zklamaná z něj nejsem. Naopak rukojeť je velmi dobře udělaná, dobře se drží a hlavně neklouže.
Štěteček je dlouhý a úzký, takové mám ráda (ten trend širokých plochých štětců nechápu, vždycky když si s takovým štětečkem lakuju nehty, je laku víc na kůžičce než na samotném nehtu), dobře se mi s ním lakují jak krátké, tak dlouhé nehty.

Aplikace a použití
Nevím, jestli je Vás potřeba učit, jak si správně lakovat nehty, nicméně, u tohoto podkladového laku je to trošku jinak. Když mi byl předáván, byla jsem upozorněna, že tento base coat vysušuje nehty a je poroto vhodné (ne-li přímo nutné), pod něj nanést jednu vrstvu klasického base coatu (u mne SpaRitual Protein Boost, který používám už druhým rokem).
Jeho aplikace je velmi snadná, jako klasického laku, nicméně musím upozornit, že obsahuje vlákna a pokud nebudete dostatečně rychlí, tak lak začne zasychat, vlákna vystupovat na povrch (to se ovšem nic neděje, nemá to vliv na funkčnost laku, další lakování apod) a jde tak vidět jak moc je lak suchý.
Já tento lak použila několikrát ihned za sebou, protože se mi zničily nehty aplikací SH gel polish. Nehty jsem měla měkké, třepící se a na jednom se mi navíc usadil nějakým zázrakem samoopalovací olej a kolem kůžičky na nehtu tak zanechal nažloutlý lem. I já bych tedy použila na měkké nehty, které musí být zpevněny mechanicky, pokud byly poškozeny, pokud je nutné nehty vyrovnat (například po zdrsnění/zmatnění nehtu, když je poškozena dorzální vrstva), nebo je opticky vybělit, jak je psáno v popisku.
Finální aplikace vypadá takto: 
  • 1x vrstva -  klasický pro Vás vhodný base coat
  • 2x vrstva - Resurface laku

Efekt, schnutí a výdrž
Jak už jsem psala výše, efekt má trochu bělící, tzn. lehce zbarvuje nehty do mléčně bíla. Pod laky mi to nevadí (někomu ovšem může) a i když ho nezalakujete, nevypadá to špatně, protože nepruhuje. Rozhodně Vám tento lak nevybělí nehty zázračným způsobem, ale jakoby stáhne ty žluté tóny, takže nehty vypadají hezky. O schnutí už jsem se také zmiňovala. Musím říct, že schne docela rychle. Aji když už nanášíte poslední vrstvu (chápejte jako třetí v pořadí, viz výše finální aplikace), tak schne docela rychle. Poznám, že začíná zasychat v ten moment, kdy začnou jít vidět vlákna v laku, nemusí to nutně znamenat, že je lak už na 100% suchý a zatvrdlý ale také to, že už začal zasychat. Tyto vlákna nedělají hrudky nebo něco podobného a nemusíte se bát, že by byly vidět/cítit na dotek, když nanesete barevný lak. To lze pouze v případě, že na Resurface už nic nenanesete. 
Lak sám o sobě schne rychle a do 10min už můžu cokoliv dělat a je skoro 100% zatvrdlý.
S výdrží nemůžu říct, že by byla špatná nebo dobrá. Rejpala jsem se nehty v zemi a i to přežil. Jenže já vždy, pokud mám na nehtech pouze výživu, tak každých 5 dní přelakovávám, nicméně ani do té doby nemám žádné odchlipy apod. (vždy je nutné i přelakovat volný okraj nehtu a nehet dobře začistit - odstranit zatečený lak a lak z kůžiček odlakovačem - neloupat! narušíte tím strukturu vrstvy a lak se Vám může začít odlupovat). Pokud ovšem na něj nanesete barevný lak a top coat, vydrží samozřejmě mnohem déle.

Cena
  • 421 Kč/15ml [salony SpaRitual] - není v prodeji na maloobchodním eshopu!
  • 326 K4č/15ml [velkoobchod]

Celkové hodnocení
Musím říct, že mne tento base coat docela překvapil tím, že neplní jen jednu funkci. Určitě jeho velkým plusem je, že dokáže vyrovnat nehet a i pokud je potřeba tak opticky trochu vybělit. Proto jsem ho použila i na nehty, kde byly odlouplé vrchní vrstvy, nehty byly tedy ztenčené v některých místech a tento lak nehet zpevnil, že se neohýbaly a nehty se vyrovnaly a nebyly tedy díky laku tak tenké ve špičkách. Nicméně určitě existují přímo pouze mechanické zpevňovače, které mají jen jednu funkci a nehet zpevní více, v tom vidím jeho nevýhodu, další je určitě jeho standardní cena (pokud nemáte VOC). Já tento lak do své sbírky uvítala, protože jsem takový momentálně neměla, nicméně pokud nemám mechanicky zničené nehty od něčeho, tak je mi trochu tento lak k ničemu, protože svoje nehty mám velmi pevné, nejsou žluté nebo tak. Určitě ho ještě někdy využijí, ale jak moc je otázkou. Takže u mne je to jasné, já bych si sama takový lak nekoupila, protože ho prostě nepotřebuji, ale pro některé může být opravdu velkým pomocníkem.


Co Vy a mechanické multifunkční zpevňovače? Používáte? Znáte? Jaký je Vás oblíbený a jaký byste chtěly vyzkoušet?












zde jde docela hezky vidět, že vlákna jsou trochu vystouplá

7 komentářů:

  1. tak tenhle zpevňovač vypadá opravdu dobře!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  2. a já si ho pořídím :-)
    A recenze ve finále naprosto božská :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Že já to nečetla před veletrhem! :) Nikdy jsem podobný produkt nepotřebovala, ale od chvíle, kdy jsem objevila opravnou sadu od Orly (která je mimochodem úžasná a zachránila mi dlouhé nehty) řeším, jak zakamuflovat, že to ještě neumím zapilovat úplně do ztracena a vzpomněla jsem si na existenci ridgefillerů (konkrétně teď mám od Orly) ... a tohle mi přijde jako ještě lepší produkt ...
    No uvidím, jestli i na jaře budu mít ještě tolik spravované nehty a kdyžtak ho pořídím na jarním veletrhu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nebo písni, já budu dělat koncem září (nejpozději) objednávku na Wander, Home a to po nich :-D

      Vymazat
    2. Moc díky za nabídku - tak já to promyslím a ozvu se (nemít omezený rozpočet, tak nemusím promýšlet vůbec nic a už bych Ti psala dlouhý seznam :) )

      Vymazat
    3. nebo můžeš i přímo mně, pro objednávku s lepší cenou :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)