DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 10. září 2014

Souboj #1: Nivea vs. Balea tělové mléko do sprchy!

Ahojte,
Kdo dneska čekáte opět recenzi, tak Vás nijak neochudím, ale recenze bude tak trošku speciální. V každém souboji budu porovnávat dva produkty. Buď to budou dva a více produktů ze stejných nebo naopak různých cenových kategoriích či třeba jen souboj více a méně známé značky. 
Snad se Vám tento můj nápad zalíbil a jdeme hned na první dvojici.


Nivea vs. Balea tělové mléko do sprchy




Balení

Nivea
Balení tohoto mléka bych označila asi jako tubičku ovšem s aplikátorem jak od sprchového gelu. Balení mi nějak nevadí, ale zase jako nějaký luxus nebo požitek pro oko ho tak nemůžu označit. Co se mi nelíbí, že je tuba vyrobena z docela tvrdého plastu a občas člověk musí zabrat, aby mléko dostal v požadovaném množství ven. Jinak nemám žádné výhrady, docela dobře se drží v ruce.

Balea
Zde balení funguje na stejném principu jako u Nivei, co by také měl člověk vymýšlet, když se jedná o podobný produkt (Balea vyšla později než Nivea). Balení se však liší hlavně tvarem a typem plastu, který použili. Zatímco Nivea je z tvrdého modrého, tak Balea je z bílé měkčího plastu, což jenom vítám, protože se mi produkt lépe dostával ven a "fólie s popisem" je tak nasazena na bílé tubě. Nestalo se mi, že by se fólie oddělila od tuby, takže v tomto nevidím problém.
Ovšem, jak je zvykem Balea má obal německy a až v zádu po otočení najdete, co je to za produkt a jeho použití, toto vše je u Niveii rovnou v češtině (bod pro Niveu).


Aplikace a efekt

Nivea
Do této kategorie bych zahrnula i samotný popis mléka (konzistenci). Konzistenčně mi mléko přijde řidší, na to, že já mám verzi výživnou pro suchou pokožku. Snadno se nanáší, ale spotřebujete ho tunu (nanáším ho tak, abych na sobě měla lehký film). Pak jsem přišla na to, že abych dosáhla podobného výsledku jako u Balei, tak ho musím nechat 5min působit. Pak oplachuji, abych ho důkladně smyla, nestačí jen proud vody, ale jakoby ho pod proudem setřít ještě rukou, jinak se stane, že se sice umejete, ale mléko na Vás zůstane. Efekt hydratace výživy bych u tohoto mléka hodnotila jako velice podprůměrný. Po umytí mám pocit, že by neuškodilo, kdybych se šla namazat, a po pár hodinách není vidět žádná hydratace či výživa. Takže ve své podstatě tento produkt moc svou funkci neplní. Od mlék a másel totiž, alespoň já osobně vyžaduji, aby hydratovala nějakých těch 24 - nebo do další sprchy.

Balea
Zde se tyto produkty opět začínají lišit. Balea mi přijde o trochu tužší - hutnější a tak se malinko hůře roztírá, nicméně film dělá hned krásný a nemusíte ho budovat jako u Nivei, protože mléko je řidší. Dalším plusem je, že nemusím čekat 5min nechat mléko působit, ale můžu rovnou oplachovat. Hydratace i výživa je docela pěkná - pro normální pokožku, pokud jste ovšem sušenka jak já, bude to opět málo, ale rozhodně je to lepší než u Niveii. Nemám potřebu se po něm hned namazat a klidně vydržím (počítejte s aplikací ráno) až do večera. Nehrotila bych to jako zázrak, to vůbec ne, ale když spěcháte, tak je to dobré a rychlé. Ještě jsem zapomněla zmínit oplachování. Oplachuje se velmi dobře a stačí jen proud vody a mléko samo zteče.


Cena
  • Nivea 180 Kč/400ml [DM]
  • Balea 85 Kč/400ml [DM]


Vítěz
U mne je jednoznačným vítězem Balea. Lepší cena, pro mne pohodlnější balení a hlavně celkově efekt na kůži je asi o 80% lepší. Na jedinou věc musím upozornit, šíleně po obouch dvouch mlécích klouže sprcha. Musím ale podotknout, že už bych si takový produkt znovu nekoupila. Radši se namažu po sprše/koupeli klasickým mlékem/máslem a efekt bude daleko lepší a spotřebuju mléka asi 3x méně, což se rovná, že i ušetřím.


Jak se Vám tento můj nápad se souboji líbí? Co si myslíte o tom, že vyhrála Balea? Který máte radši?















14 komentářů:

  1. Já používám mléka do sprchy v případě, že spěchám, nebo jsem unavená a už se mi nechce se po sprše mazat a čekat, až se krém vstřebá. Což by v případě, že bych měla čekat ve sprše 5 minut, než mléko udělá nějakou službu, ztrácelo veškerý efekt :-) Měla jsem zatím doma 2 mléka od Nivey - tmavě modré a bílé + ještě kakaovou verzi ve vzorečku a přijdou mi všechny tak nějak stejné...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla taky vzorek od toho bílého a přijde mi to takové nijaké :/
      balea je o trochu lepší, ale hitparáda mi to také nepřijde

      Vymazat
  2. Já jsem zkoušela obě dvě. Na to že na Baleu většina nadávala tak mě tohle mléko sedlo ale Nivea je pro mě lepší :) Co se týče balení tak bych byla mnohem radši za kelímek ze kterého bych všechno pěkně vydolovala a nemusela bych tak složitě mačkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš pravdu s tím kelímkem, pro tento typ produktu by to bylo určitě lepší balení

      Vymazat
  3. Ja mám teda radšej Baleu.. U Nivei mi stačilo niekoľko vzoriek a pochopila som, že ten produkt proste neznášam. Naopak u Balei mi vyhovoval naozaj vo všetkom tento produkt. Skúšala som ale oranžové balenie, no rada by som siahla aj po modrom. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Nivei mi to přijdou jako vyhozené peníze a že člověk platí jen značku

      Vymazat
  4. tak to je dobrá bitva :-D výsledek docela překvapil, ale sama za sebe se nemažu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se mažu denně, ale toto dělá službu nula nula nic :/

      Vymazat
  5. Ja som skúšala Baleu balzam do sprchy, v takom oranžovom balení a ten sa mi celkom pozdával. Čo som však vobec nepostrehla je, žeby po tomto balzam klzala sprcha, či vana.

    OdpovědětVymazat
  6. Me to prekvapuje, pac jsem parkrat cetla, ze Nivea se s Baleou neda srovnat, ale tak to uz je o pokozce kazdeho ze.. Osobne mam radeji Niveu a vana mi po tom neklouze, asi to na sebe vse namazu a vstreba se to nebo toho mozna pouzivas moc:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nepodlehla ani jednomu výrobku. Vůbec mě to neláká vzhledem k tomu že po sprše se pokaždé vždy mažu svými oblíbenými body sorbety/body buttery od body shopu

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)