DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 8. října 2014

Recenze: Bioderma Atoderm sprchový gel

Zdravím všechny,
Podzim se nám už nezadržitelně blíží. Já plánuji, co udělám s dýní, kterou si chci pořídit a snažím se napsat seminárky, kterých je asi tak 3x víc než kdy dřív. Protože nemám ráda nonstop sezení za počítačem, tak už se mu snažím vyhýbat velkým obloukem. Schválně, máte to taky tak, že když nonstop musíte pracovat na počítači, už se na něj nemůžete ani podívat? Ale abych nebyla jen negativní, podzim miluji, až na tu zimu a vítr. Začínám období tmavých rtů, kožíšků a také kožních problémů. A dneska se tak trochu tohoto tématu dotkneme. Přiznejme si, kdo z nás, v životě neměl vyrážku, mohl se udrbat k smrti a když s sprchoval, málem umřel, jak ho celé tělo štípalo. Přesně na to, jsem si vzpomněla v červenci, když v akci Bioderma pro každého byl za 99Kč šetrný sprchový gel, o kterém bude dnešní recenze.



Bioderma Atoderm sprchový gel


Balení
Jak jsem tak vypozorovala, snad u všech lékárenských sprchových gelů je balení tubičkové. U tohoto je to fajn. Gel je azurově modrý (snad si to nepletu s tyrkysovou, s tím mám vždycky problém :D) a tak jde v průhledné tubě vidět, kolik ho ještě zbývá. Víčko má bezpečnostní prvek před prvním otevřením (viz fotky níže), takže s jistotou víte, že si kupujete ještě neotevřený produkt. Co mne trochu zarazilo je otvírání samotného víčka. Za měsíc jeho používání, mě jeho otevírání stálo tak 5 nehtů. Prostě se nedá otevřít, jde to velmi ztuha, a když máte mokré ruce, je to skoro nemožné. Takže to mi jeho užívání hodně znepříjemnilo.


Aplikace, používání a výsledný efekt
Gel patří mezi ty hutnější, rozhodně není řídký, ale z tubičky jde ven dobře. Dobře se roztírá i pění. Kdo mne sleduje déle ví, že jsem atopik a to po celém těle, včetně obličeje. Takže jsem si ho kupovala právě na období, když mám po těle ekzém, protože je určený právě na používání pro suchou a citlivou pokožku, náchylnou ke kožním chorobám. Takže když jsem jej používala, když jsem měla ekzém, tak mne opravdu nic neštípalo a kůže nebyla zbytečně přesušená. Z tohoto pohledu plnil 100%, co sliboval a není mu co vytknout.


Cena

  • cca 230Kč/200ml [lékárny]

Celkové hodnocení
Protože jsem ke kosmetice Bioderma trošku skeptická, ikdyž některé její produkty mám opravdu ráda (používám ji už tak 7 let), bála jsem se, že tento gel bude propadák. Samotný gel je opravdu skvělý, jenže to jeho otvírání mi asi za několik ulomených nehtů týdně nestojí. Navíc stojí nějakých 230 a to je v porovnání s konkurencí (kterou zkouším teď) asi o 100Kč více, což je obrovský rozdíl na to, že sprchový gel je spotřební zboží. Tomuto gelu říkám ano pouze v případě, že si ho přeliji do jiné flaštičky a bude opět ve slevě za normální cenu (chápejte jako přijatelnou cenu za sprchový gel, který mne ještě více ekzém nerozdráždí). 

Co Vy a takovéto sprchové gely, když máte kožní problémy? Používáte? Jak jste spokojené s Biodermou?





16 komentářů:

  1. V první řadě musím říct, že to máš krásně nafocené! Já naštěstí nijak citlivou pokožku nemám, takže sprchové gely moc neřeším, ale dávám přednost těm přírodnějším. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, od Tebe to vždy potěší! :)
      No právě ani ti přírodní moc nejsou dobrý pro mne, když mám ekzém, to mi na kůži vadí skoro všechno

      Vymazat
  2. Čo sa týka otvárania mám podobnú skúsenosť s Bioderma šampónom.

    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty otvírání dělal asi člověk, co se nesprchuje, jinak nechápu, že někdo něco takovýho dá do prodeje :/

      Vymazat
  3. Problémy s pokožkou nemám, ale neodolala jsem a za stejnou cenu pořídila tělové mléko. Ještě jsem ho nezkoušela, ale už se těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak pak dej vědět!
      No ono je podle mne dobré mít takový sprchový gel jeden doma, nikdy neví člověk, kdy se třeba spálí, vyskáče vyrážka apod. :)

      Vymazat
  4. Bioderma je super a hlavně díky tomu, že se takhle zaměřuje cíleně na problémy. Gel vypadá moc dobře, ale je to fakt nehorázná suma =/ Za to otevírání bych sekala hlavy =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to dělá právě více značek, ale Bioderma je tím nejprofláklejší, ale už teď můžu říct, že není nejlepší :)
      na palici to otvírání

      Vymazat
  5. Tak já si vždy kupuji balení 1 l za cca 400 Kč, které má pumpičku. Cenu moc hanit nemůžeš, protože vždy jsou produkty s menším objemem dražší a lépe vycházejí větší. Jinak všechny tuby Bioderma jdou špatně otevírat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cenu si hanit můžu, když konkurence prodává "stejný" sprchový gel ve stejném objemu o 100kč levněji, což i zmiňuji v článku
      Já litrový sprchový gel zásadně nekupuji, protože ho nemám takovou spotřebu a než ho stačím vypotřebovat je prošlý a to prostě je pak drahá sranda...

      Vymazat
  6. A dělá ti ta levnější varianta naprosto stejnou službu, že bys byla schopna říct, že složení je naprosto stejné a nemohla bys rozeznat výrobce? Já litrové balení používám vždy okolo půl roku a to my jedno pumpnutí stačí na umytí celého těla :) Jinak se dělá i 500 ml tuším také za cenu 400 Kč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. složení stejné samozřejmě není, ani být nemůže, každý výrobce má svou recepturu, ale na pokožce mi vůbec nevadí a naopak přijde mi, že ji ještě zvláční (to u Biodermy říct nemůžu), což oceňuji, když mám ekzém
      já mám 200ml tak na víc než dva měsíce a to s tím i cestuji, takže velká balení jak jsem psala jsou pro mne zbytečná

      Vymazat
    2. a samozřejmě, recenze i na tento a další sprchové gely tohoto typu bude
      a ještě jsem zapomněla zmínit, že už v článku u 200ml balení mi vadí otevírání, které se špatně otevírá, a že to hraje velkou roli, za tu cenu mi to nestojí... (vše uvedeno v článku)

      Vymazat
  7. Krásne fotky!♥ A Biodermu taktiež milujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, já produkty ano, ale často ta balení jsou fakt na nic :/

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)