DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pátek 24. října 2014

Recenze: Sigma 3DHD kabuki a precision brush

Krásný pátek,
Ano, je to tak, nestíhám.... Nechápu kdo vymyslel tolik seminárek a podzimní vlnu nemocí, toho bych schválně nechala trpět, protože tenhle podzim mi přijde dost hard core, navíc dost na to, že jsem tak nemohla jet ani na Interbeauty (ale myslím, že moje kreditka je mi za hodně vděčná :D).
Některé z Vás už možná zaznamenaly, že kosmetická firma Sigma představila za poslední dobu hned dvě štětcové novinky. Tou první je limitované edice flat top kabuki štětce ve verzi copper (jupí jej) a také dva speciální štětce nesoucí názvy Sigma 3DHD kabuki brush a Sigma 3DHD precision brush.
Já štětce od sigmy jsem už nějaké měla, dokonce mám doma Extravagnza Copper Complete Kit (kdybyste chtěly mini review určitě dejte vědět), po kterém jsem strašně dlouho toužila a konečně si splnila menší sen, navíc jsem k sadě pořídila dvě F80 v mědi - jeden na používání, jeden k sadě. Nicméně krom štětce na linky jsem snad nic jiného neměla. Takže hurá na to, snad se Vám moje recenze bude líbit.

Sigma 3DHD kabuki a precision brush





Balení a vzhled
U Sigmy jsem si už zvykla, že individuální štětce posílá pouze v průhledném celofánovém obalu, kde je barevný štítek Sigma (ten naštěstí nikdy nepřežije moje nedočkavé rozbalování), na štětce takové ceny bych přece jen čekala něco lepšího než jen celofán. 
Samotný štětec se dělá ve třech barevných provedeních rukojeti - černá, bílá a růžová. Já zvolila schválně černou. Růžový mám štětec na linky - a ta jejich mne nijak neuchvátila, bílou u mne nosí Barbara Hofmann z Douglasu, tak jsem volila tu barvu, která zapadne mezi ostatní. Samotný štětec už je na první pohled zvláštní střižením chlupu, ničím však jiným. Rukojeť má tenčí než H51 od Hakura a drží se mi mnohem lépe. Na štětci mi nepřijde nic zajímavého (vztaženo na design rukojeti), rukojeť je dřevěná a vyrábí se ve dvou velikostech - kabuki a precision.

Chlup, vlastnosti a práce se štětcem
Chlup je syntetický, stejně měkký jako například u Hakuro, ale s jediným rozdílem, už po pár použitích vím, že se tolik "neroztřepí" a vydrží mnohem déle (u Hakuro bylo hned prvních pár použití znát). Protože štětec střižený do špičky, přijde mi, že se i méně ničí chlup a tedy je více trvanlivý než klasický falt top. Práce s ním je skoro stejná jako s flat topem, až na to, že na práci s ním nemáte jednu placatou stranu, ale dvě ploché. Make up se menší plochou precizněji zapracuje, dostane se člověk i na hůře přístupná místa, jako kolem uší pod očima, do záhybů okolo nosu atd. Tvar nehraje nijakou roli ve spotřebě make upu. Hranu/špičku štětce využívám na dostání se do hůře přístupných míst, nebo i na konturování (třeba s takovou Chanel bronzing base - comming soon na blogu), štětec se dá použít na všechny formy produktů - tekuté, krémové i pudrové.
Kabuki - větší verze štětce, klasické flat topové velikosti, používám ho na aplikaci tekutého make upu a kontury. Hezky se s ním člověk dostane i do záhybů i pod oko.
Precision - menší verze štětce, je větší než pencil brush, používám ho na drobné práce - například na maskování korektorem, do záhybů, opět pod oko, ale dá se použít i na stíny na kouřové líčení nebo třeba i na přesnější a ostré konturování obličeje, ale i konturování nosu apod.

Cena

Celkové hodnocení
Celkově štětec hodnotím velmi kladně. Co mi malinko vrtá hlavou, je balení, navíc když objednáváte "set" dvou štětců, čekala bych třeba krabičku na každý zvlášť nebo tak, obzvláště, když to je novinka a místo toho oba dojdou jen a pouze v celofánu, neurazí ale ani nepotěší. A pak také, kdo by nechtěl kupovat přímo sadu a ne každý zvlášť.
Samotná kvalita štětců je super, na syntetické štětce jedna z nejlepších, co jsem kdy měla v ruce. Sigma mi nepřijde to nejvíc kvalitní, co jsem kdy držela, ale rozhodně nejsou špatné, navíc s propadávajícím se MACem (přesunul výrobu do Číny a na kvalitě je to citelně znát) a jejich vysokými cenami si myslím, že Sigma je dobrou variantou na stejné typy štětců. Rukojeť je klasicky dřevěná. Zajímavý je střih jak už jsem psala výše. Mne velmi vyhovuje, ale chtělo se to s ním naučit pracovat a zvyknout si, že místo jedné ploché strany jsou dvě zkosené, jako plus hodnotím hranu. Díky ní záhyby se snadněji vyplňují a kontury jsou také o dost snazší.
Těmto štětcům říkám ANO a určitě bych si je koupila znovu! Je to s nimi jen o zvyku. Tyto štětce stačí már doma jednou a ne ve více exemplářích dle mého a dá se s ním dělat hodně věcí.


Jak se Vám tato novinka líbí? Myslíte si že je štětec užitečný? Už jej máte doma, nebo stále váháte? Co si o tomto štětci myslíte?




























4 komentáře:

  1. Pěkná recenze. Asi Sigma tuší, že obaly končí v koši, tak je zbytečné něco vymýšlet :-D Ale jsou fakt dobré, hodně jsem si na ně zvykla a třeba tento Precision strašně často používám na ty moje výstavní kruhy pod očima :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Blani,
      No nekončily by, kdyby byly propracované, toto se mi zdá lajdácky odbyté
      precision je super na ostré kontury, na korektor a právě pod oči, na celý obličej fakt není, ale na drobné práce, super!

      Vymazat
  2. Super článek. Úžasné štětce. Zatím mám jeden 3DHD Kabuki a nemůžu si ho vynachválit. Skvěle se s ním pracuje a velmi rychle jsem si na něj zvykla. Takže pod stromečkem bude ještě jeden spolu s Precisionem. Jinak se vším souhlasím a pod tento článek bych se s klidem podepsala:)



    OdpovědětVymazat
  3. Štětce mi přijdou úchvatné! :) Jen mě stále odrazuje ta cena, ale tak snad někdy. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)