DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 3. února 2015

Můj týden s Chanelem den #2: Joues Contraste Powder Blushes

Krásné úterý,
Po včerejším článku o make upu Perfection Lumière si dnes dáme něco barevnějšího a to rovnou tři tvářenky. Občas se tyto tvářenky objeví na instagramu, ale nikdo o nich opět nepíše a na českých blozích také nejsou vidět, což mi přijde škoda, obvzlášť při tom výběru barev.


Chanel Joues Contraste Powder Blushes 
#64 Pink Explosion, #86 Discrétion a #70 Tumulte



Kdo mne zná, ví, že jsem tvářenkový, rtěnkový a tužkový maniak, takže není žádným překvapením, že se mi doma sešly tři tvářenky, od stejné značky, které když jsem viděla, tak jsem jim propadla a tak Vám je i dnes představím v tomto postu. Jedná se klasické zapečené tvářenky - říkám to schválně, protože Chanel asi před rokem začal předělávat u některých odstínů formuli, takže jsou některé tvářenky krásně máslové (třeba v limitovaných edicích) a zbytek zůstal pěkně hezky zapečený...

Balení
Kdo ještě nezná pudrové Chanel produkty, tak ho čeká milé překvapení v podobě sametového obalu, který se nachází hned pod klasickou černou krabičkou. Popravdě většina lidí tyto obaly hned vyhazuje, ale já jsem asi vadná, ale já je zbožňuju, jak jsou hebké a dodávají při rozbalování nádech luxusu. Někdy v tomto obalu najdete i kapsu na štěteček/aplikátor, pokud pro něj není místo přímo v produktu. Což bývá u iluminátorů, tvářenky mají své štětečky uvnitř.
Plastový obal je bytelný a ještě se mi za těch x let nestalo, že by se mi nějaká tvářenka rozbila (chápejte jako obal tvářenky), takže za mne obal dobrý.

Něco málo obecně
Protože mám celkem tři tvářenky, rozhodla jsem se Vám obecně popsat a pak se vrhneme na každý odstín zvlášť. Začala bych asi konzistencí, kdo ví, že Bourjois a Chanel jsou jeden koncern, tak je mu jasně, jak asi chanelovské tvářenky budou vypadat. Jedná se o zapečené tvářenky, které mi přijdou o trochu méně prášivé, než ty Bourjois s pigmentací nemůžu srovnávat, protože jedinou tvářenku od Bourjois, kterou jsem měla v ruce, byla docela dosti tmavá červená a to by nebylo vůči světlým růžovým fér, ale čím jakoby tmavší barva, tak se mi zdá i jakoby sytější pigmentace. Co je ale ovšem naprosto famózní je vůně tvářenek. Voní totiž po růžích, kdo pomýšlí na intenzitu vůně, je opravdu silná (nejvíc Tumulte a nejmíň Discrétion), ale za chvilku se na obličeji vytratí, takže pokud nečucháte přímo k tvářence, otrava růžemi nehrozí. Co mne jediné ovšem štve, že nevím, čím to je, ale jako na jediné se na mě plně nechytají barvy. Vždycky když někoho vidím s těmito tvářenkami, tak má krásné syté barvy, ale já ani omylem, vůbec se do opravdové sytosti nedají vypracovat, ale pozor, stává se mi to jen u některých kombinací make upů a pudrů (ovšem, to bych si inteligentně musela zapamatovat,  jaké kombinace se mají a nemají rády, že... Což si nepamatuju v tom kvantu kosmetiky, že... :D).

#64 Pink Explosion
Tmavě růžová tvářenka, na kterou jsem házela kdysi oko v parfumerii Douglas v Olympii a nakonec jsem si domů odnesla Tumulte a tuhle o rok později dostala ve swapu s Evčou (Ahoj Evi!). Najdete v ní i trochu mini třpytek (shimmerem se to nazvat nedá), které ovšem po nanesení na tvář vůbec nejsou vidět. Je pigmentovaná dost, stejně jako všechny ostatní (přijde mi, že si všechny odstíny drží svůj standard, jen ty více tmavé jdou jakoby i více vidět, jestli chápete, co se tu snažím vysvětlit).

#70 Tumulte
Moje asi nejpoužívánější střední matná růžová s nádechem do mauve. Používám ji nejčastěji, když chci právě nějakou střední růžovou, která zároveň vypadá elegantně, sofistikovaně a není moc řvavá. Tuto barvu jsem si koupila jako první, tak to asi mluví za vše, proč ji mám tak ráda.

#86 Discrétion
A poslední a nejnovější kousek růžové Chanel sbírky tvářenek je tato z limitované edice (vyšla spolu s hnědou tvářenkou #85 Evocation, která ovšem zůstala ve stálé nabídce). Koupě téhle tvářenky nebyla nějak spontánní, ale zrovna jsem hledala hezkou světle růžovou tvářenkou, a když tato byla v limitované edici, nebylo co řešit a po detailnějším prozkoumání barvy hned skončila v košíku. Abych ovšem nezapomněla popsat barvu, tak se jedná o světle růžovou tvářenku, která je matná, ale obličej jakoby prozáří a protože žádnou podobnou tvářenku nemám, je tato také mojí růžovou láskou.

Cena
  • 1140Kč/ks [Douglas] - bez slevy

Celkové hodnocení
O tvářenkách od Chanelu v české blogosféře nejde moc slyšet a nevím proč. Barvy mi přijdou decentní, elegantní a nadčasové (přesně takové, jaké hledám) a proto jsem je i koupila + díky tomu, že jsou zapečené, nehrozí riziko rozbití. Přiznám se, že vždy čekám na slevy, abych nemusela dávat za takovou tvářenku tolik peněz, takže se slevou je to moc moc fajn tvářenka a dávám ji ANO! A asi pořídím i tu #85 Evocation, která mě tak strašně lákala, když jsem pořizovala #86 Discrétion.

Co Vy a tyto tvářenky od Chanelu? Ne/vadí Vám jejich intenzivní vůně? Máte nějakou velmi oblíbenou barvu? Co říkáte na jejich aplikaci a výdrž?








#64 Pink Explosion










#70 Tumulte







 #86 Discrétion












Prosím zdržte se komentářů, proč píšu o Chanelu, když na něj nemáte, že si to nekoupíte, jen kvůli ceně apod.. Nikdo Vás nenutí můj blog číst!
Děkuji!!

22 komentářů:

  1. Discretion je nádherná! =) skvělá recenze!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  2. Tie lícenky majú naozaj nádherné farby :) a oceňujem aj ten štetec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jo, mohl by být ovšem i širší :) ale jinak je dobrý jemný

      Vymazat
  3. Na mě moc růžové, ale přesto se mi v tom obalu líbí, jsou úplně k sežrání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak mají i jiné, ty tvářenky se chovají všechny stejně :) takže s nima nešlápeš vedle

      Vymazat
  4. Nejvíc se mi líbí ta prostřední a poslední :) Kdybych plánovala nějakou větší investici do tvářenky, určitě bych si vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem zase za Pink Explosion :-) ta je úplně ťuťu ňuňu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Týý jo, všechny tři jsou nádherné, no jo,moje barvy. Nejvíce se mi líbí ta tvoje první tedy Tumulte. Já teď ujíždím na MAC tvářenkách a rozjasňovačích, ale až bude nějaká akcička, tak si nějakou Chanelovskou také pořídím:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MAC jsou super, ale jakoby úplně jiných tónů, některé ty chanelovské jsou opravdu výjimečné

      Vymazat
  7. Vypadají nádherně! Doufám, že minimálně jednu budu taky někdy vlastnit..:) Zatím o nich ale budu jen snít:)

    OdpovědětVymazat
  8. Mě se líbí ta poslední. Recenze krásně podrobná a určitě je dobře, že se nerecenzují jen levné drogérkové věci, protože to najdeme na každém blogu. Takže velký obdiv a uznání za recenze i dražších věcí. Přeci jen blogy nečtou jen mladá děvčata, ale i zralé dámy. Navíc i některá mladší děvčata si na takovou luxusnější věc (třeba ve slevě) díky brigádám, vánocům narozeninám apod. mohou našetřit. A pak budou mít o to větší radost, že mají takovou věc ve své sbírce. Ale jak by je mrzelo, kdyby si něco dražšího koupily, nebyly spokojené a pak litovali toho, že si třeba o tom nepřečetli tvou recenzi na daný produkt, kde bylo zmíněno, že to za ty peníze nestojí. Takže díky za takové recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju Blani!! :)
      ti ji někdy přivezu ukázat mršku moji malou :)

      Vymazat
  9. Discretion je nádherná! Chanel tvářenku mám na seznamu už dlouho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď měli poslední dvě v Douglasu v Olympii ve slevě na stolku :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)