DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 4. února 2015

Můj týden s Chanelem den #3: Soleil Tan De Chanel Bronzing Makeup Base

Krásnou středu všem!
Tak jaký je Váš tento týden, já už jsem v půlce posledního učení a už se modlím, aby byl konec. Naneštěstí pro Vás to nic nemění a čeká na Vás třetí ze sedmi recenzí a dneska o méně známé hračičce, která už jen od pohledu vypadá zajímavě...

Soleil Tan De Chanel Bronzing Makeup Base


Než začneme s klasickou recenzí, tak bych Vám tento produkt blíže představila, protože většina z Vás nemá nejspíš tušení, o co se jedná. Tedy ve zkratce se jedná o "máslovitý" produkt, který je ovšem hutnější a stačí ho jen trochu a používá se ke konturování, zateplení obličeje apod.

Balení
Tuhle věcičku stejně u jakékoliv jiné věci od Chanelu dostanete v klasické černé krabičce, ovšem s tím rozdílem, že se jedná o sluneční řadu, tak jsou zde i některé prvky vyraženy na obalu (i produktu) zlatě. 
Kalíšek, ve kterém je báze je sice plastový (čekala bych spíše jak je zvykem sklo), což mne dost překvapilo, ale zase je to fajn, že není těžký, ale prostě tím pocit luxusu trochu upadá. Balení vzhledem k povaze produktu si myslím, že je zvolené velmi dobře, ale o tom se pobavíme spolu trochu níže.

Aplikace, efekt
Báze je jakoby tvrdá, ale zároveň máslovitá. Není to nic našlehaného nebo podobného krémové tvářence. Takže opravdu zvláštní, ale ne nijak ve špatném smyslu slova. Když po ní přejedete prsty, cítíte, jak jakoby taje pod vašimi prsty, lehce se nabírá, ale neteče.
Barva v kalíšku vypadá trochu děsivě oranžově nicméně, když si ji dáte na kůži, zjistíte, že je to perfektní neutrální odstín pro všechny tóny pleti (proto se vyrábí pouze jeden odstín).
K její aplikaci používám klasický plochý štětec na make up (TENTO). Je pravda, že ze začátku jsem s tím trochu bojovala a nebyla s ní moc spokojená, ale je to hlavně o tom, naučit se s bází pracovat. Bázi aplikuju buď pod make up (přímo na krém - to je její efekt méně znatelný) - udělám klasicky kontury obličeje anebo do nezapudrovaného make upu (při této metodě se mi s ní i pracuje mnohem lépe a efekt mi přijde takový nějaký hezčí). 
Při samotné aplikaci štětec "obalím" v bázi - natřu obě strany i jeho hrany a konturuji. To dělám tak, že nejdřív udělám tenkou linku právě hranou štětce a pak jeho plochou krásně "rozmažu" do ztracena. Pokud je potřeba tak využívám i špičku štětce, pokud je někde potřeba třeba trochu přidat, nebo dodělat třeba ostrou linii apod.
Následně zapudruji, pokud někdy chci třeba dodat lesku, vezmu třpytivý bronzer, pak tvářenka, rozjasňovač a však už tu denní rutinu znáte. Po zapudrování se báze chová jako pudrový produkt s tím rozdílem, že už je zafixovaná a nedá se s ní pracovat. Samozřejmě se dá použít i na zapudrovaný obličej, ale to mi nepřijde tak přirozené.

Cena

Celkové hodnocení
Na tento produkt jsem byla velmi zvědavá, protože v ČR jsem ještě na jeho recenzi nenarazila a málo kdo o něm vůbec ví. Rozhodně jsem s ním velmi spokojená a často ho i na závěr kombinuju s NARS Laguna bronzerem, kterým dodám tvářím šmrnc. Rozhodně se jedná o bronzer, se kterým se musíte naučit pracovat, ale jakmile to zvládnete, dají se s ním dělat docela divy. Bronzer mám už od února 2014, ale až poslední půl rok jsem mu přišla na chuť, protože jsem se s ním naučila pracovat. Já osobně konturuji hodně přirozeně a ne příliš ostře a zamilovala jsem si ho. Mám s ním jediný problém a to je jeho dostupnost. Přestože by měl být normálně dostupný, tak opět český distributor nezklamal a moc jej sem nevozí, takže je docela oříšek jej sehnat, takže se podle mého ho vyplatí koupit na internetu (já ho sháněla asi 3/4 roku, než jeden jediný byl v celém Brně). Takže za mne rozhodně tento bronzer má zelenou a koupila bych si ho znovu! 
A mimochodem existuje "podobný" (chápejte jako levnější kopie, se kterou nemám zkušenosti) produkt od W7 s názvem Makeup&Glow Bronzing Base (k zakoupení ZDE).

Už jste podobný produkt zkoušely? Nalákala jsem Vás vyzkoušet něco nového? Jak se Vám zamlouvá a přijde Vám to jako dobrý nápad?











zapudrováno

zapudrováno

zapudrováno

15 komentářů:

  1. Tak to fakt vidím prvně a vypadá hodně dobře! :) Celkově mě Chanel týden moc baví ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a taky i dobrej je
      tak to jsem ráda, že tě Jani baví :)

      Vymazat
  2. Tak toto mě hodně láká, až na tu dostupnost teda.. Že by moje první věc od Chanelu? :-) Znám hlavně z tutoriálů Jaclyn Hill, která ho hodně chválí. Nezkoušela jsi konturovat štětcem Sigma 3DHD? To by mohlo být super..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano zkoušela, taky to jde, záleží zrovna co mam po ruce
      na 3DHD štětce mám samostatný článek :)
      http://www.myblondworld.com/2014/10/recenze-sigma-3dhd-kabuki-precision.html

      Vymazat
  3. Sice to není nic pro mě, protože jsem do tajů konturování ještě moc nepronikla, nicméně mě článek moc bavil :). Chanelovský týden je super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já taky nebyla a pak se to naučila a už bych nevyšla jen s tvářenkou :D

      Vymazat
  4. No moje milá Blondie. Asi tě uškrtím, protože jsi mi nasadila brouka do hlavy :-) Pro mě snad dobře, že je špatně k sehnání :-) Jinak bych to snad už honila :-) Ty mě totiž vždy na něco nalákáš. Super recenze a krásné fotky, jako vždy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju Blani...
      No až ho budeš shánět, věř mi, že tě ten brouk možná přejde, aji Leny z Chanelu mi dycky říká, že některý ty věci to je mor, aby je dodali

      Vymazat
  5. Milujem tvoj Chanel tyzden :) bol to perfektny napad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak jako, že se modlíš, aby byl konec!!! Mě (a nejen mě) Chanel týden děsně baví, protože s Chanel produkty nemám žádné zkušenosti, tak si to užívám. Parádní recenze, díky moc za ně. Tohle je tedy lahůdka, asi tě budeme s Blankou škrtit dvě. Neznala jsem ho a moc se mi líbí. V tom krémovém provedení je to konturování takové nějak více šťavnaté a plastické, nebo jak bych to řekla. A když se k tomu použije i krémová tvářenka, tak to bude nádherné spojení. Další kousek, vedle tvářenky, na který jsi mě podobně, jako Blanku nalákala. Budu se muset na ten Chanel víc zaměřit i když se blbě shání a málokdy jsou na něj slevy. Díky za super recenzi, super fotky a perfektní názornou ukázku:)) A souhlasím s Nikolkou, Chanel týden je perfektní nápad:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adri, modlím se, aby byl konec toho učení :D :D ty to dycky špatně pochopíš :D :)
      No rozhodně konturování s ním vypadá přirozeněji, ale nejradši ho stejně mám ještě doladěnej Lagunou od NARSu, vypadá to pak ještě přirozeněji s tvářenkou...
      Nejvíc slevy má Marionnaud :) vždycky nakupuju tam :)

      Vymazat
    2. Ajooo, já jsem si vůbec nevšimla, že myslíš to učení....já jsem tak zažraná do kosmetiky a tvých postřehů o ní, že jsem to učení úplně přehlédla, jsem ale pako. Díky za info a tip, budu víc sledovat slevy v Marionnaud. Já byla víc zaměřená na Sephoru a její 20tky, které teď zrovna nejsou:))

      Vymazat
  7. V podstatě jsem do teď netušila, že něco takového existuje:) Vypadá to hrozně zajímavě a hlavně přirozeně! Ale já bych to neupotřebyla, nekonturuji zatím skoro vůbec, připadám si s tím hrozně blbě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se vykonturuješ neboj :D já ze začátku musela taky vypadat jak pablb, navíc s tímto to chce hodně cviku, trvalo mi to 2 měsíce se naučit s tímto, protože to není pudr, musí se pracovat úplně jinak, ale ty to zvládneš
      kdyžtak zatím můžeš zkusit ten od W7 :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)