DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 25. února 2015

Recenze: YSL Couture Variation Palette #01 Nude (LE spring 2015)

Hezkou středu Vám všem,
Už jsme v půlce týdne, některé z Vás mají jarní prázdniny a některé nejsou tak šťastné (například jako já) a stejně musí chodit do školy a dělat projekty, seminárky a další blbosti, co si na nás vymysleli.
Na FB jsem se Vás ptala, zda chcete prvně novinky na trhu, nebo limitované edice pro jaro. Vaše volba byla jasná a tak jsem tu s jednou z posledních jarních novinek, kterou jsem ukořistila. Snad třeba ji ještě v obchodech stihnete.


Yves Saint Laurent Couture Variation Palette #01 Nude (LE spring 2015)




Když jsem tuto krásku viděla nejdřív u YSL na stránkách, to jsem ani nedoufala, že by k nám mohla dorazit a pak na instagramu Tess, bylo rozhodnuto, jdu se na ni podívat a pak následovala láska na první dotek (doslova). Víte, že si radši pořídím věci z limitky, než něco ze stálé kolekce, už to tak mám dlouho, takže co mám doma, jsou ze 70% všechno limitky a v mé kosmetické sbírce už se mnoho lidí nediví, jsem prostě sběratel limitek.

Balení 
Nevím, jestli již od YSL něco vlastníte nebo ne, ale krabičky se u nich nemění. Typický zlatý standard si drží stále, takže není překvapením zlatá krabička a samotné černo zlaté balení paletky. U high-end značky nelze jak jinak čekat poctivý plast, který jen tak nerozbijete, samozřejmostí v balení je i zrcátko a štěteček. V čem se třeba liší balení od Dioru nebo Chanelu je, že nemá sametovou kapsičku, ale stejně jako u obou předchozích otisky prstů jdou otřením dolů.
 Štěteček zde musím hodnotit velmi pozitivně, v případě nouze, nebo cestování se dá rozhodně použít a patří k těm nejkvalitnějším, které jsem kdy u paletek viděla.

Pigmentace, výdrž

Jak jsem už psala, byla to láska na první dotek. Na webu YSL se mi až tak moc nelíbila, zdála se mi taková nudná, ale když ji vidíte ve skutečnosti, tak na to rozhodně zapomenete. Paletka je sestavená tak, že světlých stínů je v ní dostatek a se stínováním oka také nebude problém. Sice je zde méně tmavých barev, ale upřímně mi to nevadí, stejně je používám úplně minimálně a naopak ty světlé mám pryč jako první, takže v tomhle vidím první plus. Další plus jsou barvy, všechno k sobě ladí, dá se mixovat a nejsou vůbec nudné, nebo si podobné, takže škála líčení je opravdu velká.
Teď k tomu, co Vás zajímá asi nejvíce... Pigmentace a výdrž, jedním slovem boží. Pigmentované jsou všechny stíny naprosto fantasticky, není zde jediný stín, který by pokulhával (světlý i tmavý matný stín mi splynul na fotkách s kůží a druhý jsem opět nanášela na mé typicky nebezpečné místo pro swatche, ale u obou je pigmentace velmi vysoká, na stejné úrovni jako u zbytku). Takže pigmentace na jedničku rozhodně. Konzistencí jsou všechny stíny máslové, dokonce lepší/více než u Urban Decay a vůbec nepráší. Díky tomu i u mne je výdrž celý den bezproblémová. Samozřejmě jak je mým zvykem, nevyjdu bez báze, ale jak s Artdecem i Lime Crime super výsledek a prostě držák.

Cena
  • 1799 Kč/ks [Marionnaud]

Celkové hodnocení
Téhle paletce nemám vůbec co vytknout. Možná spousta z Vás namítne, že je hodně drahá, ale když si to rozpočítáte, tak je to 180 Kč na jeden stín, který je velmi vysoké kvality, takže ve finále to opravdu moc není. Barevně mi sedí více než všechny tři Naked paletky a rozhodně mi přijde i více zajímavá a od té doby, co ji vlastním jsem na žádnou z Naked ani nešáhla a asi jim řeknu sbohem a to už mluví se vše, protože UD Naked byly moje favoritky, ale tahle jim prostě dala na zadek.
Jediná nevýhoda je, že Marionnaud měl od každé verze této paletky (ano, existuje ještě její temnější kolegyně, kde mne bohužel zaujaly jen 2 barvy z 10 - viz obrázek dole) měl pouze na prodejnách se stojany YSL jen jeden kus. Ale pokud po ní toužíte a ještě někde zbyla, rozhodně do ní běžte! Za mne tato paletka má obrovské ANO!


Jak se Vám tato paletka ne/líbí? Stihli jste ji kopit nebo se teprve na ni chystáte? Co si myslíte pro srovnání s Naked paletkami od Urban Decay?

























6 komentářů:

  1. To je vážně nádherný kousek, pořád po ní pokukuju...jsem nahlodaná zkusit tu temnější (fialovou). Uvidím, jestli na mě ještě nějaká zbude, až se fakt dokopu ke koupi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to honem, protože v Brně už třeba nude nejsou a tmavé nevim, jak jsou na tom :)

      Vymazat
  2. Vypadá opravdu nádherně, perfektní odstíny, jak píšeš, super, že je tam více těch světlejších, které ubývají vždycky rychleji:))

    OdpovědětVymazat
  3. Mám tu druhou. Co se týká UD, ysl je lepší. O dost. Ale guerlainský stíny jsou taky lepší než UD. Myslím srovnání s Naked. Vice 3 je průšvih roku.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezká recenze. Já byla tuto zkouknout, zda jí potřebuji nebo ne, ale osahala jsem jí, zkusila na ruku a i když je pěkná, tak jsem zjistila, že jí kupodivu nepotřebuji :-) Asi mě tu ukamenujete :-) Ale je fakt, že asi 3 barvy mi přišly zajímavé a to zleva 4-6.

    OdpovědětVymazat
  5. paleta se mi teda libi moc moc:-) stíny se mi líbí i v te druhe, nemam ale ani jednu.-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)