DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 3. ledna 2016

Inca Collagen, zázrak na vachrlatý klouby a celulitidu?

Krásnou neděli,
Než začnu s dnešní trochu netradiční recenzí, která je s kosmetikou spojená vlastně tak na půl, ale hodně z Vás nejspíše zajímat bude. Která z ženy si totiž nedává předsevzetí nebo cíle vypadat a cítit se lépe?
Dovolte mi tedy nejdříve, než se vrhneme na samotnou recenzi, Vám popřát krásný a šťastný nový rok plný splněných přání.
Za dnešní recenzi prosím poděkujte firmě Inca Collagen, která mi produkt k recenzi poskytla.

 

Inca Collagen - mořský kolagen






Když Vám někdo řekne, že byste se mohli zbavit bolesti kloubů a celulitidy skoro bez práce, tak si asi začnete ťukat na čelo a říkat si hahaha jasně. Pak si něco málo začnete o produktu, který již znáte podle názvu, ale stojí nemalé peníze, zjišťovat něco více a zjistíte, že když kývnete na spolupráci, tak můžete jen získat. No a tak to celé vzniklo a já i můj přítel jsme dostali každý na měsíc k vyzkoušení a teď Vám poreferuji jeho a moje výsledky.
Co kolagen vlastně slibuje, krom zlepšení stavu kloubů si můžete přečíst ZDE.

Forma a balení produktu
V balení dostanete 30 sáčků, za den je doporučenné denní dávkování 1 sáček. Kolagen je ve formě, prášku, který se rozpustí ve vodě/v nápoji. Můj poznatek je, že pokud ho pijte v obyčejné vodě, tak má trošku takovou příchuť - ale takovou slabonkou, jako nějaká minerální voda - ve vodě, která neprošla filtrační konvicí. Kdežto když jsem jej nasypala do přefiltrované vody, tak byl úplně bez chuti.

Moje hodnocení produktu
Protože jsem k těmto věcem skeptická a krom klasických vitamínů moc nevěřím na doplňky stravy, tak ani tomu zde nebylo výjimkou. První efekt co se u mne dostavil nejdřív, byla pružnější pleť, neřekla bych ani tak více hydratovaná, ale opravdu více pružnější a taková plnější. Což jsem si říkala, no to je fajn, ale v mém věku toto asi při jeho používání nebude úplně prioritou. Dalším výsledkem používání bylo to, že mi přestaly tak křupat šíleně kotníky a trochu i kyčle - ty mne spíše přestaly tolik bolet a kotníky trochu taky, ale tam to víc zabralo na to křupání. To jsem si říkala, že je super, krom mé hypermobility kloubů, kterou mám získanou sportem, který jsem několik let dělala velmi intenzivně, tak mám i slabé vazy v kotníkách (takže omluvenky ve škole, má podvrknutý kotník a nemůže chodit, byly docela časté), na ty to nějaký velký vliv nemělo, alespoň já jsem to nepociťovala. 
Ale teď k tomu zázračnému efektu, který už má i něco společného s blogem, ke kterému jsem byla skeptická nejvíc a to je zmírnění celulitidy. Opravdu se tento efekt u mne dostavil a viditelně se mi kůže v mých zadních partiích tolik neklepe, nejsou všude ďolíčky a to ani když si sednu. Takže z toho jsem opravdu nadšená. Dost lidí ještě uvádělo, že se jim hodně zlepšil stav nehtů a vlasů a urychlil jejich růst, já oboje mám dobré a vždycky jsem tak nějak měla, takže v tomto ohledu nemůžu sloužit, protože jsem nějaký razantní rozdíl po měsíci používání neviděla. Pak ještě z neoficiálních zdrojů prý když se tento kolagen pije na noc, tak se po něm trošku hubne. Ale dobrovolně se zde přiznám, já to nezkoušela, na to mám moc nepravidelný režim a jsem dost líná na něco takového večer myslet.
Takže já jsem z kolagenu nadšená a už mám doma další balení a jsem zvědavá, jaké výsledky budou po dlouhodobém používání.

Hodnocení mého přítele
Přítel má 2x operované jedno koleno a nemá v něm jeden vaz. Jsme takový trošku invalidní pár. Přítel býval vrcholový sportovec, kde v jeho sportu největší zátěž odnášely kolena a ramena. Po měsíci používání mi oznámil, že ho to koleno míň bolí (a to už je co říct, když snáší denně bolest) a z účinku byl nadšený - používal pouze tento kolagen a klidně by si ho koupil. Momentálně je na kloubní výživě, co potřebuje spotřebovat a co má doma, tak uvidíme, sli se ke kolagenu po vypotřebování tak ročních zásob vrátí.

Edit 17.1.2018
Jsou tomu už skoro dva roky, co se mi tento kolagen dostal do ruky. Mezitím se udála spousta věcí a já mám tak pro Vás další zkušenost z mého velmi blízkého okolí. 
Protože já sama na kolagen nedám dopustit, rozhodla jsem se pořídit 2 krabičky kolagenu k narozeninám mému kamarádovi. Abych byla přesná, důvod proč jsem jej kupovala, byl ten, že kamarád má velkou nadváhu (přes deset let s sebou nosí denně cca 150kg) a má tak problémy s klouby. Asi si umíte představit, jak vypadají jeho klouby a jak moc ho asi bolí. Sám by si kvůli ceně kolagen nekoupil, ale pro mne je zdraví přednější než peníze a tak jsem zainvestovala, protože už jsem jeho řeči, že ho bolí to a tamto nemohla poslouchat. Kamarád byl obdarován letos v červenci a přestože mi nevěřil, začal kolagen užívat.
Je tomu už půl roku a kamarád kolagen užívá stále a říká, že takový zázrak už snad ani nečekal. Samozřejmě jeho zničené klouby mu to zpátky nevrátí, ale přešla ho velká bolest kyčle i kolen, přestal pajdat a naříkat.
Jeho slova o kolagenu zněla asi takto: "Normálně já můžu ujít i 100m, abych se nemusel zastavit bolestí. Jako jo, bolí mě to pořád, ale už to vůbec není tak hrozný." Načež následovala věta o tom, zda se neprodává nějaký giga balení.
Takže jo, je to divný, je drahý, ale ještě jsem já osobně nesetkala s názorem, že to nefunguje.

Cena
  • 1260 Kč/30 sáčků [incacollagen.eu]
  • Slevový kód na slevu 140Kč z 1 balení: C31000107
 




7 komentářů:

  1. Zhodou okolností jeden člen z mojich blízkych mi tiež pred pár dňami ukázal takú krabičku s čistým kolagénom a veľmi si ho pochvaľoval na kĺby tak som povedala, že za vyskúšanie nič nedám - mám problémy s kolenami :( tak ako keby mi vŕzgali a vždy keď mám problém tak len s nimi, už pár rokov to tak mám...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to mě hodně zaujalo, díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně by mě zajímalo, jak to funguje, když běžně dostupný kolagen ve formě doplňků stravy neprojde přes buněčné membrány. Ale zaujalo mě, že to funguje, to bych nečekala. A nebýt ceny, taky bych to zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, taky tenhle kolagen beru. Je to tím, že je bioaktivní a v 1 dávce jsou ho 3 gramy. Např. ve 2měsičním balení Collafitu je ho míň než v 1 denní dávce od Inca. Navíc Inca Collagen je z ryb - ty ostatní jsou vepřové nebo hovězí a jsou uvařené, tělo s nimi nepracuje tak dobře. No a hádám, že tohle vyrobit, něco stojí. Mně to třeba pomohlo i na problémy s křečákama, takže pro mě je cena adekvátní tomu, jak to funguje a budu si ho kupovat pořád.

      Vymazat
  4. Užívám Inca COLLAGEN dlouhodobě, výrazně se mi zlepšily křečové žily, vymizel pigment z obličeje, vlasy rostou 1,5cm za měsíc, mam pevné nehty a pleť je pružnější. Zajišťují si dlouhodobě pevné zdraví, protože předchazim degeneraci buněk a tím i zpomaluji proces stárnutí. Za me jen doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Prosím vás dostať to aj v lekárni? Ďakujem

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)