DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 19. října 2017

Recenze: Christian Dior Rouge Dior #897 Mysterious Matte

Hezký čtvrtek Vám přeji,
Loni, asi touhle dobou se k nám konečně dostaly nové matné hydratační rtěnky od Dioru. Rouge Dior patří mezi mé nejoblíbenější hydratační rtěnky vůbec a tak jsem nemohla odolat, abych jejich novou řadu nevyzkoušela. Takže pozdě, ale přeci je tu další ze série podzimních recenzí na tomto blogu.


Christian Dior Rouge Dior #897 Mysterious Matte


Balení
Protože jsem již na blog o Rouge Dior již psala (asi trochu článek a fotky updatuju), tak se moc rozepisovat nebudu a spíš porovnám klasickou a matnou verzi. Dříve (hodně dávno, co si pamatuji) byly obaly tmavě modré s vrytými obrazci a stříbrným pruhem s nápisem Dior. Na horní straně víčka rtěnky, býval poloprůhledný modrý plastový obdélník stříbrně rámovaný, který měl pod sebou stříbrné CD. V současnosti je rtěnka hladká buď v matu nebo lesku - záleží na verzi, se stříbrným rytinovým pruhem. U matné verze mám obyčejné stříbrné CD na víčku kdežto u klasické je ještě znak doplněn stříbrným rámováním.
Když to shrnu, klasika zůstala klasikou a inovace rozlišení obalů matné a klasické verze se mi líbí. Plast je odolný, hezky nasedá a neotvírá se.

Aplikace, efekt a výdrž
Konzistenčně je rtěnka hezky krémová, ale o malinkou trošku sušší než klasická lesklá. Rtěnka je okamžitě matná, přestože je hydratační. Nanáší se dobře, nepotřebuji k ní ani štěteček. Nijak se mi při použití bezbarvé konturky nerozpíjí a drží na svém místě.
Protože se jedná o matnou rtěnku, tak jako všechny ostatní matné trochu může zvýraznit vrásky na rtech. Pokud máte, občas jako já, navíc i loupající se rty, tak tato barva jde použít i na jejich lehké natónování.
Jak jsem již několikrát zmínila, rtěnka je hydratační, tudíž prostě není možné, aby vydržela celý den. Na rtech hezky klouže, ale drží na svém místě. Mě vydrží obvykle s pitím cca 4 hodiny, pak ji trochu doplňuji, tam kde je potřeba. Fleky nedělá.

Cena

Celkové hodnocení
Jak je patrné z celého článku nemám této rtěnce, co vytknout. Jsem jako vždy velmi spokojená, dostala jsem totiž přesně to, na co jsem zvyklá. Tato rtěnka se mi velmi příjemně nosí a nevysušuje, takže ji můžu nosit poměrně často (přeci jen u tekutých rtěnek v zimě, to je s vysušenými rty trochu horší). Takže za sebe tuto matnou rtěnku můžu rozhodně doporučit.



Už doma máte nějakou Rouge Dior? Jaká je Vaše oblíbená klasická matná podzimní rtěnka?
















1 komentář:

  1. Ikdyž je to Dior..a krásný Dior :D tak úplně nevím jestli jestli bych dala 1000 za rtěnku. To mi přijde jako docela raketa ale odstíny je nádhernej :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)