DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 6. srpna 2012

Tuhý vs. sypký pudr

Po krátké odmlce vás zase zdravím,
Protože jsem o víkendu vyrazila na zámek Lednice (památka UNESCO) a prohrabovala se šminkama a ani za boha nemohla najít můj oblíbený sypký pudr a jen ten tuhý, tak mne napadlo, Vám vysvětlit v čem spočívá jejich rozdíl. Většina z vás určitě používá ten tuhý, ale já hned objasním, proč všechny vizážistky radši sáhnou po tom sypkém.

Tuhý pudr
Asi v česku nejvíce rozšířený a nejvíce prodávaný. Většinou naleznete širokou škálu barev, a proto je snadné si jeden vybrat. Dále pak má také praktické balení, které když hodíte do kabelky, tak se nikde nerozsype. Ale má jednu obrovskou nevýhodu, protože je tuhý, tedy stlačený do určitého tvaru, tím pádem není ani vzdušný, občas je těžké nanést na štětec ideální množství a když už se to povede, tak pak zase celé znova… Ale abych se dostala k podstatě věci, jde o to, že jak není vzdušný, strašně rád zalézá do pórů a vrásek a všude kam nemá, prostě není lehký a vytváří na obličeji masku. Za mne tedy rozhodně ne…

Sypký pudr
Méně rozšířený pudr, asi nejspíš kvůli jeho balení (každý si myslí, že se někde rozsype) a také tomu, že se nevyrábí v tolika odstínech. V tom je výhoda, pokud chcete jen zafixovat make up a nechcete barevný pudr, tak ten transparentní, je ideální volbou. Balení těchto pudrů bývá více kvalitní, právě proto, že jsou namleté a aby se nevysypal. Jeho textura je často daleko lepší než tuhého. Se sypkým se také lépe pracuje, trošku si odsypete a rychle aplikujete, protože se velice dobře nanáší díky lehkosti. Co je však nejdůležitější, díky tomu je tak oblíbený, neucpe póry a nezaleze do vrásek.

Můj verdikt je, nebojte se sypkého pudru, často je to lepší volba, než ten tuhý, což znamená sypký na úpravu doma a na korekci přes den klidně ten tuhý, kvůli jeho balení.

P.S. Můj inteligentní bratr někam zase zašantročil foťák, takže další fotky přidám, doufejme ještě dnes večer. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)