DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 6. června 2013

Moje řasy part.II péče a jak se starat o prodloužené řasy

Ahoj všichni,
Po menší dovolené jsem zpět a rovnou pokračujeme v sérii článků o mých prodloužených řasách. Dneska se vrhneme na to, jak se o řasy starat, co jim škodí atd.

Moje řasy part. I článek ZDE



Čeho se vyvarovat
Když si necháte udělat řasy, měly byste být proškoleny, co s nimi smíte a co ne. Protože lepidlo na řasy má nějakou dobu schnutí a tuhnutí, tak je nesmíte dva dny namočit. Pokud je namočíte za pár hodin, tak Vám prostě opadají, pokud tak po 24h od aplikace, tak sice vydrží, ale bude rychleji odpadávat a slupovat se jakoby jen ty řasy - vaše zůstanou na svém místě. Samozřejmě obličej si umýt můžete, ale pozor ať se voda nedostane na řasy - to se časem naučíte ;)

Pak do těch 48h byste neměly chodit do solárka, do parní sauny a také řasy líčit, zbytečně vyčesávat (jen poupravit rozmístění řas, aby se necuchaly).
S 48h dobou schnutí souvisí také to, oči raději nemalovat. Pokud je namalujete, tak opatrně a to stejné s odličováním, běda cokoli dát na řasy - ani odličovač.
Pak také co některé ženy nechápu je to, že mastné věci na oči prostě ne (odličovače, stíny, nějaké staré šílené tužky), a to vůbec. Lepidlo se nesnáší dobře s mastnotou, to se pak také řasy slupují a to nehledě na těch 48h. (krémové stíny nevadí, ale pozor na ně).

Jak se o řasy starat
Řasy nepotřebují skoro žádnou speciální péči - samy o sobě. Ani je nemusíte malovat, vypadají totiž už jak namalované. Pokud se však rozhodnete, tak je na místě pár rad.
  • Řasy nikdy zbytečně nevyčesávat, hezky ráno a večer učesat a toď vše
  • Odličování probíhá tak, že vezmete odličovač našplícháte ho na oči (má sprejový rozprašovač), a táhnutými pohyby přes řasy dolů řasy odlíčíte, když odličujete i stíny tak na speciální buničinu dáte odličovač a stíny lehce setřete - zbytek viz odličování řas nahoře.
  • Oplachujeme čistou vodou
  • Pozor na froté ručníky, nejdříve usušit/utřít celý obličej a až pak lehce usušit řasy tak, že ručník jen přiložíte a necháte ho nasát vodu. Jinak byste si mohly řasy vytrhat! Takže žádné šudlání.
  • Řasy učešeme a hotovo, žádná věda
  • Večer můžeme použít sérum pro růst řas
  • Pozor na vatové tampónky, vata se zachycuje na řasách a může vám je i vytrhat

Produkty/věcičky, které používám já
Odličovač - originální Extreme lashes, který je vhodný nejen když máte prodloužené řasy. Obsahuje aloe vera, takže nevysušuje a velice dobře odlíčí snad cokoli. Hlavně neobsahuje olej!
Řasenka - opět bez oleje, originální od Extreme lashes. Některé řasenky v obchodech obsahují oleje, tak těm se vyhněte. Perfektní řasenka i pro normální řasy (vyzkoušeno)
Kartáček na řasy - na česání řas, koupíte všude tam, kde se prodávají potřeby na prodlužování řas (já dostávám u Martiny, která mi dělá řasy)
Čistítko na řasy - po té co si namaluju oči, očistím řasy od stínů, které na ně napadaly (taky dostávám na požádání od Martiny)
Buničina - velice jemná, dá se koupit v obchodě. Je to tenká slisovaná vata, takže z ní nečouhají žádná vlákna, která by se mohla zamotat do řas. Já si ji vždycky nastříhám na malé obdélníčky (taky od Martiny)
Sérum pro růst a posílení řas - já používám to od Amplifeye - také značka Extreme lashes. Jediné které funguje. Řasy lépe drží, moje jsou hezky vyživené a nezničené.



Chcete na některé produkty recenzi? Máte něco vyzkoušeno, či jste zjistily, že někde děláte chyby?
Nebojte se, klidně Vám poradím, stačí napsat! :)

řasenka pro prodloužení a hustotu řas

kartáček na česání

tyčinka na čištění, která by měla být bílá, můžete ji i prát jako štětec (mně už bohužel vyprat nejde :D)

struktura buničiny

3 komentáře:

  1. zajímavý článek! já bych na to neměla trpělivost, už tak se musím večer přemlouvat abych se odlíčila :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě si oči proto nemaluju, dycky sundam jen make up a konec :D

      Vymazat
  2. Jé, to by se mi líbilo.. musí to být opravdu fajn večer odlíčit jen obličej :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)