DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 23. října 2013

Kam za salónní SPA manikůrou... Sparitual manikůra

Ahoj krásky,
Často se mě ptát na to kde se nechávám zkrášlovat. O řasách jsem už psala sérii článků (ZDE), tak teď jsou na řadě nehty. Nejdříve se podíváme na manikúru a pak v dalším článku se mrkneme na to, kam zajít na gelové či akrylové nehty. Tento článek je celorepubliková záležitost, takže není limitován na rozdíl od salónů na gelové/akrylové nehty, kde působí dané nehtové designérky.


Už asi rok nenosím akrylové nehty (pokud by byl zájem, tak udělám článek na rozdíl mezi gelovýma a akrylovýma nehtama) a mám přírodní. Vždycky jsem měla problém s tím, že mám lámající se a třepící (+ odlupování vrstev nehtů) nehty, takže jsem volila pohodlnější variantu a to byl z počátku gel nebo akryl. Pak mě to nějak přestalo bavit a pak taky jsem všude na blozích vídala lakovací články a já pak vždycky chtěla si nehty nalakovat, ale s 3D zdobením to moc dobře nešlo. Tak jsem nehty sundala a začala pěstit.




Co je SPA manikůra?

Rozdíl mezi klasickou a SPA manikúrou je hlavně v přípravcích a samotné proceduře. Klasická je o dost jednodušší. U spa manikúry se nejdříve nehet "analyzuje", ošetří se kůžičky (ty se u klasické manikúry nejčastěji "odstřihávají"), nehet se vyčistí a nanesou se výživné látky, pilování a úprava tvaru nehtu a pak se konečně lakuje. Může být ještě použit peeling, nebo parafínový zábal. Takže je toho opravdu dost. V této manikúře se používá z 90% kosmetika jedné značky, která drží koncept, a všechny výrobky se doplňují a pořádně vyživí nehty (-> klasická nehty se vyčistí, upraví a nalakují) (ať už různými oleji nebo krémy).

Značka SpaRitual

SpaRitual je veganská značka, která je přírodní a snaží se nehty pěstit a zbytečně do nich necpat chemikálie (jasně všechno jsou dnes chemikálie, ale v jejich pojetí se snaží je co nejvíce eliminovat -> tedy jsou přírodní - od laků na nehty až po krémy). SpaRitual je dceřiná značka značky Orly a vznikla v Los Angeles (r. 2004), kde najdete vše od výzkumných laboratoří po školící centra. 

V Česku tato značka vytlačila do té doby úspěšnou Jessicu (která se dříve prodávala jen v salonech a teď ji můžeme najít, už i v normálních obchodech) a jak se zdá všichni jí propadají. 

Co se týče SpaRitual a jejího zastoupení v ČR, tak je zde od roku 2010 a to díky paní Mořkovské, která se o to zasloužila a začala školit své vlastní lidi a dává si záležet na kvalitě.

Brněnský Sparitual a jejich manikúra

Brněnský salon najdete na Josefské 5 ve 2. poschodí a poskytují luxusní a také i základní manikúru (samozřejmostí je také i manikúra pro pány). Pokud máte gelové nehty, tak si je zde můžete nechat sundat, nebo zajít na pedikúru. Já jsem zatím vyzkoušela jen základní manikúru a pedikúru (celkem jsem v relaxovaném stavu byla asi 3h :D). Pokud jste studentka, tak ještě dostanete slevu (máte-li ISIC). Ohledně personálu, tak zde najdete velice příjemnou slečnu (dovolila mi nafotit salón), která se o Vás opravdu hezky postará, všechno Vám při první návštěvě vysvětlí a ještě si s Vámi mile popovídá.

Můj názor a jak jsem spokojená?

Dříve jsem chodila na klasickou manikúru do salonu, kde mi dělali i akrylové nehty a ta péče se opravdu nedá srovnat. Zde jsem mnohem více spokojená jak už se servisem, tak co se týče po profesionální stránce (zde se zabývají jen a pouze manikúrou a pedikúrou). Vždycky odcházím s perfektně upravenými nehty, a cítím, že jim to prospívá a ráda se vracím. Byla jsem už i na pedikúře a opět si nemám na co stěžovat, vše mi přijde takové lepší (co se týče i samotných přípravků) a profesionálnější, že slečna ví, co dělá a proč to dělá. Můj verdikt je, že už nepudu jinam a dokonce už jsem si i pořídila jejich podlaky a nadlaky (u barvených si stále nemůžu vybrat jaké barvy a vybírám a vybírám -> bude laková blogsale). Nejradši mam laky Chanel, Dior, Opi a Essie a všechny se s jejich laky skvěle snesou a asi levnější laky dám pryč, protože je nepoužívám, mám jich moc a radši budu mít lepší laky a v menším množství.



Co Vy dámy a manikúra? Už jste někdy na té spa byly? Jaký je Váš názor na manikúry a péči o nehty? Zašly byste někdy?



 Interiér salónu je moderní a vyloženě v dámských barvách :)





 Slečna manikérka a pedikérka v jedné osobě v zápalu práce :)


 Výsledek základní manikůry


Stojan s produkty SpaRitual, které si můžete koupit

FOTKY SALONU BUDOU BRZY AKTUALIZOVÁNY!

4 komentáře:

  1. Já jsem nikdy gelové ani akrylové nehty neměla. Mám kvalitní nehty, a tak si myslím, že to není potřeba:) Ale tahle tvoje červená manikura vypadá krásně!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to tam pěkně. A i výsledek vypadá super:)
    Nicméně, já si raději udělám nehtíky sama

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci :) Chtěla jsem ti jen napsat, že jsi udělala velký pokrok v bloggování a máš můj obdiv. Poslední dobou se sem dost často vracím a číst tvé články mě baví už jen kvůli tomu, že tomu rozumíš a taky protože tady někdy najdu dobré nové typy, které ještě neznám :) Taky bych se ti měla omluvit v souvislosti s Pink Purple lookem, myslím, že jsme tě tehdy všichni hodně podcenili. Přeju ti, aby se ti dál dařilo a gratuluju k nominaci na bloggerku roku a ke krásnému počtu odběratelů :) Sabča

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)