DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 24. března 2014

Recenze: Štětce Bdellium tools

Ahoj,
Nevím, jestli se to zdá jenom mně, ale přijde mi, že štětců v ČR je pořád málo a i z toho mála mi přijde drtivá většina nekvalitních.



Balení
Když štětce vytouženě vytáhnu z obálky, tak první věc, co mě napadá, že mají hezky udělané balení. Tím myslím to, že Vám nepřijdou v nějakém nudném celofánovém sáčku bez popisu. Jsou sice v celofánu, ale jako podklad je pod nimi recyklovaný hnědý papír (thumbs up, šetříme lesy), na kterém je vytištěno číslo štětce, takže víte, co držíte v ruce. Takže toto mi přišlo roztomilé a docela praktické a ne tak odfláklé, přestože se jedná o levnější štětce.

Vzhled a rukojeť
Myslím, že není nutno podotýkat, že Bdellium dělá to stejné ve více barevných provedeních, takže se mnou koupené štětce liší jen barvou (růžová mi přišla asi sexy). Rukojeť je bambusová (jak u růžových tak zeleného štětce) a chlup je nejspíš (asi určitě) syntetický. Vzhledově se chlup liší od druhu štětce (blending a large shadow má ombré přechod do bíla, kdežto ostatní jsou čistě jednobarevné). Štětiny jsou docela světlé, takže na nich jde dobře vidět ušpinění, přestože jsou barevné.

Ceny:
  • 708P cca 200 Kč/ks [online]
  • 776P cca 220 Kč/ks [online]
  • 778B cca 240 Kč/ks [online]
  • 781P cca 210 Kč/ks [online]

Bent Eyeliner (štětec na linku) 708P růžový
Hned první štětec a jako jediný ho můžu pochválit a říct, že bych si ho koupila znovu. V době, kdy jsem štětec kupovala, jsem neměla žádný štětec na linku a tento je naprosto perfektní. Je skřípnutý -> zahnutý, takže si nemusím lámat ruce, abych linku dobře nanesla a jak je zešikmený do špičky, tak se s ním dá udělat krásná precizní linka (tlustá i tenká) a dokonalý ocásek (žádné tlusté konce, ale pěkně teňoučký a ostrý). Štětiny má jemné syntetické, takže na gelové linky ideál (kdo do teď - jak já - musel mít krom gelových linek i tekuté, protože s gelem se mu blbě pracovalo precizně a tence, tak už nemusí). Takže tenhle rozhodně doporučuji! 





Blending (blending štětec) 776P růžový
Toto byl první štětec, který jsem zkoušela a hned zklamání. Na blendění mi přijde takový málo jednotný, nebo spíše roztřepený a tuhý. Štětiny nejsou nijak tvrdé, ale nejsou tak pružné, jak by bylo potřeba a díky tomu jsou hodně roztřepené a tím je samotný štětec i větší, což mi moc nevyhovuje. Navíc je spíš placatý než kulatý, což za mne také mínus. Celkově mi přijde štětec celkem ucházející, ale není to pro mne žádná velká sláva a už bych si ho nekoupila.




Crease (štětec do záhybu - banánku oka) 781P růžový
Tento štětec je jedním z těch nejvíc praktických, co se do tvaru týče. Je takový tužkoidní, takže je vhodný na nanášení tmavých stínu do záhybu oka a následného mírného blendění, pokud s ním budete šikovné, tak s ním můžete i blendit. Co se mi na něm nelíbí, jsou opět štětiny, nejsou až tak tvrdé, jako u 776P, ale také to není žádná sláva, protože dělají přesně to samé, jsou roztřepené. Takovýto štětec preferuji o dost menší, aby byl více precizní, což tady s tím jde trochu těžko. Opět bych ho nazvala ucházejícím a znovu ho nekoupila. 




Large Shadow (štětec na oční stíny) 778B zelený
A konečně poslední - černá ovce mích štětců (žádný není zelený). Spíše než large shadow bych ho nazvala Large Fluff brush (je totiž podobný 227 od MACu), na oko je prostě dle mého názoru moc velký, takže jsem ho používala pod obočí, ale i tam jsem trochu měla problém, kvůli tomu, že není precizně zastřižený. Štětiny mi přijdou stejné jako u předchozích dvou, což je zase mínus, ale musím poznamenat, že nejsou tak "tvrdé". Přesto se mi s ním hůře pracuje (kvůli jeho zastřižení a roztřepení). Takže za mne zase jedno velké ne.




Co Vy a štětce Bdellium tools? Máte nějaké doma? Jste s nimi spokojené? Které se Vám nejvíce líbí?














12 komentářů:

  1. štětiny jsou syntetické, mají to i na obale napsané. já mám od nich precision kabuki a jsem spokojená - je růžový, což se mi líbí a proto jsem ho taky koupila, drží, nepelichá a jde dobře vyprat. škoda, že nejsou víc k dostání, brala bych jich víc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šak já to tam mám taky napsané (vzhled a rukojeť)
      mi tak úžasný nepřijdou, jen ten na linku

      Vymazat
  2. mně se vzhledově moc nelíbí, mám ráda černou klasiku :) jinak já používám Hakuro, a jsem s nimi moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hakuro mám taky asi 10ks a jako nějaký zázrak mi taky nepřijdou. Rozhodně jsou propracovanější a lepší než BDT, ale taky pro mne nejsou ten top (Mam doma MAC a ten nasadil laťku hrozně vysoko :D)

      Vymazat
  3. Mám jen ten na blendění a je to jeden z mých nejoblíbenějších štětců - na nanášení stínů do oblouku nad pohyblivé víčko... na to je vážně skvělý :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto štětce neznám a ráda bych vyzkoušela ten na linky. :) Osvědčené mám každopádně nějaké ty základní od Real Techniques a nedám na ně dopustit. :) SINSAY GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, vůbec nevím, jestli jsi zkoušela... Ale co Hakuro nebo Zoeva? To jsou perfektní štětce, krásně jemné, ty jsi nezkoušela??
    Jsem teda překvapená, že tato značka nic moc, chtěla jsem si nějaký koupit, tak asi raději nekoupím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hakuro mám doma, jsou sice dobré, ale přijdou mi jako napodobenina MAC, s tím že v horší kvalitě, takže nevydrží celý život, právě tak jako MAC a to radši investuju už do MACu
      Zoevu jsem zkoušela a docela velkej propadák (klasická řada), skvělá byla ta bambusová řada, ta byla fakt boží, ale už ji přestali vyrábět :/ (už nejsou všechny štětce)

      Vymazat
  6. MAC štětce nejsou nijak převratné, je to jen přehypované. Pokud od sysntetiky očekáváš totéž, co od přírodních štětin, tak spokojená být úplně nemůžeš. Ale tak každý máme nároky jiné...někoho nespasí nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moje MAC štětce mám 10 let staré, kdy ještě byly všechny přírodní a kvalita byla totálně někde jinde - tak proto srovnávám - navíc od nich používám pouze na oči, protože ty jejich nové stojí za houby - začali je totiž dělat v Číně, takže předtím než něco kvokneš a neznáš detaily, prosím mlč

      Vymazat
  7. Ahoj, moc se mi líbí štětec na linky Bent Eyeliner 708P a pokud si ho koupím bude to můj první co se linek týká. Můžu se zeptat s jakými linkami máš nejlepší zkušenost v kombinaci s tímto štětcem? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyto štětce jsou samozřejmě vhodné jen na gelové linky... Z gelových linek jsem nenašla ještě lepší než Bobbi Brown gelové :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)