DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 13. dubna 2014

Recenze:Manufaktura Carlsbad zjemňující & vyživný solný peeling s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou

Ahoj,
A vítejte u další recenze, kde budou fotky takové spíše prázdné a to doslova. Od bratra jsem k vánocům dostala solný peeling a rovnou ho začala používat a pak s hrůzou zjistila, že jsem ho zapomněla nafotit. Tak snad Vám to nebude vadit a rovnou se do toho dáme.





Balení, parfemace
Jedna z mála značek, která dělá peeling a ostatní přípravky na tělo a vlasy v kelímkách na zapínání, takže mi spíše připomíná nějakou dózičku do kuchyně. Nicméně, se mi líbí, že je kelímek plastový a ne skleněný, protože není těžký a nerozbije se. Co mi ale na balení vadí, je že protéká (a to dost), takže kelímek musí stát pouze rovně a nedá se s ním cestovat. Otevírá se lehce i zavírá. Když tedy peeling otevřete, tak na Vás vybafne svěží vůně, možná až trošku štiplavá, ale rozhodně mi připomíná lázně. Je hodně silná, ale extra agresivní není.

Aplikace, konzistence, efekt
Jak už je patrné z obrázků, tak se olej oddělil od samotného peelingu - to je naprosto normální, takže prvně jsem peeling promíchala a pak peeling dostal normální konzistenci. Nabírám ho rukou a stačí mi menší plná hrst na celou nohu (zní to blbě, já vím :D) a pořádně masíruju. Bohužel, sůl se rozpouští hodně rychle, takže musím přidávat.  Se samotnou účinností je to horší. Peeling, co jsem měla předtím - ten HerbOlive byl rozhodně účinnější. Tento mi přišel, že málo "dřel" o kůži a tak nic moc udělat nemohl, také je trošku řidší, tak samotná masáž ani nemohla být účinnější. Takže toto je za mne takové menší mínus, co mi ale ovšem vadilo hodně, že peeling mě na čerstvě oholených nohou šíleně - ale opravdu šíleně štípal a to nemluvím o ekzému. Takže jsem pak lezla z vany rudá jak rak a myslela jsem, že asi vyskočím z kůže. Následná péče po peelingu a osprchování by potřeba nebyla - kdybych měla třeba i sušší pokožku, ale já zrovna jsem sušenka, takže peeling mě hezky vyživil, ale pak jsem se namazala ještě lehkým hydratačním krémem/emulzí, aby to bylo 100%.

Cena
  • cca 290 Kč [Manufaktura] - nevím přesně, dostala jsem jako dárek

Celkové hodnocení
Tento peeling bych hodnotila jako jeden z těch povedenějších a ocenila jsem, že je v něm docela dost oleje, ale zase jsem neocenila to, že jej spotřebuju docela velké kvantum. Sůl se totiž rychle rozpouští a tak pořádná masáž je trošku oříšek, ale dá se to. Jediná velká výtka je to, že je hodně agresivní na kůži a tak nedoporučuji například atopikům a kvůli tomu bych si ho sama nekoupila (promiň brácha :D).

Co Vy a solné peelingy? Už jste zkoušely nějaké z Manufaktury? Jaké máte nejradši? Používáte často?










5 komentářů:

  1. hned by som ho brala!

    Inak uz zajtra losujem NIVEA giveaway vitazov tak sa nezabudni zapojit tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá úžasně!!!!!!

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz/ (budu moooc ráda za každého prav. čtenáře)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to vypadá nádherně :3 Podobné balení mám (akorát skleněné) u zábalu Natura Siberica, a je to podle mě úplná ozdoba koupelny. :)
    Ale co se týče peelingů, přesně tenhle typ mi vyhovuje - spíše olej než peeling, akorát s tím rozdílem, že tak neprotéká mezi prsty. :D Můj momentální oblíbenec je od Saloosu - recenzi mám nachystanou za pár dní. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna jsem chtěla něco od Manufaktury vyzkoušet, moc se mi líbí to balení. :-) Mám ráda tyto hydratační peelingy, jen se bojím, aby na mou pokožku taky nebyl agresivní :-/ Tak o koupi ještě popřemýšlím.. Ale dekuju za recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá skvěle :) Od manufaktury mám ráda hodně věcí. Sprcháče i sole do koupele, s těmi jsem moc spokojená vždy. Toto jsem ještě nezkoušela... Momentálně mám na dnu peeling od Dermacolu, ale za nedlouho se chystám do Prahy, tak už se třepu na Body Scrubs od Body Shopu :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)