DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 18. května 2014

Není brazilka jako brazilka aneb povídání o brazilské epilaci

Ahoj dámy,
Poslední dobou to tu zeje prázdnotou, to vím sama moc dobře. Omlouvat se Vám nebudu, není totiž za co. ne, nejsem arogantní blbá krá*a blondýna, ale jsem jen člověk, studentka, která chodí do školy, ve které sice všechny zkoušky udělala hned, ale také státnicuje. Což je pro mne velká psychická zátěž s tím vším okolo a nemám náladu ani myšlenky (hlavně představa, že někde ztratím 2h je šílená) na to psát. Samozřejmě na fb, dotazy, emaily, ask.fm odpovídám a jsem aktivní, jen na ten blog není moc nálada. Nicméně jsem se rozhodla předtím, než bude giveaway to tu trochu zpestřit, přece jen dva měsíce prázdna je hooodně špatný nápad v blogovém světě.
Na FB jsem se Vás ptala, jestli byste měly zájem i o tento typ  článku. Jednohlasně jste se shodly, že ano, tak tady je...


Brazilská epilace cukrovou pastou




Co to je?
Nečekejte, že Vám tady budu chodit kolem horké kaše a neodvážím se napsat, co brazilská epilace znamená.  Zkrátka a dobře, připraví Vás o chloupky v oblasti třísel a genitálií pomocí cukrové pasty, které je daleko šetrnější ke kůži než vosk (ten prakticky vám strhává i trochu kůže protože "víc" lepí). To ovšem neznamená, že pasta je nějak horší, ale naopak. Dobře se "nalepí" na chloupky, ale už ne tak silně na kůži jako právě vosk. To znamená, že to i méně bolí a kůže není tak podrážděná.
Samozřejmostí je, že si třeba můžete nechat čárku, trojúhelníček, proužek a jiné tvary z chloupků, nemusí to být do hladka a je to jen na Vás, jaký "sestřih" zvolíte.
Další důležitou informací je použitá pasta (o kvalitě jednotlivých značek nebo vaření doma sama moc nevím a ještě v tom trochu tápu, nicméně je důležité něco jiného a to druh pasty) a její druh. Druhy jsou různé soft, strong, extra strong (většinou se dělí podle ročního období, kdy se používají) a také různé kvality. Pasty na brazilku nespotřebujete tunu, proto je dobré radši kupovat kvalitní (vařit si doma je docela risk kvůli konzistenci, která většinou není ideální) a pro Vás vhodnou.


Jak probíhá?
Je nadmíru jasné, že se epilace provádí bez kalhotek (ó, to je objev :D), což jsem s tím já osobně měla poprvé problém, pač jsem se hodně styděla, ale jinak to nešlo, takže kalhotky dolů. Pak desinfekce, osušení, trocha levandulového pudru (pro zklidnění) a jde se na věc. 
Rozhodně by se měly dodržovat nějaké ty hygienické zásady, jako jsou desinfekce rukou epilátroky, nošení rukavic, nabírání pasty z kelímku například lžičkou, výměna pasty pokud je už plná chloupků, apod.
Pasta se nanáší po směru růstu chloupků a také se po směru i strhává (takže žádné pupínky jak po vosku). Řeknu Vám, že to není nic moc příjemného. Čím jsou chloupky delší, tím to více bolí (ale základem je, že musí být alespoň 5mm dlouhé, aby šlo epilovat). Pokud je potřeba a pasta některé chloupky ne a ne vzít, práce se dokončuje pinzetou
Po samotné epilaci následuje očištění vodou (žíňkou), desinfekce a levandulový pudr na zklidnění.
Epilace vydrží do hladka cca 2 - 3 týdny, pak začnou chloupky vyrůstat (tenší, míň a pomaleji) a je dobré tak po těch 4 - 5 týdnech zajít znovu (ale to je hodně individuální). 
Cca první 3 epilace trvá, než se růstový cyklus chloupků sjednotí.

Moje zkušenosti salon Aroza Brno - cena 230 Kč
Do tohoto salonu jsem zavítala na doporučení slečny z VV. Šla jsem sem na svoje brazilské poprvé. Co se mi zdálo příznivé, byla cena (někde za stejný úkon chtějí i 1500 Kč) a že salon je na dobrém místě (chápejte tak, že se u něj dá zaparkovat). 
Paní kosmetička/epilátorka byla moc příjemná, všechno mi vysvětlila a zbavovala mě nervozity tím, že si se mnou povídala (přece jen to bylo poprvé :D). před i po jsem se mohla opláchnout, což je velké plus.
Samotná epilace hodně bolela, měla jsem dojem dokonce, že paní chloupky trhala, jak se jí chtělo (pro i proti směru), protože pak jsem byla celá pupínkatá, nateklá a tekla i trochu krev (trhala je také po hodně malýchkouscích, což bylo docela peklo). Další věcí je, že epilace se má správně provádět i zezadu (pokud zákaznice nechce, tak nemusí ;) ), což se nekonalo a navíc jsem i určité partie musela doholovat žiletkou, protože tam byly doslova netknuté pruhy chloupků.
Navíc žádná desinfekce, rukavice, levandulový prášek, nic... Což za mne hodně bída v tomto směru. Cena bohužel odpovídala kvalitě. Sem už bych znovu nešla...

Moje zkušenosti salon Afrodité Šlapanice - cena 360 Kč
Po první zkušenosti, kde jsem s výsledkem nebyla moc spokojená, jsem zavítala do tohoto salonu. Recenze zde bude asi určitě velmi krátká, protože vše bylo tak, jak má být. Jediné co tedy je nevýhodou, že salon nemá sprchu, takže se opláchnout nemůžete, ale to ani nebylo potřeba, protože paní kosmetička pracovala tak, že pak jste se klidně mohly zvednout a jít na schůzku do práce.
Po samotné epilaci se neobjevilo žádné napuchnutí, pupínky, krev ani nic podobného. Vše bylo naprosto do hladka a i zezadu. 
Semka už chodím pravidelně...

Verdikt
Z mé zkušenosti je dobré vědět, co za jakou cenu dostanete a v tomto případě se ani nevyplatilo šetřit. Bohužel cena odpovídá kvalitě (ale teď tím nemyslím, že bych byla někde ochotná dát více než 400 Kč za takový úkon) a nevyplatí se úplně šetřit, vždy je dobré se nejdříve s kosmetičkou seznámit a na vše se jí zeptat, ať pak nejste vyjevené jak joja (jak já, když odvedená práce je prostě špatná a vy si říkáte, že je to asi tak běžné a pak jdete jinam a je zde úplně jiný servis).
Nebudu Vám lhát, epilace bolí, poprvé sice trochu víc, ale není to nic hrozného a dá se to v pohodě vydržet.

Co Vy a brazilská epilace? Jaký máte názor?  Chodíte? Zvažujete? 
Pokud máte dotazy, ptejte se zde nebo anonymně na Ask.fm




23 komentářů:

  1. Jů, to bych chtěla zkusit, musím zapátrat, jestli to někde v okolí dělají a za kolik. A jestli seberu odvahu se svým velkým zadkem, který mám ráda, ale přece jen vystrkovat ho na někoho? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky sem si říkala, já a můj zadek to bude trapas, ale myslim, že jsou zvyklí :D

      Vymazat
  2. u mě by byl největší problém asi to jak se stydím, ale brazilka mě láká už opravdu dlouho, je to přeci jenom otravné se pořád holit a takhle to má člověk na chvilku zkrku :)

    OdpovědětVymazat
  3. a nemá niekto skúsenosti s domácou epiláciou pomocou kupovanej pasty? aká je dobrá značka a pod? :) ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně kupuje kamarádka cukrovou pastu někde přímo v salóně v Praze. Značka EPILL BODY. Mám zde na ně i www - http://www.cukrova-pasta.eu/
      Jsem nad míru s touto pastou spokojená. Škubu nožky, třísla a hlavně podpaží.

      Vymazat
  4. Holení mě nebaví a vadí mi vždy i podrážděná pokožka, takže jsem po přečtení článku začala usilovně pátrat - chtěla jsem na ní jít už dlouho, ale pořád jsem váhala a až tento článěk mě pořádně nakopl. :)) V okolí jsem nacházela jen samé depilace třísel, až pak najednou brazilka (sice asi za 550, ale prostředí vypadá dobře, postup je rozepsaný i včetně desinfekce a pudru na zklidnění plus mají i sprchu). Navíc nabízí i nějakou znecitlivující pastu za 150 Kč navíc - nemáš s tím náhodou zkušenosti? Říkala jsem si, že napoprvé by to nemuselo být špatné, když to prý dost bolí. Někde jsem ale četla, že se pak musí snad až hodinu čekat na účinek, což se mi na druhou stranu příliš nechce.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkušenost nemám, ale myslim si, že to bude blbost. Protože to nebude nijak účinné, jak tyto věci bývají. Jako není to hrozný a nijak šíleně to nebolí - jen je to nezvyk na tento typ bolesti, takže bych nějaký znecitlivění neřešila, zbytečně vyhozené peníze :)

      Vymazat
  5. Super článek :) Hned se o takové věci líp přemýšlí, když si člověk přečte jak to vlastně funguje a jaké to je :) Přemýšlím, že na léto to taky možná vyzkouším, ještě když tu mám od tebe zrovna v Brně doporučený salon :)) I když bych se taky asi trochu styděla :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na léto je to super, holení mě nebaví a nosim hodně nízké plavky, takže tohle je super řešení.
      Myslím, že se stydíme všechny! :D

      Vymazat
  6. jednou jsem si na tohle koupila voucher ale pak jsem nesebrala odvahu se tam objednat a hlavne tam teda zajit takze mi chudak propadnul :(

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O NEREZOVÝ ŠEJKR na koktejly nebo kávičku
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/05/letni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní článek! Konečně někdo, kdo se o tom nebojí pořádně napsat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za článek, sama o brazilce dlouho uvažuji, ale ještě jsem se neodhodlala...
    Můžu se zeptat na ten salon ve Šlapanicích, koukala jsem k nim na web, ale v ceníku brazilku nemají, dělají ji ještě?

    OdpovědětVymazat
  9. Pastu používám na nohy a super :) na tuhle depilaci se zatím necítím :D nicméně pastu si doma vyrábím sama :)

    OdpovědětVymazat
  10. ten znecitlivující krém EMLA se dá koupit i v lékárně - stojí ale kolem 700,- Kč, ale podle zkušeností vydrží i na 5x. Návod použití si vyhledej. Prý to opravdu nebolí :-(, hodně o něm uvažuji.
    Já chodím v Brně do studia MADDY, a paní je moc příjemná, brazilka za 400,- a je to v Žabovřeskách - tudíž střed města.

    OdpovědětVymazat
  11. To opravdu nevypadá špatně, jsem zatím věrná klasické mokré epilaci, ale proč ne.

    OdpovědětVymazat
  12. A neexistuje nějaký strojek nebo něco na doma, kde se dá docílit podobného efektu třeba svépomocí nebo s přítelem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ano, tak to bude na tomto eshopu https://www.holime.cz/ Já tam zatím kupovala všechno pro naši rodinu.

      Vymazat
    2. Ano, tento eshop je dobrý. Taky mám zkušenosti. Nicméně si nejsem jistá, jestli nějaký strojek dokáže docílit stejného efektu jako cukrová pasta.

      Vymazat
    3. Není pro každého, protože opravdu bolí. Strojkem podobného efektu nejde dosáhnout ani náhodou. Navíc při epilaci voskem dochází k vytrhnutí chloupku i s kořínkem a proto je oslabený a roste příště slabší. Při holení se naopak chloupek posiluje. Je to podobné jako s rostlinami. Když uřežete větvičku, vyroste jiná a často silnější :-)

      Vymazat
  13. Ahojky,
    prosím nemá některá z vás strojek Remington EP 7020? Ačkoliv tu píšeš, že ním nedosáhneš podobných výsledků, četla jsem o něm hodně pozitivních recenzí, viz ta kterou přikládám (nechci dělat zbytečně reklamu). Kdybyste mi mohly některá dat zpětnou vazbu, tak budu moc vděčná :).

    OdpovědětVymazat
  14. Nemáte někdo zkušenosti s depilátorem Braun LS 5560? Je dobrý? Viděla jsem s ním nějaká recenzní videa ale neumím se rozhodnout...

    OdpovědětVymazat
  15. I přes svůj pozitivní vztah k cukrové pastě bych se na tuto epilaci asi jít neodvážila :) Nechtěla bych riskovat takovou bolest jako popisuješ ty v prvním salonu, musela to být fakt hrůza. Chtěla bych se zeptat, jestli jste někdo nezkoušel epilaci laserem a jak jste byli spokojeni?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)