DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 2. července 2014

Zapomenutá recenze: Pevonia Botanica cestovní sada pro suchou pleť a co už v životě radši ne

Ahojte,
Dnes jsem tu opět s recenzí a někdo se asi opět bude nudit, protože se podíváme na pečující kosmetiku. Tuto recenzi jsem našla zapomenutou a nikdy neuveřejněnou v počítači, protože jsem asi byla moc líná nafotit fotky, nebo co, ale každopádně už jsem o této sadičce psala jednou a to sice své první dojmy (ZDE), tak teď se podíváme, jak to s ní dopadlo...


 Pevonia Botanica cestovní sada pro suchou pleť



Balení
Celá sada přišla v krabičce, ve které byla bílá prošívaná taštička (nejspíše asi koženková), ve které byly samotné produkty. První věc, co se mi už hned nelíbilo, byla váha taštičky. Na cestování strašně těžká (ano je sice polstrovaná, ale sada má být cestovní a na co, má mít člověk zbytečně těžký kufr), je hezká bytelná, ale prostě těžká. Jinak samotné balené produktů je fajn, klasika, designově pěkné, jen krém by potřeboval asi lepší tubičku, protože je z tvrdšího plastu a ten rozhodně nezmáčknete a nedostanete z něj všechno.

Pleťové mléko
U něj se mi strašně líbí ta pumpička, Je to sice klasická pumpička, ale má super tvar a dobře se s ní pumpuje. U všech výrobků je parfemace velmi podobná a já v ní cítím ovoce, především hrušky, ale je tam ještě i něco jiného, co neumím popsat, protože nevím, co to je :D. Jinak s mlékem se dobře pracuje na navlhčený tampónek 2-3 pumpičky, po nanesení nelepí.

Pleťové tonikum
Na to, jak ho bylo málo, jsem se ho rozhodla nedávat na tampónek, ale rovnou do rukou a nanášet jej vklepáním a následně po uschnutí obličej opláchnout vlažnou vodou. Tonikum trochu lepí, ale nic strašného, co by se nedalo přežít. Přijde mi ale ovšem, že trochu vysušuje.

Pleťový denní krém
Jak už jsem psala výše, tak se mi nelíbí provedení balení. Je hodně nepraktické a kdo má náladu někde na dovolené nastřihávat obal, u kterého spíš hrozí to, že než se člověk probojuje dovnitř, tak dřív zničí nůžky. Krém sám o sobě je lehký, pleť nezatěžuje, rychle se vstřebává a dobře hydratuje  a vyživuje, konzistenčně a výsledným efektem na pleti je opravdu vhodný pro suchou pleť.
Cena 

Celkové hodnocení
Jediné, co se mi snad na sadě líbí je taštička, design a to, že voní po hruškách. Poměr cena a že mi zničila obličej na několik týdnů je úděsný. Produkty v plném balení bych si nekoupila ani omylem. Nevím, který z přípravků mi nesednul, protože jsem je používala vždy zaráz po sobě, ale myslela jsem, že mi to po druhém použití asi sežere obličej, snad to pude dobře vidět na fotkách (foceny večer u lampičky :D). Pleť jsem měla suchou, šupinatou, nateklá, zarudlá místa s miniaturními vřídky. Prostě šílenost a vypadala sem jak s leprou a obličej mne celý bolel (myslím si, že to byl zánět), ale jakmile jsem se vrátila ke své kosmetice dr. Belter, vše do pár dnů se zklidnilo a zmizelo. Takže, za mne rozhodně NE!!! A této kosmetice se už asi vyhnu velkým obloukem.

















Na této fotce jsem upravila barvy tak, aby bylo zřetelně vidět postižená místa

12 komentářů:

  1. Značku tejto kozmetiky som ešte neskúšala a som rada pretože to co vidím na fotkách je hrozné :( tá pleť je celá zničená... Au :(( nečítala som iné recenzie na túto kozmetiku ale bojím sa ju po tomto vyskúšať.. Súhlasím s tebou a tiež sa mi celkom paci iba tá taštička..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si ji koupila kvli tomu, že to vychvalovala Elle Fowler, ale tohle by neměla udělat žádná kosmetika... A přitom ta kosmetika vypadá fakt dobře...:/

      Vymazat
  2. Já si ráda čtu o pečující kosmetice, takže absence dekorativky mi nevadí. I když tohle asi moc pečující není.... jéje, fakt to vypadá špatně, skoro jak alergická reakce na něco. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemyslím si, že to je alergie, spíš zánět, při alergii se nedělají vředy totiž, ale fakt hrůza to byla...

      Vymazat
  3. když vidím ty fotky, tak trpííím za tebe :((

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to je síla.. jsem ráda že jsem na tuhle kosmetiku doteď nenarazila a odteď se jí budu vyhýbat..

    OdpovědětVymazat
  5. Dle fotek a objevujících se vřídků pouze v T zoně, mám spíš pocit, že jsi spatně zvolila kosmetickou řadu. Dle mého názoru jsi si neměla brát kosmetiku na suchou pleť, ale měla jsi si vzít spíš na pleť smíšenou. Jsi mladá a ona se kvalita pleti u mladých lidí neustále mění a to i hormonálními změnami během jednoho měsíce. Prostě já tuto řadu mám, používám ji na suchou stároucí pleť a je jedinečná. Chce si to správně vybrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám extrémně suchou pleť, koukni se prosím do mého Beauty profilu, než mne začneš diagnostikovat. Navíc ty vředy mi způsobila alergická reakce na tuto řadu

      Vymazat
  6. Dlouho jsem pracovala na kožním a věř mě, toto alergická reakce není. Ta ať lokální a nebo celková vždy začíná u očí a také vypadá zcela jinak. To nic však nemění na tom, že reakce na tuto kosmetiku byla, jen to nebyla alergie, ale spíš ( jen dle fotek) došlo k ucpání pórů a následné zánětlivé reakci vlivem nesprávně zvolené kosmetické řady. On je velký rozdíl mezi mladistvou suchou pletí ( dle mého ta horší varianta) a suchou pletí stárnoucí ( normální životní proces). Suchá pleť u mladých lidí je totiž většinou promaštěná normálně ( někdy dokonce i mastná), ale chybí jí hydratace ( voda), takže v důsledku je taková pleť velmi citlivá a může zareagovat na těžší mastnější krémy, což tato řada je. U stárnoucí pleti chybí hydratace i mastnost a jsou pro ni určeny právě tyto mastnější krémy. Nevím jestli má Pevonia někde upozornění na to, že tato řada je vhodná spíš na stárnoucí pleť. Pokud ne, tak je to jejich chyba a kritiku si zaslouží. Jen jsem v předchozím komentu chtěla napsat, že tato kosmetika není špatná, ale je samozřejmé, že pokud se použije na jiný druh pleti než je určená, tak může udělat neplechu.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. protože jsem neměla oční krém, tak jsem se očnímu okolí s touto řadou vyhýbala, takže zde nemohla být reakce na kosmetiku
      k ucpání pórů nevím jak, když se mi toto stalo ani ne po 20h od použití, navíc jsem měla celý obličej i napuchlý a svědil
      Už od 16ti let musím používat kosmetiku extra hydratační a s hutností pro 30ti leté (doporučeno 3 doktorkami a dvěma kosmetičkami - vystudovanými, všichni měli stejnou diagnózu), protože mám pleť zničenou a vysušenou kvůli sportu, který jsem intenzivně 10let dělala a mám to potvrzené od několika kožních doktorek. Verdikt mám extrémě suchá pleť, kterou když namežete krémem, za 10 min můžete pomalu mazat znovu. Pleť se mi nikdy nezmastila a skoro nonstop mi pne a za celý život se mi udělalo celkem asi tak 15 jebáků a to ještě vlivem hormonů kvůli menstruaci.
      Takže ano, tato varianta pro suchou pleť byla podle mne zvolená správně. T-zonu jsem nikdy mastnou neměla a kůži mám tak suchou, že se mi celý rok loupe a dělají šupinky na různých místech (momentálně se mi loupe brada a nos).
      O sebe se v tomto ohledu starám až moc a vše velmi zkoumám, takže pokud jste narazila na můj blog až dnes a nevíte pozadí a tvrdíte mi, něco co vím, že na 100% není pravda (u kožní jsem každé 2 měsíce a u kosmetičky každých 5 týdnů), tak se omlouvám, ale trochu se rozčilovat a nepříjemná budu

      Vymazat
    2. sorry. Na tyto stránky jsem doopravdy dnes narazila zcela náhodou a vůbec bych nereagovala, kdyby mě hned první článek ( jinak velice poutavě napsaný) nezvedl ze židle. Když vidím na fotce mladou, pěknou holku, která je značně nespokojena s produktem na který mě v salonu perfektně reagují klientky v přechodovém věku. Nyní k alergii - lokální alergie se projeví ihned ( proto je to alergie a dělají se třeba u barev na vlasy rychlé testy), ale to je jedno, to bylo jen pro tvé info, že nemusíš zjišťovat na jakou látku jsi to vlastně zareagovala a vyvarovat se jí u jiných přípravků, třeba i od jiné firmy. Tato kosmetika ti prostě nesedla, ale to neznamená, že je špatná. K suchosti kůže - u mladých se suchou pokožkou dochází k olupování nejčastěji v oblasti obočí, nos už je skoro extrém ( fakt nezávidím) u stárnoucí ZDRAVÉ suché pokožky k odlupování nedochází nikdy a ani se netvoří tzv černé tečky ( v podstatě skoro nepotřebuje hloubkové čištění). Jen jedno doporučení pokud Ti nikdo neporadil, tak vyzkoušej tady tyto produkty http://www.forlifemadaga.com/cs/e-shop/2derm/details S pletí tvého ražení tato kosmetika ( ale jen řada 2DERM) dělá divy a dokonce ji používají i děti s nemocí motýlích křídel. Já osobně s ní mám také výborné zkušenosti a ještě nikdy nikdo u mě na ni neměl žádnou nežádoucí reakci. Pozor, jejich kosmetiku na citlivou pleť nebrat, hlavně krém, strašně blbě se roztírá, prostě nic moc.
      Ještě jednou se prosím podívej pořádně na fotku, tu nežádoucí reakci máš nejsilnější v T zóně. Zkus se na tím zamyslet. Třeba ti to pomůže při budoucích výběrech. S diskuzí zde končím. Je to tvůj blog ( velice vkusně udělaný a i poučný) a nebylo mým záměrem kohokoli naštvat, takže pokud jsem se Tě nějak dotkla, tak se omlouvám.
      Iva
      Doufám, že jsem neudělala moc překlepů, v noci už to po sobě nečtu.

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)