DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 4. listopadu 2014

How to: Jak odstranit zaschlý latex z oblečení

Krásné úterý,
Mezitím, co čtete tento článek, tak já se drtím na první půlku zápočtu (něco jako algoritmy). Tak mi na zítřek držte palce, ať mám co nejvíc bodů.
Nicméně, už jste mohli vidět můj Halloweenský make up, při kterém se mi stala menší nehoda. Jaksi se mi rozbil zip na mikině, který se rozjel, já si toho nevšimla a pokapala jsem si oblíbené tričko. Latex měl tělovou barvu a tričko bílou a já si toho všimla, až latex zaschnul.


Jak odstranit zaschlý latex



Protože jsem okamžitě začala pátrat na internetu, jak by mohl jít latex dolů a všude byla odpověď jediná, že latex dolů z oblečení prostě nedostanu, tak jsem začala zkoušet všechno, co mi přišlo doma pod ruku. 
Vyzkoušela jsem:
  • Odlakovač
  • Mýdlovou vodu
  • Čikuli
  • Ředidlo
  • Aceton
  • Olej (Johnson's baby)

Většina z toho samozřejmě nefungovala. Ze začátku to trošku šlo acetonem, ale ten po chvilce přestal fungovat. Jako poslední možnost jsem zkusila dětský olej (před nanesením latexu na tělo se mají partie jako obočí atd. potřít olejem, aby šel latex hladce dolů) a řekla jsem si, že když to funguje na obočí, mohlo by i takto.
A měla jsem kliku, olej opravdu zabral... Latex jsem dostala z oblečení, že jsem pořádně namočila danou oblast do acetonu/oleje a krouživým pohybem kartáčkem na zuby (starý Curaprox super soft) vlastně latex "oddřela". Latex dělal žmolky a ty jsem vždycky sebrala, aby se nikde nelepily. A takhle se mi povedlo vyčistit dvouvrstvé tričko tak, že na něm vůbec nic nezůstalo.
Pokud latex zachytíte na tričku ještě v tekutém stavu, ihned opláchněte vodou.

Už se Vám něco podobného stalo? Taky se odmítáte vzdát, protože danou věc máte moc rádi? Pomohl Vám tento článek? 

5 komentářů:

  1. Zajímavá zkušenost.....já zatím latex na nic nepoužila...ale je dobré to vědět..kdyby náhdou:-))

    OdpovědětVymazat
  2. predvcirem se mi rozlil latex v tasce a polil totalne celou satenovou suknu, olej me taky napadli ale kartackem se mi to teda drhnout nechce :( tak nevim jestli to vzdat :(

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si právě ušpinil latexem své oblíbené tričko...blbec jsem si nevšiml, že ho mám na sobě :D
    A teď jsem našel tento článek. Velice děkuji.
    Použil jsem klasický, rostlinný olej, velmi horkou vodu a po chvíli kombinoval s jarem.
    Pak dal klasicky do pračky a tričko je v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. já měl bílou čáru na černých kalhotách, tak jsem na to dal ten olej, vydrhl to kartáčem, přidal mýdlo a kalhoty jsou v pohodě

    OdpovědětVymazat
  5. olatexovala som tricko - mliekom z fikusu ! poprskala som sa pri rezani - olej by mal zabrat - rozpadnu sa z neho aj latexove rukavice :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)