DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pátek 7. listopadu 2014

Propadáky: Trio zklamání od Bourjois

Ahoj všem,
Zápočet mám snad úspěšně za sebou (alespoň jeho první písemnou část), jsem totálně ko, ale to mne neodradí od dalšího článku pro Vás...
O mé spolupráci s Bourjois víte, také víte, že když se mi něco nelíbí, tak to napíšu... Takže dnes to bude o tom, co jsem dostala a i část z toho i koupila, ale co prostě nestojí za to a protože jich je víc, dáme si to pěkně v jednom článku. Koho navíc baví číst sáhy dlouhé negativní recenze? Přiznám se, mě moc ne...


Trio zklamání od Bourjois





Bourjois Paris Express Cleansing Wipes
Čistící ubrousky... Pro mne velké téma. Nerada je používám často, protože si myslím, že nejsou tak šetrné jako vatový tampónek, ale občas se hodí. Ubrousky jsem se snažila používat pokaždé, co jsem se malovalo, zkoušela jsem je jak na rukou tak obličeji....
Začneme materiálem, věc, která mi přijde dosti důležitá. Přijdou mi o trochu měkčí než Douglas ubrousky, ale na rakouské BeBe (kterých mám vždy doma hojnou zásobu) nemají. Materiál mi přijde tak trochu drsný - na ruce v pohodě, ale obličej to bohužel ne. S tím totiž i souvisí to, jak jsou ubrousky napuštěné, nic z nich neteče, ale suché nejsou, jsou takové akorát, ale prostě špatně odličují. Pleť s nimi musím dřít a trvá to dlouho, Douglas je na tom lépe, ale ne zase o tolik a u BeBe to je na pár tahů a vše je dole. Zde aji když obličej dřu, tak mám prostě zbytky make upů - velmi viditelné plochy, kde make up i přes setření ubrouskem zůstal. 
V balení je 25ks a za mne jim dávám velké ne... Cena/kvalita dle mého neodpovídá...

Cena:
  • 99 Kč [parfumerie]





Bourjois Paris Pečující sprchové mléko Pamper Me! a sprchový gel Charm me!
Věc, kterou jako ekzematika na zkoušení nepohrdnu mléka a sprchové gely, vždy mne zajímá, jak moje kůže bude reagovat a zda produktu dám zelenou.
První jsem zkoušela Charm me!. Konzistencí mi přijde trošku tekutější než klasické sprchové gely, ale nijak moc neteče. Z vůně jsem na první čichnutí byla nadšená, na druhé už méně. Je totiž hodně silná a voní jakoby parfémově, dost intenzivně, bohužel po umytí se vůně trošku změní a je mi příjemné ještě méně. Navíc jak je intenzivní, tak z pokožky nevyprchá hned.
Po Charm me! následoval Pamper me!, který má být "sprchové mléko". Konzistenčně je o trochu hustší než Charme me! a dá se srovnat s hustotou klasického sprchového gelu. Vůně není tak parfémová, jako více kořeněná, což já moc a moc ráda, proto jsem si ho i šetřila. Voní mi rozhodně víc a uvažovala jsem, že ho zahrnu do sprchovacích stálic. Vůně mi přijde stejná i po osprchování.
Teď k jádru věci, co se mi na těchto sprcháčích nelíbí. Oba dva sprcháče jsem zkoušela v období před i během ekzému - záměrně takticky, abych zjistila, jak moje kůže na ně reaguje. Ze začátku používání mne vůbec nevysušovaly, ale čím déle jsem je používala, tím víc začínaly, ale v normálním stavu pokožky se to dalo snést. Jakmile jsem ovšem měla ekzém, tak při sprchování jsem myslela, že vyletím z kůže. Sprcháče tak šíleně štípaly (a to mi nedělá většina těch drogerkových), že jsem je musela přestat používat, pač se mi jima i ekzém zhoršil. Takže za mne rozhodně opět ne.

Cena:
  • 66 Kč [parfumerie]








Bourjois Paris Contour Clubbing Waterproof tužka na oči
Za mne nejvíc očekávané produkty léta 2014. Pořád jsem nové odstíny tužek vyhlížela, až konečně jsem se dočkala a i v ten moment mi přišel email, že dostávám spolupráci... Tak jsem vyčkala a v balíčku se i nějaké tužky objevily (3), zbytek jsem si dokoupila na dnech Marianne a dostala od Terky z Loveliness by Tess (ta už na tužky recenzi dělala). Schválně jsem šla po odstínech, které moc doma nemám a navíc ráda nosím barevné tužky. Teda spíše většinou.... protože s řasenkou je to moje jediné líčení očí. Swatche najdete zase dole, takže popisovat každý odstín zvlášť nebudu.
K textuře tužek... Jsou hodně máslové, až moc, že se rychle otupí a tak se s nimi i může někdy hůře pracovat, za to jsou ovšem velmi pigmentované a v tomto směru úžasné a vůbec mi pak máslovitost nevadí, když se s nimi naučíte pracovat. Co mne ovšem dostalo je, že na tužkách napsáno waterproof, tedy voděodolné, o tom by se dalo polemizovat. Ještě jsem nezažila tužku, která by se mi na oku vodou roztekla. Takže waterproof asi ani, ale otěru, rozpíjení se (po 10h nošení) a otisku už nic moc. Jak jsou máslové, tak jsou krásně setřít, obtiskávají se a hůře drží. Zkoušela jsem fixaci transparentním pudrem a přemalováním linky - to většinou mi na takové tužky zabírá, ale zde bohužel ne. Sice to tužku jakoby na oku trochu zpevní a zafixuje, ale setřít se dá stále lehce, což je pro mne zásadní fakt. Tužek jsem vyzkoušela hromady a tyhle jsou díky této vlastnosti pro mne špatně nositelné a nejsou to pro mne top tužky, za které bych se podepsala, za to ty barvy, jo ty jsou bohužel luxusní a je na uvážení zda chcete barvu nebo kvalitu. Já už bych si žádnou nekoupila...

Moje odstíny:
  • #60 taupe of the top (zasláno PR Bourjois)
  • #51 golden dress (koupeno na dny Marianne)
  • #49 crazy about brown (koupeno na dny Marianne)
  • #59 dynamit (dostala jsem od Terky)
  • #58 pink about you (dostala jsem od Terky)
  • #46 bleu néon (koupeno na dny Marianne)
  • #56 blue it yourself (dostala jsem od Terky)
  • #55 ultra black glitter (zasláno PR Bourjois)
(pořadí dle obrázku) 

Cena:
  • 189 Kč [parfumerie]

A jaké zkušenosti máte Vy s těmito výrobky od Bourjois? Máte nějaké doma, nebo si chystáte pořídit? Co máte naopak rády?








































15 komentářů:

  1. Mám stejnou zkušenost se sprcháčema :( koupila jsem si dva, byla z nich nadšená, jak krásně voní... a po obou tak brutální svědění celýho těla, že to jsem opravdu ještě nikdy s žádnou kosmetikou nezažila, svědily mě i nohy (jinak mívám tento problém spíš jen u vrchní poloviny těla), takže to už je fakt co říct. Asi obsahují něco, co prostě my citlivky nesnesem :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi ne, ale tak alespoň další věc, co nemůžu a který vím, že se mám vyvarovat...

      Vymazat
  2. Já od Bourjois mám tvářenku a micelárku. S obojím nemám žádný větší problém, jen tvářenka by mohla být lépe pigmentovaná, ale je zapečená, takže se s ním dá tak nějak počítat...:)
    Jinak tužky vypadají opravdu krásně, jen škoda, že se mažou. Já jsem si moc oblíbila tužky od Holika Holika, sice nejsou úplně nejdostupnější, ale mám 3 a se všema jsem moc spokojená.. plánuji si pořídit ještě další odstíny:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tvářenky obecně, co jsou zapečený, mají o kapku horší pigmentaci, takže s tí se opravdu počítat musí
      Holiku jsem ještě nezkoušela, momentálně přemýšlím, co podniknu s těmahle :(

      Vymazat
  3. Perfektný článok :)

    Ja mám negatívne recenzie rada :D no dobre smejem sa, ale veľakrát mám pocit, že v našom blogerskom svete sa všetko len prikrášľuje, všetko je super, kvalitné a bla bla a potom si kúpim ospevovaný, najlepší púder a najúžasnejší korektor na svete a som neskutočne sklamaná :) Tieto produkty veľmi nevyhľadávam, ale sprcháče ma napríklad vždy lákali, no po tomto článku usudzujem, že sú až prehnane parfumované, takže ee ďakujem :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? tak alespoň někoho jsem potěšila
      Já si právě sama vybírám produkty tak, abych byla spokojenáa přešlapy mám pak zřídka kdy
      ale když se mi něco nelíbí, tak to vždycky řeknu :)

      Vymazat
  4. Bourjois je moje oblíbená značka, takže docela koukám, že tolik produktů ti nesedlo. Ale musím uznat, že ty ubrousky vypadají "hrubé" už na pohled.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji právě mám také ráda a dost jsem od ní čekala
      ale zase mám hodně citlivou pleť i kůži, takže ty sprcháče i ubrousky chápu, ale ty tužky mne mrzí dost

      Vymazat
  5. Já zatím od Bourjois nic nezkoušela, alespoň vím, čemu se do budoucna vyhnout...

    OdpovědětVymazat
  6. Já osobně zkoušela od Bourjois jen 3 odličovače a to - gentle eye makeup remover, fresh cleasing milk a micellar cleansing water - a s nimi jsem maximálně spokojená. Takže mě překvapilo, že Ti tolik věci nesedí

    OdpovědětVymazat
  7. Výrobky Burjois mi nikdy nepřirostly k srdci, sprcháče i deočka mě vždy svěděly,oč.stíny moc nedržely se rtěnkama, tvářenkama a řasenkama žadnou zkušenost nemám a ani mě nelákalo je koupit. Celkově mě tato značka neoslovila. Tak uvidíme, jestli budou i nějaké kladné recenze. Vlastně Tess měla dobrou recenzi na jeden z deodorantů,abych nebyla jen kritická.

    OdpovědětVymazat
  8. Tiež som skúšala jeden sprcháč, obal paráda, ale obsah nič moc, tekutá voda, ktorá bola na môj vkus tekutá až príliš, vôňa strašne jemná, nič intenzívne, čo sa fakt sklamalo, neviem, celkovo som z toho nemala dobrý pocit a tuším to už ani nebudem skúšať.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  9. obrúsky na odličovanie veľmi neobľubujem, takže nepredpokladám, že by sa mi doma ocitli. A mám rada aj takýto typ článkov, aspoň viem čomu sa vyhnúť:)

    OdpovědětVymazat
  10. Těch tužek je škoda, barvy jsou super :( Já jsem zvědavá na ty nové paletky a krémové stíny od Bourjois, tak doufám, že to nebudou taky propadáky..

    OdpovědětVymazat
  11. Já už se nějakou dobu značce Bourjois vyhýbám, protoze mi to az tak nesedlo. Sprchace a pece o pleť za mbe nic moc.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)