DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 2. února 2015

Můj týden s Chanelem den #1: Perfection Lumière Long-Wear Flawless Fluid Makeup #10 Beige

Krásné pondělí,
Po mých dlouhých slibech a nemocích, konečně oficiálně vypouštím do světa zprávu, že týden se značkou Chanel právě započal. A začneme jednou dost starou záležitostí, kterou testuji už rok. Mohli jste ji totiž vidět před rokem v mých nákupech a víte, že já nepíšu recenze hned, ale až pořádně otestuji ve všech podmínkách...

Chanel Perfection Lumière Long-Wear Flawless Fluid Makeup



Možná si ještě u mne pamatujete, jak jsem pěla ódy na slavný Chanel Vitalumér Aqua a teď mám jiný make up. Má to jediný důvod, nevím, co se stalo, ale najednou mi Vitalumiér začal na pleti strašně oxidovat, nedržel na svém místě, matlal se atd. a bylo potřeba jej vyměnit. Naštěstí jsem měla v té době možnost menší diskuze s vizážistkou Chanelu a ta při mých požadavcích vybrala tento make up, který je typově úplně jiný a navíc i více kryje (což byl jeden z požadavků), takže jsem měla vysoká očekávání... Ještě aby ne, když je to Chanel...


Balení
Krabičku Chanelu zde představovat už znovu představovat nebudu, za to samotné balení make upu ano. Lahvička je skleněná, přijde mi trochu i masivní a docela těžká. Pumpičkový aplikátor musím říct, že "ujde". Přijde mi malinko něčím divný, nevím, jak bych to popsala jinak, ale  zůstávají v něm zbytky make upu tak, že pak Vám to vytlačí zaschlé hrudky, pokud ho nepoužíváte každý den.

Aplikace, efekt a výdrž
Konzistenčně nepatří mezi úplně tekuté, ani hutné, je něco mezi. Díky tomu se velmi dobře nanáší, ale docela rychle "zasychá", takže je potřeba pracovat rychleji. Navíc mi přijde hodně suchý (dělá pudrový efekt), takže potřebujete trošku větší množství, aby Vám nevznikly mapy - to, pak i o malinko pomaleji zasychá a já stíhám i vykonturovat, za to ovšem při správném nanešení hezky kryje. Kryje rozhodně více než Vitalumiér Aqua, jeho krycí schopnost je střední až vyšší.
Jak už jsem se zmiňovala, na pleti vytváří pudrový efekt, přesto jej však ještě pudruji, protože má dost žlutý podtón a já jsem neutrál, tak abych nevypadala jako banán, tak pudrem právě stahuji tuto žlutou. Rozhodně mi přijde, že i trochu vysušuje a zvýrazňuje mi suchá místa, naopak na nose, ať dělám, co dělám, vždycky mi udělá mapy
S výdrží je to jak kdy, někdy to ujde, ale někdy to je dost velká bída a už po 3 hodinách mám mapy, za které by se nestyděl ani leckterý atlas, ale naopak párkrát se mi stalo, že mi dal i těch 8h v dobrém stavu. Nicméně jako dlouhotrvající a úžasný bych ho v tomto směru rozhodně nenazvala a hodně mne zklamal.

Cena
  • 1399 Kč/ks [Marionnaud]

Celkové hodnocení
Díky doporučením vizážistky Chanelu, jsem od tohoto make upu měla hodně velká očekávání, která nesplnil. Krom (dle mého názoru) nedostatečné škály odstínů, přes fakt, že ze začátku jsem s jeho nanášením docela bojovala, když jsem se to naučila, zjistila jsem, že má vyšší spotřebu a přesto mi na obličeji nedrží, musím tento make up bohužel prohlásit za propadák a omyl. Tak tomuto make upu říkám rozhodně ne!


Už jste nějaký make up od Chanelu zkoušely? Který je Váš oblíbený? Jak Vám ne/vyhovují? Co říkáte na jejich výdrž a efekt obecně? A co říkáte na tento make up?



















5 komentářů:

  1. Tak jsem se konečně dočkala týdne Chanel, na který jsem byla zvědavá, pže já jsem co se týká Francie spíš Guerlainovka a Diorovka. Od Chanelu jsem měla jen lesk na rty, už dávno(mimochodem byl úžasný, nestékal ani nelepil). Moc díky za recenzi, mnohým z nás moc pomůže, protože není zrovna levný na to, abychom si ho koupily a pak byly nespokojené, nebo ho dokonce nepoužívaly.Těším se na další Chanelovské kousky, snad dopadnou lépe:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak snad Adri pomůžu v rozhodování :)

      Vymazat
    2. To rozhodně....zaplaťpánbůh za ty recenze:))

      Vymazat
  2. chybaju mi tu fotky na tvari...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ano, blog mám dva roky a u žádného článku (krom asi dvou) nejsou nikde fotky rtů nebo tváří, protože jak pod každý článek nenapíšu (což píšu po těch x letech existence blogu a čtenářky jsou s tím dost často obeznámeny, až si některé stěžují na tuto věto:"Je pro mne nemožné toto nafotit, kvůli podmínkám, které mám.", tak se vždy někdo najde, kdo ani nepřečte článek a napíše toto :D

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)