DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 11. března 2015

Event: Jedno skvělé odpoledne v sanatoriu Helios!

Krásné poobědový čas,
Dlouho tu nebyl žádný článek, který by se nezabýval kosmetikou. Protože jsem ovšem dostala pozvání do brněnského sanatoria Helios, tak se se mnou můžete podívat na moje odpoledne strávené na jejich semináři. Spolu se mnou na semináři byly ještě Lenča, Sabča, Dáša, Eliška, Jituš a Meduňka, a pořádně jsme si ho užily, pokecaly a vyptaly se na spoustu věcí a moc toho snědly :D (dobře, zas tak moc ne, pač nám spíš jela pusa u mluvení, ale můžu doporučit restauraci Leonardo, která patří sanatoriu Helios a ve které se celý seminář odehrával, opravdu famózně zde vaří). Popravdě moc jsem nefotila, protože přeci jen mi nepřijde vhodně na net dávat něčí prezentaci a za druhé, chtěla jsem dávat pozor, kvůli zajímavému výkladu.





Témata přednášek:

Sanatorium Helios - primář MUDr. Pavel Texl
Sanatorium Helios bylo založeno roku 1994 a od tohoto roku se již značně rozrostlo a začalo spolupracovat s přední australskou klinikou sídlící v Sydney - Genea, kde díky tomuto partnerství, mohlo a dále může nejen při svých začátcích spolupracovat a vyvíjet a stát se tak jedním z nejúspěšnějších center přestože průměrný věk pacientek roste.

Možnosti asistované reprodukce - RNDr. Kateřina Okénková
Tato přednáška pro mne byla jednou z nejzajímavějších a nejpoučnějších pro další výběry (popřípadě do budoucna) při výběru centra pro asistovanou reprodukci. Nejen protože nám byly vysvětleny možnosti asistované reprodukce, ale také jak samotný proces probíhá. Přiznám se, že se do popisu tohoto tématu pouštět samotná dobrovolně nebudu, protože si nevěřím na tolik, že bych se do toho nezamotala a neplácla hlouposti, navíc, když do sanatoria napíšete, nebo si domluvíte schůzku určitě budou tak moc ochotní a se vším Vám poradí.

Genetické vady - MUDr. Věra Hořínová
Pro mne asi nejzábavnější přednáška, při které jsme se dozvěděli, něco málo o genetických mutacích, které se vyskytují v České republice, které je potřeba ohlídat a proč jsou dobré genetické testy. Asi nejvtipnější část byla podle mého jaké genetické vady/mutace mají slavné osobnosti, to se totiž po shlédnutí těchto fotek začnete přeměřovat i vy sami, jestli jste v pořádku :D.

Závěrem a moje postřehy
Jak už jsem zmiňovala na začátku tohoto článku, tak ze semináře jsem odcházela naprosto nadšená a s pocitem, že konečně někdo dělá svoji práci pořádně, protože byste se divili, ale ne všechna reprodukční centra Vám věnují takovou péči jako zde. Navíc zde je možné si nechat například udělat test AMH (antimülleriánského hormonu, který ovlivňuje dozrávání vajíček a tedy se dá určit, kolik vajíček ještě zbývá) nebo i hormonální profil, což hodnotím velmi plusově, protože moje doktorka se mi o něčem takovém ani neuráčila zmínit a já už naštvaná po mých přechozích zkušenostech s ní asi odejdu jinam...
Pokud bych někdy uvažovala o asistované reprodukci mám po vysvětlení rozdílů mezi centry, po promluvě s lékaři centra jasno, kam šla....
Kdybyste měl někdo dotazy k tomuto tématu nebo třeba i ke gynekologickému, či ohledně vyšetření, prosím mně se neptejte, opravdu nejsem odborník, ale můžete napsat SEM do diskuze (poradny) a odpoví Vám odpoví příslušný specialista doktor.
A já mám na Vás pár otázek, dříve než přijde další GA, kde produkty do soutěže věnovalo přímo sanatorium Helios...


Jak jste se svojí gynekoložkou v oblasti vaší informovanosti spokojené? Už jste si nechávaly hormonální profil nebo AMH dělat? Zajímá Vás tato tématika?


jo pitahaya.... to bude jednou moje smrt

 a další moc dobrý ňamky

Další fotky najdete ZDE

1 komentář:

  1. Byla jsem taky pozvaná, ale usoudila jsem, že tato tématika nemá s mým blogem ani se mnou nic společného. Ale mohlo to být příjemné odpoledne, to věřím :) Jídlo vypadá skvěle a k tvým otázkám - nikdy jsem se na nic takového své doktorky neptala, tak ji asi při příští návštěvě malinko prověřím :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)