DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 3. března 2015

Recenze: Vichy Teint Idéal krémový make up #15 Clair

Hezký start do nového týdne!
Kdo si pamatuje jak cca před 14ti dny mi došel make up od Vichy na testování, tak musel čekat, kdy přijde článek. Někoho jím potěším a někoho ne, tak snad to bude ta první varianta...


Vichy Teint Idéal krémový make up #15 Clair



Balení
Make up mi přišel v krabičce, které chyběl český popisek hned na "hlavních" stranách, ale člověk jej musel dohledávat na boku. To je pro mne prvním mínusem, protože když nevím, co mi došlo a musím to nějak dohledávat, tak se přiznám, že trošku nervím, jelikož mi to přijde prostě málo přehledné, ale jdeme dál. Po rozbalení na mne vykoukl make up v tubičce. Make up v tubičce jsem snad naposledy měla někdy v 16ti a to si pamatuji, že to byl (ještě mám jeden neotevřený, ale bez krabičky doma) Clinique Supermoisture Makeup - jen tak mimochodem oba make upy jsou si velmi podobné, tak jsem byla dosti zvědavá, jak mi to s ním pude, když tubička v 90% signalizuje, krémový, hutnější make up. Většinou s tubičkou nemám problém, ale vadí mi, že ten make up nemůžu spotřebovat na 100%.

Aplikace, efekt a výdrž
Když jsem make up dostala, byla jsem na něj hodně zvědavá a dost jsem se bála. Co make up slibuje, si můžete přečíst ZDE.
Začnu s popisem konzistence. Můžu potvrdit, že make up je opravdu krémový, až mi trochu připomíná našlehanou šlehačku, není to totiž takový ten krémový, skoro až tuhý make up totiž. Tento make up má být hydratační, to můžu rozhodně potvrdit, na to, jak mám suchou pleť, si s ní tento make up poradil dobře a to i bez podkladového hydratačního krému, za to ho můžu pochválit. Pak také i za krytí a projasnění. Síla krytí je střední až vyšší, rozhodně mi zakryl moje znaménka, ale nějakou šílenou vyrážku nebo jebák už by asi nezvládl. Díky jeho konzistenci se s ním perfektně pracuje, takhle skvělý make up na práci jsem už dlouho v ruce neměla a sedla sem si z toho na zadek. Opravdu krásně se dal nanést, nedělal šmouhy, hezky se spojil a udělal krásný přirozený efekt. Dále ovšem nastává největší kámen úrazu a to je výdrž. Tenhle make up mi prostě jak slibuje 14h nedá ani omylem. Při dobrém tak těch 5h a to je pro mne neskutečně málo. Mohla jsem dělat, co jsem chtěla a nic, prostě nedržel, po 5h se mi začaly dělat místa, kde prostě make up najednou nebyl. Mapky nedělal to ne, ale prostě mizel :D. Asi kouzlo nebo nevím, ale všimla jsem si toho i u odličování, že čím déle ho na sobě mám tím méně toho z obličeje odličuji a make upu je málo i na tampónku, to už nebyla náhoda... Ještě jsem zapomněla zmínit, barvu... Na to, že Vichy odhadovalo pouze z dotazníku, tak smekám, trefili přesně můj odstín pleti a barevně mi sedl bez problému.

Cena
  • cca 500 Kč/ks [lékárny]

Celkové hodnocení
Z tohoto make upu mám rozporuplné pocity, moje nadšení z aplikace a jeho kryvosti opadlo po tom, co mi prostě nic nevydržel. Na pár hodinovou procházku asi dobrý, ale jinak právě kvůli výdrži katastrofa největší. Já od svého make upu vždy očekávám, že dá minimálně tak těch 12h v super stavu, tento zvládne 4-5h což je pro mne extrémně málo a kvůli tomu bych si ho rozhodně už znovu nekoupila, takže za mne tento make up má NE. 


Už jste tento make up zkoušely? Jak se Vám zamlouvá? Šli byste do něj, nebo Vás odrazuje? 















4 komentáře:

  1. S tou vydrzi to je teda neslavny co:-/
    Musím rict, ze makeup me příliš neláká, ta výdrž mi prijde docela kratka, navíc teď spotřebovávám make-upu docela malinko, tak radši nehromadim:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc mě nezaujal, za tu cenu teda nic moc, hlavně ta výdrž.

    OdpovědětVymazat
  3. Také preferuji výdrž, minimálně tu 8,5 hodinovou pracovní dobu. Možná s bází by vydržel trochu déle, ale ani tak mě neláká:))

    OdpovědětVymazat
  4. tak tohle by pro mě taky nebylo nic vhodného :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)