DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

neděle 19. července 2015

Recenze: Odličovací rukavice GLOV - další vychytávka na trhu?

Krásnou neděli,
Dnes je na programu recenze z řady péče o pleť. Některé to možná už zaznamenaly, některé ne, ale už i v ČR tady máme tuto zázračnou rukavici na odličování. Já už ji nějaký ten pátek doma máma poctivě jsem zkoušela, takže už Vám konečně mohu říct, jestli se vyplatí do ní investovat a zda plní, to co slibuje...

Odličovací rukavice GLOV


Balení
Protože se jedná o rukavici, čekala jsem, že mi dojde v nějakém celofánovém sáčku a o to příjemnější bylo překvapení, když na mne vykoukla tenká papírová krabička, která pozvedla můj nadšený první dojem. Pak až samotná rukavice byla zabalená v celofánovém obalu. Balení je jednoduché a oceňuji to, že vůbec nějaké balení měla. Rukavice vypadá spíše jako taková čtveratá žíňka (ke které bych ji i strukturou přirovnala, ovšem je velmi měkká a na dotek příjemná).

Odlíčení a efekt na pleť
Odlíčení s touto rukavicí probíhá asi takhle: namočíte rukavici do vody, připlesknete na místo, kde budete odličovat, necháte chvilku působit a pak odličujete. Rukavice není ničím napuštěná, ale make up se vodou rozruší a odličování pak jde snadněji... Rukavice má být vhodná i na citlivou pleť a odlíčit i voděodolný make up. A vyčištění probíhá pomocí mýdla.
U mne samotné odlíčení probíhalo stejně, jak jsem popsala, akorát s tím rozdílem, že jsem make up nestírala, ale spíše sdírala z obličeje, protože tou rukavicí prostě nešel dolů. Oči a řasenku jsem si s ní opravdu netroufla odlíčit. Na rukavici jsem musela trochu "více" tlačit, abych make up vůbec nějak dostala dolů. Tvar této hranaté rukavice mi docela vyhovuje právě kvůli rohům a velikosti, že do ní dám celou ruku.
Výsledný efekt po opláchnutí obličeje vodou byl takový, že celý obličej sem měla velmi vysušený a hodně pnul. Kůži jsem měla celou rozbolavělou, od toho, jak je houbička hrubá a jaký dělala peeling (a to jsem si netroufla rukavici použít v období, kdy mám na obličeji ekzém). Toto se opakovalo při každém odličování.
Schválně jsem pak jednou šla a a ještě zkusila doodlíčit pleť pleťovým mlékem a vodou a světe div se, vatové tampónky čisté nezůstaly.

Cena

Celkové hodnocení
Tuto rukavici, i když jsem v ní měla velká očekávání, musím označit jako propadák. Něco takového jsem už dlouho neviděla... Myslím tím "obyčejnou" žíňku vydávat za supr čupr odličovací nástroj a ještě za tak nehorázné peníze. Rozhodně bych rukavici neoznačila za vhodnou pro citlivou pleť a také rozhodně bych ji nepoužívala v okolí očí - zbytečně si vytaháte kůži a budete mít pak větší vrásky. Takže ne, tato rukavice rozhodně dle mého nemůže nahradit klasický odličovač, který je navíc i k pleti šetrný, zde se prostě jedná o mechanické odstranění make upu a to rozhodně nevidím jako šetrné. Nechtěla bych vědět, co by mi to udělalo s pletí, kdybych ji použila v období ekzému. Této novince na českém trhu říkám velké NE, protože stejný peeling Vám udělá i běžná žíňka za pár korun. 
Mimochodem, našla jsem článek na stránkách Elle magazínu, kde se píše v titulku, že je bomba... No, ale když si ten článek přečtete, že redaktorka toto píše po pouhém jednom vyzkoušení na ruce a o dalším používání, nebo vyzkoušení na obličeji nepadá ani slovo... Tomu říkám reklama... (článek k přečtení ZDE)

Už jste o této novince slyšely a jak se Vám zamlouvá? Máte ji doma? Jak jste s ní spokojené?  Chcete si ji teprve pořídit?






8 komentářů:

  1. Vůbec jsem i ní neslyšela, ale zajímalo by mě jak by na mě fungovala :D

    The 15 Weird Questions

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je teda dobré... no to je ten důvod, proč časákům nevěřím a preferuji blogy. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, tak nic, no....nepotřebujeme:))

    OdpovědětVymazat
  4. Mně upřímně vadí to čištění akorát pomocí vody. Sestra to tak praktikuje běžně, až na ten rozdíl, že si vodu dá na tamponky místo rukavice. Podle mě to víc zanáší pleť, ale tak každého volba. Škoda že rukavice neuspěla, udělat ji trochu jinak a mohla to být super vychytávka. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem na ni narazila, ale nelákalo mě to. Přijde mi to jako zbytečnost. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já sem si rukavičku koupila a je naprosto skvělá, netuším proč se ti nedařilo odlíčit. Mě se začalo líčení přichytávat na rukavici okamžitě. Namočila jsem do teplé vody a ihned to šlo. Poté jsem vyzkoušela i vatovým tampónem dočistit zbytky a nikde nic. Opravdu! Při koupi jsem byla velmi skeptická, ale teď už bych nevyměnila, protože jsem doposud nenašla odličovač, který by mi seděl tak jak obyčejná voda. Ano po odlíčení pleť pne, ale to i pokožka po celém těle po vykoupání v čisté vodě, ne? Po odlíčení jsem se namazala arganovým krémem a všechno fajn.

    Má pleť dokonce nesnese ani peelingy, takže s touto recenzí opravdu nemůžu vůbec souhlasit, co se týče hrubosti rukavice. Nechápu tak rozdílný názor... A opravdu si tento komentář nevymýšlím!

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som ju vyskúšala a musím povedať, že som bola milo prekvapená. Používam dosť silný make up (double wear) a odlíčilo mi to lepšie, ako keď sa odličujem odličovacím mliekom. Samozrejme že micelárka je úplná topka (ako vysávač :D), ale normálne uvažujem nad kúpou veľkej rukavice (mala som takú maličkú, čo teraz dávali do beauty boxov).

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem za tvoj príspevok pomohol mi sa rozhodnúť túto rukavicu nekúpiť :-*

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)