DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pátek 4. září 2015

Co mne na české blogosféře momentálně unavuje?

Hezký den Vám všem,
Tenhle článek přepisuji/píšu už po šesté a furt se mi v něm něco nelíbí, tak snad už tohle je ta finální verze a nenapadne mne ještě další miliarda věcí, které jsem semka chtěla napsat. Původně jsem se Vám i chtěla zmínit, proč byla taková pauza nepauza na blogu, ale myslím, že to jasně vyplyne z dalších řádků a odstavců tohoto článku.

 
Pokud sledujete současnou tak zvanou blogosféru v České republice, nemohlo Vám ujít hned několik poznatků, pokud jste bystré a trochu do toho vidíte… A to:
Dříve jsem byla docela akční bloggerkou všude jsem komentovala (tedy všude tam, kde mi to přišlo zajímavé) a ne proto, abych zviditelnila svůj blog, ale protože jsem se chtěla podělit i o názor či kritiku někde jinde než na blogu, tak aby dotyčný o tom, že se mi něco u něj líbí či nikoliv věděl. Postupem času jsem začala zjišťovat, že často pro blogy komentáře, které spousta lidí zanechává, nejsou důležité, na Vaši otázku se nedostane odpovědi ani, když autorce napíšete email nebo zprávu… Touhle dobou také začaly všude lítat rychlostí blesku hejtující komentáře (ano, i já se dozvěděla občas, že mám moc levné giveaway, ve kterých v podstatě nic nevyhrajete, že hodnota je nízká, nebo že máte ošklivé nehty a obličej, tak proč píšete blog a mnohé další). Myslím, že většina těch poctivých bloggerek umí přijmout konstruktivní kritiku, ale co je moc to je moc a věřte, nikdo nemá zapotřebí, když svůj volný čas věnuje prostřednictvím internetu Vám a chce se podělit o zkušenosti, tak abyste na tom vydělali Vy čtenáři, aby byl urážen a shazován. A tak jsem jednoduše oddělala všechny sledované blogy, přestala komentovat a hlavně se zajímat, co se děje jinde. Ano, mnoho z Vás jistě namítne, že asi teď můj blog žije v jakési uzavřené bublině bez těch ostatní, ale nějak mi to nevadí a alespoň se nikdo nenaváží, že si někde děláte třeba pouhým komentářem reklamu. Do téhle kategorie izolace bych zařadila i to, že jsem přestala navazovat kontakty s bloggerkami, některé dokonce úplně přerušila a zůstaly mi asi tři, se kterými jsem denně v kontaktu a považuji je za své kamarádky. Pak také to, že se nikde neúčastním giveaway i když mi to často připadá jako šílenství a často bych se moc chtěla zúčastnit, ale kdo by chtěl zase poslouchat to, že jste něco někde vyhráli, protože se znáte… Nebo nedej bože dotyčného blog/instagram/facebook sledujete… Navíc mi to přijde i zvláštní, abych se jako bloggerka, která dělá něco pro čtenáře, účastnila giveaway právě pro čtenáře něčího blogu, takhle někomu něco vyfoukla (jedou, jsem u Petushbook vyhrála Aussie kondicionér yahooo :D). Prostě asi je to dosti padlé na hlavu, ale přijde mi to divné.

Tady s tou materiální stránkou souvisí i dalších pár věcí…
Jako například, že nepřijímám skoro žádné spolupráce. Přiznám, že občas (párkrát za měsíc) mi nějaká ta nabídka spolupráce přistane (o tom, jakého typu si můžeme popovídat třeba příště, když budete chtít a jak to občas probíhá – dejte mi, když tak vědět). Ale pak si zapřemýšlím, kolika dalším lidem tato stejná nabídka ve schránce přistála a pak mne přejde chuť vůbec s firmou spolupracovat a zdvořile odmítnu. Proto jak si můžete povšimnout moc sponzorovaných recenzí na blogu nenajdete a radši přijmu menší spolupráci třeba o něčem, co je méně známé a Vás obohatí, než když se pak o daném produktu dočtete na každém druhém blogu a můj článek pak ani neotevřete.
Tak nějak už se dostáváme do druhé poloviny článku a já přemýšlím, jestli toto vůbec sem zařadit, protože mne asi sníte za živa, protože rozhodně teď šlápnu někomu na kuří oko.
V každém z nás je trocha závisti a kdo tvrdí, že ne, tak ať si dá přes prsty. Kolikrát jste si řekly, jéé ta má ale krásné vlasy/nehty/kabelku atd. prostě cokoliv, co jste třeba někde viděli, moc se Vám to líbilo a moc si to přáli. Většinou takhle závidí každý z nás, je to ovšem v dobrém, pak však přijde někdo, kdo to v dobém neumí, umí pouze na sebe strhávat pozornost, proč píšete, o čem píšete (v mém případě o high-end kosmetice), že stejně si to nikdy normální člověk nemůže koupit a tak dále a tak dále, už ten kolotoč znáte. Lidská závist je zlo, a když světu ukážete, že něco máte, tak je to ještě horší. Píšu o takové kosmetice, které věřím a za kterou si stojím. Proto, když se podíváte na můj blog, tak ani na něm nenajdete tolik přešlapů. A víte proč? Protože prostě si vždy při výběru trvám na svém, neslevuji ze svých požadavků a pak produkt dělá a umí to, co přesně požaduji. To spousta slečen/paní třeba i vytáčí, že já pak něco chválím a ony spokojené nejsou. Musí si pak člověk zkrátka uvědomit, co chce, co očekává, podle toho vybrat a také soudit a ne hodnotit pak úplně něco jiného, či dokonce srovnávat jablka s hruškami. Ono je totiž strašně těžké se zavděčit někomu, kdo neví, co chce a neřekne to třeba nahlas, pak ať se nediví, že je zklamaný. Proto já se do drahé kosmetiky nebojím investovat, když vím, co chci a také podle toho vyberu a jsem pak spokojená. Proto třeba, když si povšimnete, už ani tolik nekupuji kosmetiku jako předtím v kvantech. Tak nějak jsem naplnila svůj kosmetický kufr vším, co potřebuji, co považuji za užitečné, dokupuji pouze to, co nemám a chci vyzkoušet, nebo by se mi to mohlo hodit při vizážistice (jo a bude díky tomu blogsale nebo tak něco, produkty, co mi tu leží, nebo mi nesedly). Opravdu nemám potřebu si koupit tunu levných krémů od Balea, protože prostě krásně voní. Radši koupím jeden giga, třeba Neutrogenu, recenzi sice o nových vůních na jaro nenapíšu, ale je to praktické, vše spotřebuji a neválí se mi toho tady tuna. Navíc, je mi jasné, že dalších 20 z Vás přesně o tomhle tématu začne psát, jen co ta řada vyjde.

A konečně, už Vás asi musím pěkně nudit, poslední co mám na srdci. Je mi jedno, jak mám známý – teda spíše v mém případě neznámý blog, jak moc jsem kde slavná. Je mi to opravdu jedno protože prostě dělám blog když mne baví, nemám ho jako práci (jako některé slavné bloggerky, které si, už co jsem slyšela z první ruky, nechávají za recenze platit nemalé peníze a ještě si o ně samy říkají a Vám lžou, že si produkt zakoupily ze svého) a nikdy tomu tak nebude. Proto, když se prostě naštvu, články nejsou a nebudou, nebo sporadicky, proto se vždy podělím o svůj názor a nikdo si mne nemůže koupit, protože prostě to, o čem píšu, se koupit nedá a to je vlastní osobitá zkušenost. Nedělím se sice s Vámi o svůj osobní život, ale věřte, že žádná bloggerka není dokonalá, přestože se tak prezentuje a chce, abyste ji tak vnímali. Je to pouhopouhý člověk se svědomím buď čistým, nebo ne (nevím, jak se sebou mohou některé žít, když dělají to, co dělají a lžou světu). Proto já nikdy nebudu slavná, nedostanu nálepku elitní bloggerky, nebudu vypisovat značkám, jako to některé dělají a vnucovat se jim. Tohle prostě není můj styl a blog rozhodně není můj život a něco takového a takové lidi ve svém životě nechci.

Tak to by byl konec hlášení. Doufám, že tento článek správně pochopíte a nestrhne se tu bitka, ale budou sem přibývat inteligentní komentáře se svými názory a konstruktivní kritikou.
Krásný den!

14 komentářů:

  1. Howgh. Mě se to líbí, co jsi napsala.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se to nelíbí. Spoustu toho vidím a vnímám jinak. Ale to je normální, že každý má jiný názor na vše kolem. Když už tedy píšeš, že některé lžou, škoda, že nejsi konkrétní, abych se ze článku i něco dozvěděla. Nevidím třeba důvod, proč by blogerka nemohla být zároveň čtenářkou jiných blogů, tím pádem proč by se nemohla účastnit GA. Mně snad polovinu čtenářů tvoří právě blogerky. Tak nevím, můj názor je, že tohle byl zbytečný článek, o ničem. Raději čtu u tebe články o kosmetice :)
    www.mejserada.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja bych nerekla, ze je o nicem, naopak to reklo dost veci. A to nejen ty recene, ale i mezi radky.
      Blondie se rozhodne nenavazela do ucasti bloggerek do soutezi bloggerek, ale pouze poukazala na to, ze blogger si k produktum "zdarma" prijde i jinak, tak proc okupovat souteze u jinych, ktere jsou urcene ctenarum.
      Blogger jako clovek je vzdy ctenar, i autor. To je logicke a tak to ma byt. Ale uprimne, proc vymetat kdejake souteze, kupit produkty z vyher, kdyz toho ma clovek sam dost a radost by to udelalo jinemu vetsi.

      Vymazat
    2. Musím se přidat k Radce, také si nemyslím, že když se blogger účastní soutěží je to něco špatného. Já mám malý blog, většinu soutěží si financuji sama a spolupráce si vybírám jen takové které mě hodně zaujmou a na něco co bych si sama i koupila protože chci vyzkoušet, takže z nabídek je to jen opravdu málo toho co přijmu na vyzkoušení. Takže si ji většinu věcí kupuji sama takže když se mi líbí i nějaký soutěž a blog čtu proč se neúčastnit? Udělá mi to stejnou radost jako někomu jinému. A většina čtenářek i u mě jsou jiné bloggerky. Jinak se mi článek líbí, je to názor a těch je hodně tak když někdo rád píše tyto články proč ne, také si je přečtu. Ale stejně mám raději články, které mě mohou něčím obohatit nebo si díky nim něco koupit nebo naopak mi ušetří peníze. Takže sama tyto články psát určitě nebudu a tady si také přečtu raději klasické recenze pro které tento pěkný blog čtu :)

      Vymazat
    3. Je to upřímný článek a já se pod něj podepisuji. Kéž by platilo to co doposud "S poctivostí nejdál dojdeš" dnes už bohužel platí "S drzostí nejdál dojdeš" Jsem ráda, že se držíš toho původního hesla a přeji ti, ať se ti jako jedné z mála pctivých a upřímných blogerek daří.

      Vymazat
  3. Co k tomu dodat......bláboly, plky a alibistické kecy.....to je můj inteligentní komentář a konstruktivní připomínka.:-D Jak tu již bylo naznačeno....řešíš zde zbytečnosti. Buď jsi dostatečně odolná, stojíš si za svým a neřešíš ptákoviny nebo jsi zamindrákovaná, rozhodí tě každý komentář, který ti netleská a tudíž máš potřebu si zde tímto způsobem napravovat své pochroumané ego. Po té ale nepiš blog, který čtou jiní....toť vše ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochroumané ego mají právě lidé, kteří se pod svůj názor nedokáží podepsat.Anonymní komentáře, nestojí za pozornost, rovnou bych je mazala.

      Vymazat
    2. oki, tady někdo musel ty svoje bláboly, plky a alibistické kecy někde sám ventilovat, viď drahý anonyme, zřejmě máš tuze nudný život a tak si ho tímto kořeníš.

      Vymazat
  4. Ježiš, kdo jste, že tady kážete, kdo si co smí, má a nemá napsat na blog? Od toho je to BLOG, aby si každý napsal článek takový, jaký zrovna chce...
    Mně se ten článek líbí, i kdyby byl napsán jen pro potřebu vypsat se... A úplně chápu, že jednání ostatních dokáže vlastní bogování otrávit, zrovna bojuju s podobným problémem... Poznala jsem blíže naše "nejslavnější" blogerky a upřímně je mi z celé naší "blogosféry" šoufl ... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nemyslím si, že by bol tento článok nejaký dobrý ale
    určite chválim,že si vieš povedať svoj názor. Ale napr. z tohto článku som sa toho veľa nedozvedela. Alebo ma to nijako neobohatilo.

    OdpovědětVymazat
  6. Článek jsem přečetla snad jedním dechem, s některými věcmi se sice úplně neztotožňuji, ale s většinou musím souhlasit. Poslední dobou mi hlavně schází taková ta "prvotní" komunita blogerek, kde nikdo nebyl ani nejlepší, ani nejhorší a člověk se setkával opravdu většinou s tvorbou, která byla psaná hlavně pro zábavu, nikoli pro komerci. Sama občas nějakou spolupráci ráda příjmu a dříve jsem se v tom mnohem více viděla, ale poslední dobou mi to začalo být tak nějak docela proti srsti, jelikož pokud člověk xx krát vidí tu stejnou věc na jednom druhém a třeba padesátém blogu, říká si kam to vlastně spěje. Myslím, že budu také ráda tím méně známým blogem s pouze několika věrnými čtenáři :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tvoje názory, ať už souhlasím nebo třeba v něčem ne o to teď nejde...dokázala si svůj názor vyjádřit slušně, čehož si moc vážím, dnes už se to vidí žalostně málo

    OdpovědětVymazat
  8. Článek se mi hodně líbí. Mockrát jsem v poslední době přemýšlela nad tím, co se teď v tom českém a slovenském rybníčku děje a jsem ráda, že se k tomu čas od času někdo vyjádří, slušně. Ve spoustě věcech s tebou souhlasím, ve spoustě ne, ale o tom to je. Líbí se mi tvůj názor ohledně kosmetiky. Nejsem zatím moc zasvěcená do high end kosmetiky, to vůbec ne, možná jedu tak trošku vyšší než drogérkovou, ale do high end mám daleko, ale taky jsem se rozhodla že nebudu kupovat úplně kraviny jen proto, abych mohla na blog něco přidat nebo abych měla článek jako všechny ostatní. Snažím se věci kupovat s rozmyslem a proto taky nemám tolik špatných recenzí. Taky jsem ráda, že i ostatní vidí to vtírání se značkám a ostatním blogerkám. Mně je z toho docela špatně...

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)