DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

pondělí 23. listopadu 2015

Alterna týden: Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo&Conditioner


Hezké pondělí,
Jak jsem slíbila, tak tento týden si dáme Alterna týden. Tyto tématické týdny mi přijdou někdy lepší, než abych dlouhodobě Vám psala recenze na přeskáčku. Takhle máte hezky totiž vše pohromadě, nemusíte déle čekat, než se rozhodnete a já mám jistotu, že nezapomenu na žádný produkt, který mám vyzkoušený...

Protože jsem vyzkoušela od Alterny toho opravdu hodně, tuto kosmetiku spolu s Tecnou miluji tak si nemyslete nijak, že tento týden je nějak sponzorovaný, vše jsem si koupila poctivě sama!



Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo&Conditioner



První věcí, kterou jsem pořídila od Alterny byl právě tento šampon s kondicionérem a k tomu tehdá ještě Bamboo Kendi olejíček. Tohle bylo moje takové první trio. S těmito výrobky jsem se poprvé setkala hlavně v kadeřnictví 4Comfort v Brně, kam přestoupila moje kadeřnice a já si tak poprvé tuhle vlasovou kosmetiku mohla vyzkoušet. Protože jsem spíše zastánce toho, že si někde něco vyzvednu osobně v Brně a navíc v kadeřnictví došly zásoby, byla jsem odkázána na eshopy. Než jsem se dozvěděla, že v ČR funguje i "oficiální" eshop - to bylo velmi nedávno (a to prosím Alternu používám již několik let), tak jsem holt objednávala z eshopů. Proto i vkládám odkazy 2x. Prvním důvodem je, že ne vždy, co všechno chci, mají na jednom místě a druhý, že jsem prostě dříve nakupovala i jinde, tak abych byla vůči Vám fér. Jinak moje péče, jak se starám o vlasy, se nijak nezměnila, změnily se pouze produkty, Kérastase mi totiž úplně přestal po těch 4 letech, co jsem ho tehdá používala, vyhovovat. 

Šampon 
Většina lidí si myslí, že funkčnost šampónů a kondicionérů a jejich "setů" dokáže obejít tím, že bude používat jen jednu věc (buď šampon nebo jen kondicionér) a bude to mít stejný efekt. Bohužel, zde to neplatí, vyzkoušeno z vlastní zkušenosti. Nejlepší efekt se tedy při používání dostavil při použití obou výrobků. Šampon má dobrou čistící schopnost - jako vždy nanesu velmi malé množství, napěním, spláchnu a zopakuji ještě jednou, pak je vlas teprve opravdu čistý. Po některých šamponech mám pocit, že vlasy hodně drhnou a nejsou kluzké. Ne že by s tímto nedrhly, ale rozhodně se mi nedělají suché chuchvalce tak jako u ostatních, je podstatně o dost lepší.



Kondicionér 
Asi největší zázrak, který jsem potkala v oblasti hydratujících kondicionérů, a bezkonkurenčně patří mezi moje nejoblíbenější. Nanáším vždy podle potřeby, nanesu do celých délek vlhkých - trošku prosušených vlasů a pokud je potřeba, ještě dodám trochu do konců. Nechávám  působit cca 5min - většinou si stihnu mezi tím třeba oholit nohy :D nebo vyčistit obličej apod. Buď ho spláchnu úplně, že pořádně vymeju vlasy nebo, pokud třeba moje vlasy mají špatný týden a jsou nějaké sušší, tak ho vypláchnu hodně, ale ne jakoby úplně. Vlasy se mi po tomto upozorňuji nemastí - nevyplachuji ho totiž tak moc z konečků, ale vyplachuji ho od kořínků a délek, tak aby zůstalo trochu tam, kde je potřeba. Tenhle kondicionér dělá opravdu velký rozdíl.



Cena




Celkové hodnocení 
Přestože jsem dříve byla dost k Alterně skeptická můj názor se hned po pár použitích velmi změnil, za své peníze totiž opravdu u mých vlasů dostanu to, co chci. Navíc produktů stačí málo a já si myju vlasy 1x týdně, protože se mi absolutně nemastí. Za sebe můžu jednoznačně doporučit, jako nejlepší proteinový hydratační set. Pokud si ovšem myjete vlasy častěji, rozhodně V8m po vypotřebování doporučuji koupit na čas něco jiného, může totiž 1) dojít k alergii při častém a dlouhodobém používání - Alterna je velmi silná kosmetika a takové případy ve svém okolí mám a 2) je proteinová, tak abyste nepřesytily vlas a nezačaly se Vám pak vlasy lámat ne z důvodu, že jsou suché, ale že jsou přeproteinované. Jo a abych nezapomněla, Alterna podporuje růst vlasů - moje vlasy s ní rostou rychleji.
Momentálně, až mi dojde tento "set" tak chci vyzkoušet novinku Caviar Moisture Intense Oil Creme a jak jinak, než zase celou řadu pro maximální efekt, takže až bude vyzkoušeno, dám Vám rozhodně vědět.



Co Vy a kosmetika Alterna? Milujete? Používáte? Chcete vyzkoušet řadu Caviar Moisture?










2 komentáře:

  1. Musím souhlasit, Alterna je prostě vlasový zázrak a zvlášť takhle řada :) Já mám ovšem dost spotřebu, myji si vlasy 2-3x týdně, takže volím levnější Redken.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám melírované vlasy a tím jsou hodně vysušené. Díky vlasovce od Alterny se mi konečně po umytí neudělají takové ty chuchvalce (jak říkáš) :) Je pravda, že je dost drahá, ale vážně stojí za to! Jinak já si ji nakupuji přes internet, konkrétně tady: https://www.brasty.cz/alterna-caviar?f[p]=10600004;, kde vyjde mnohem levněji :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)