DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 3. listopadu 2015

Event: Můj den s Mavalou

Krásný pátek všem,
Poslední dobou vůbec nějak nic nestíhám a když už stíhám, tak ani nemám chuť sednout za počítač po napsání seminárky a ještě něco nedej bůh psát. Prostě s přibývající školou a seminárkami to jde s blogem z kopce, o diplomce už ani nemluvim :D.
Ale aby to tu bylo pozitivně laděné, tak Vám dneska něco málo povím o eventu, na který mne pozvala značka Mavala a já tak měla možnost strávit den ve velmi příjemné společnosti bloggerek, novinářů a hlavně českého Mavala týmu v čele se světovou školitelkou Jenny Wiles.
O fotky k tomuto článku se Vám postarala Lenka z Mikrosvět By Ellen a tým Mavala.

Můj den s Mavalou


 Všechno začalo už v tom našem proklatém Brně plným uzavírek. Cesta do Prahy už tak strašná a ještě strašnější zácpa, to že jsem vyrážela s 2h rezervního času a stejně přišla o 10min přednášky říkat snad ani nemusím. Totálně uhnaná, naštvaná a celá rozhozená, že zase jsem za "velmi zodpovědnou osobu" si sedám na své místečeko vedle Lenky, hned před školitelku Jenny. Na kreslící tabuli s papírem hned poznávám známý obrázek skladby nehtu a odvozuji si, co už za tu 15min nepřítomnost Jenny stihla probrat.
Jenny se zrovna dostává k představení jednotlivých produktů, jejich správnému použití. To bych hodnotila pro mne jako nejužitečnější část... Dozvěděla jsem se, že jsem si (když jsem si kdysi sama sestavovala péči od Mavaly) vybrala správné produkty pro můj typ nehtů, zjistila, že Mavadry není topcoat, ale že se dává až na topcoat, aby rychleji manikúra zaschla - ha tak proto mi to s ním nikdy dobře nešlo...
Po malé občerstvovací pauze (první event kdy bylo jídlo zdravé a chutné) sme se vrhly na praktickou část, kdy jsme se sami učili manikúru dle Mavaly.
Zde mám pár poznatků...
Manikúra samořejmě začíná odlakováním původního laku (přiložením vatového tamponku s odlakovačem na nehet, lehkým přitlačením na 10s a stáhnutím celého laku). Mavala vede filosofii nezalakovávání špiček, takže nemusíte nic odlakovávat ze spoda.
Následuje nanesení odstraňovače kůžičky a zapilováním. Mavala má pilníky stavěné tak, že hrubší strana je pro pány/nehty na nohou a jemnější na dámské nehty. Pilníky jsou pokryté lehkou silikonovou vrstvou, takže zrníčka z pilníku neopadávají a můžete jej používat dlouho.
Po zapilování odstraníme kůžičku. Mavala zde má svoji techniku (namotání vaty na pomerančové dřívko) a pomocí omotaného konce a točivého momentu a působení proti směru růstu odstranění kůžičky. Kůžičku zásadně nestříháme (pokud třeba nemáme záděry apod).
Následuje lakování. Base coat zvolený podle vašeho typu nehtu, 2x barevná vrstva a finální top coat.
Takovouto manikúru dle Mavaly nosíme na nehtech maximálně 6 dní a následně odlakujeme. a 7. den máme nehty "holé" - nenalakované a nic moc neděláme, abychom si je nepoškodily. Přestože Mavala laky mají vlastnost propuštět vzduch - tedy nehet pod lakem dýchá, tak 7. den nosíme nehty bez laku protože i lak sám o sobě něco váží...
Samotná technika lakování je také zajímavá. Nejdříve totiž naneseme lak (pruhem) do prostřed nehtu, pak uděláme oblouček a nakonec zalakujeme strany. Tato metoda je sice méně "špinavá", ale třeba pro takové lakování na fotky nevhodná.

A ještě něco málo z historie...
Značka Mavala vznikla roku 1958 ve Švýcarsku a je zkratkou jména její zakladatelky Madeleine Van Landeghem. Prvním produktem, který je i jejím nejprodávanějším, je Mavala Scientifique (zpevňovač na oslabené nehty).
V současné době je Mavala prodává ve 110 zemích světa včetně České republiky (FAnn parfumerie).

Už jste od značky Mavala zkoušely péči? Používáte laky Mavala? Co na ně říkáte? Chtěly byste článek s ukázkou mé manikúry se značkou Mavala?

Děkuji týmu Mavala za pozvání na event a krásné dárečky!











































































2 komentáře:

  1. O této značce slyším úplně poprvé a velmi mě od ní zaujaly laky na nehty :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný, vyčerpávající článek. A moc vám to holky sluší:-)) :-))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)