DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

středa 19. října 2016

Recenze: Too Faced Born This Way Foundation

Krásnou středu Vám všem,Po delší době se k Vám vracím s recenzí v zahraničí dosti chváleného make upu, jak prošel mým testem, to se dočtete dnes. Pokud Vás zajímá konkrétně můj typ pleti, a jaký make up si vybírám apod., mrkněte do mého Beauty profile.


Too Faced Born This Way Foundation #Porcelain




Balení
Zde na blogu je toto snad první recenze na produkty od značky Too Faced, takže Vám i krátce představím jejich obaly, které mně osobně přijdou docela roztomilé, občas trochu kýčovité, ale jsou spíš takové dívčí a nepůsobí až tak luxusně jako třeba jiné značky, které se u svých obalů snaží o elegantnost.
Samotný make up je ve skleněné matné lahvičce s plastovým víčkem. Designem je to taková klasika, ale asi by mohlo být víčko více bytelné a byla bych opravdu spokojená. Aplikátor je klasická pumpička.

Konzistence, aplikace, výdrž
Make up slibuje záživou pleť s přirozeným finishem, ale vezmeme to radši pěkne od začátku. 
Konzistenčně tento make up patří mezi ty hutnější. Tuhle konzistenci upřednostňuji, protože se mi s ní obvykle dobře pracuje a ani zde s ní není problém. 
Aplikačně je konzistence také velmi dobrá, hezky se nanáší a dobře roztírá a zapracovává do pleti, co ovšem je trošku nevýhoda (nevím, jestli to bylo krémem nebo tak), ale občas udělal mapky šmouhy a musel se lépe zapracovávat, ovšem pokaždé se dalo vykouzlit perfektní pleť. 
S tím souvisí i krytí, bohužel jsem nebyla obdařena darem nádherné pleti bez znamínek a pih v obličeji a proto si vybírám více krycí make upy a s klidným svědomím můžu rozhodně říci, že tento make up má střední až vyšší krytí, takže pleť není maska, ale tam kde potřebujete, tam zakryjete buď v jedné vrstvě, nebo vrstvením. Zde musím podotknout, že na mé pleti tento make up ani přes vrstvení neoxiduje.
Jedním z mých nejpřísnějších kritérií je výdrž, pro mne u tohoto make upu bohužel docela katastrofální - začal po několika hodinách tvořit na pleti mapky. Ať jsem dělala, co jsem dělala - fixovala, zkoušela různé primery, nevydržel perfektní více než 3-4h, bohužel, já jsem zvyklá se v  ráno nalíčit a odličovat make up ve skoro perfektním/velmi dobrém stavu bez přepudrování někdy v 8 - 10 večer a toto mi bohužel od žádného make upu nestačí, to můžu rovnou chodit bez něj. Takže v tomhle opravdu ten americký poprask a sedání si na zadek nechápu.

Cena

Celkové hodnocení
Na tento make up jsem měla docela vysoká očekávání, když jsem viděla, jak jsou s ním všechny americké youtuberky strašně spokojené. Krytí a konzistence jsou opravdu velmi dobré, dobře se s ním pracuje, ale bohužel jsem neslyšela, že by vlastně někomu tak dlouho vydržel, protože sem nikoho o tom mluvit neviděla/neslyšela. Co je dalším zádrhelem, je malá škála odstínů. V ČR jich je dostupných 8 z celkových 18ti (teď nedávno vyšly nějaké nové odstíny). V ČR je zatím nejsvětlejším odstínem Porcelain, který můžete vidět i u mne a trošku jsem s jeho barvou bojovala, aby nebyl moc tmavý, na USA stránkách je naopak nejsvětlejší odstín Snow, tak budeme doufat, že česká Sephora pro dobro všech žen svou nabídku rozšíří i o další odstíny. Bohužel i přes jeho všechny klady, musím tomuto make upu říci NE a to kvůli jeho výdrži.


Co Vy a make up Born This Way? Máte vyzkoušeno? Máte ho rádi, nebo patříte do té skupiny jako já, které nesedl? Chystáte se vyzkoušet i korektor Born This Way?






 

4 komentáře:

  1. Také jsem na něj slyšela samou chválu, ale pro takovou cenu to není nic pro mě. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Trošku nechápu, napsala jsi : “bohužel jsem byla obdařena darem nádherné pleti bez znamínek a pih v obličeji a proto si vybírám více krycí make upy a s klidným svědomím můžu rozhodně říci, že tento make up má střední až vyšší krytí“
    Pokud máš opravdu tak nádhernou pleť, proč vybíráš více krycí make-upy? Nádherná pleť bez chyb to nepotřebuje, té stačí jemné sjednocení, kde není co zakrývat. Více krycí make-upy jsou od toho, aby pořádně zakryly, tam kde je problém. To by dle tvých slov nádherná pleť, přece nepotřebovala ne?
    Takže jsem dost zmatená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že všichni podle kontextu správně pochopili překlep, že tam má být slovo NEbyla ;)

      Vymazat
    2. Ale děkuji za upozornění na překlep :)

      Vymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)