DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

čtvrtek 5. října 2017

Recenze: Pupa Milano Collection Privée lak a tekutá rtěnka kombo

Krásný čtvrtek Vám všem,
Dnes jsem si pro vás nachystala recenzi na část nové kolekce od značky Pupa Milano, kterou nově můžete najít ve Vaňkovce v Brně. Kolekce mě zaujala hlavně svými tmavými barvami a možností sladit rty s nehty.  V kolekci najdete také další kosmetické výrobky, ale mne právě zaujal tento tmavý set rtěnky a laku. Kolekci jsem objevovala při dnech Marianne a využila tak 30% slevu na vše. Ne, že by byla kosmetika Pupa nedostupná, ale sleva se hodí vždy, že jo.

 Pupa Milano Collection Privée lak a tekutá rtěnka



Dvoufázová rtěnka Made To Last Lip Duo #014 Exclusive Burgundy
Tato tekutá rtěnka mne upoutala u vstupu svojí barvou.  Ne, že bych neměla tmavých natož tekutých rtěnek nedostatek, ale základní fakt, že když jsem se podívala a vedle byl k tomu padnoucí lak, mne zaujal. Zkoušela jsem proto jenom barvu rtěnky, abych věděla, v jaké intenzitě se bude rtěnka pohybovat. Popravdě, podle toho jak působila v obalu, jsem si myslela, že bude o dost tmavší. Už na ruce působila trošku světlejší, tím nechci říct průhledně, ale není je kdyby tak intenzivní jako třeba ostatní značky. Nicméně, řekla jsem si, že ji vyzkouším, od Pupy jsem dlouho nic neměla.

Balení
Začneme balením a aplikátorem. Rtěnku dostanete v designové papírové krabičce (mne neurazí ani nenadchne - úplně nejsem na krokodýly) a pak taková klasika, jako můžete třeba znát od Dermacol. Aplikátory má dva, protože se jedná o rtěnku s leskem - tedy dvoufázovou rtěnku. Lesk má štěteček a rtěnka klasický “houbičkový” aplikátor.  S aplikátory se pracuje dobře, jsou vhodně zvolené ke konzistenci produktů. Zde nemám co vytknout.

Rtěnka
První, co musím zmínit je konzistence. Doposud jsem nenarazila na rtěnku, která by se mi nanášela takhle dobře (chápejte ve smyslu kontur). Konzistence není jak klasická tekutá rtěnka/barva, ale je lehce našlehaná, ale ne moc, nepůsobí jako pěna. Bohužel, nejspíše na úkor toho nemá až tak intenzivní pigment a barva není taková jako v tubičce. Další nedostatek vidím to, že musíte opatrně nanést, nevracet se a neupravovat, jinak udělá fleky. To stejné při druhé vrstvě či někde silnější vrstvě. To se navíc i drolí. Barva sice zaschne do matu a nehne se, ale pozor při stisku rtů může trošku lepit a při častém mnutí rtů i trochu drolit.

Lesk
Musím prohlásit, že na to, jak nejsem lesková, tak tenhle lesk působí příjemně, nelepí i hydratuje trochu. Takže nemám žádné výhrady spíše naopak.

Kombinace rtěnka&lesk
Rozhodně jak je patrné z popisku doporučuji používat dohromady. V kombinaci rty vypadají jako "upírský devadesátky". Prostě takové ty klasické tmavé lesklé rty. Efekt krásný výdrž bohužel už o dost horší a to cca 4h. Pak se rtěnka začala stírat ze středu rtů - a to jsem prosím nejedla.


Lak na nehty Lasting Color Gel #181 Exclusive Burgundy
Tentokrát nezačneme balením - to je jaksi jasné, ale rovnou štětečkem. K mé  smůle jsem lak na prodejně neotvírala, to by tam totiž asi jinak zůstal i s rtěnku. Lak má plochý zakulacený štěteček. Pro moje nehty hotová noční můra to není, ale mě to děsí i týden po lakování. Mám hodně zakroucené nehty a vysoké valy a tak tento typ štětečku nekupuji, protože mám kvůli němu lak všude okolo. Konzistenčně lak není extra hutný ani vodový, takový zlatý střed. Lak je s gelovým efektem a pokud na něj dáte i gelový top coat (ten já nepoužila), tak i tak působit bude. 
Co se týká jeho hlavních vlastností. Nanášela jsem jej ve dvou vrstvách. První vrstva se nanášela relativně snadno a dobře, nicméně stejně jak rtěnka, jsem si všimla, že když se vracíte na stejné místo (tahy nikdy nejsou perfektní a vždy se Vám nějaký překryje), začne dělat fleky a stahovat barvu. Při druhé vrstvě je to bohužel o trochu horší a fleky prostě jdou vidět. Co jsem ocenila, bylo rychlé schnutí, to je asi tak vše. Třetí vrstvu jsem nedávala, přišlo mi, že by nehty mohly působit lehce "tlustě".

Ceny
  • Pupa Milano Made To Last Lip Duo #014 Exclusive Burgundy 319 Kč [butik Pupa]
  • Pupa Milano Lasting Color Gel #181 Exclusive Burgundy 159 Kč/5ml [butik Pupa]

Celkové shrnutí
Když to shrnu, tak ani jeden produkt mne bohužel neohromil. Oba pruhují a dělají fleky a za mne jako tekutá rtěnka má toto duo velmi špatnou výdrž. Co je rozhodně fajn, tak je lesk na rty, ten je opravdu příjemný, ale kvůli tomu si nebudu kupovat celou rtěnku. Lak na nehty mne také vůbec neuchvátil a to z důvodu špatné aplikace fleků - tohle se mi snad v takové míře ještě s lakem nestalo. Takže moc mne to mrzí, ale tomuhle setu dávám NE.


Co Vy? Již jste vyzkoušely limitku Privée? Jaké jsou Vaše oblíbené produkty od této značky?






















3 komentáře:

  1. bože,toto je nádherná jesenná farba! :) hneď by som brala aj rúž aj lak :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Ty odstíny vypadají parádně. Jak rtěnky tak i lak mají krásné barvičky :3

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná barva, v podobné nebo spíš o něco světlejší je pěkná taky dior vernis.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)