DomůRecenzeLíčeníEventsLifestyleMy Beauty ProfileKontakt

úterý 7. srpna 2012

Jak pečovat a vyčistit pleť

Zdravím všechny,
Protože momentálně potím ty kila, co jsem nabrala ve Vancouveru (ano, bloguju z fitka :D) a těch 50 min kardia je snad nekonečných, tak jsem se rozhodla alespoň napsat docela důležitý článek.
Před pár měsíci jsem mamce k narozeninám dala poukaz na školu líčení u Ilony Pavlatové (vícemistryně ČR v make upu) a součástí toho bylo i jak se správně odlíčit. Protože máma sama nechtěla jít, tak jsem šla taky a dozvědela jsem se spoustu zajímavých informací a že 3/4 věcí dělám blbě :D
Co budeme potřebovat?
  • Odličovač na pleť
  • Odličovač na oči
  • Čistící mléko
  • Pleťovou vodu
  • *čistící pěnu
  • *mýdlo na obličej
  • Krém na obličej
  • Krém na oči a okolí
Důležité je vždy čistit, dokud vatový tamponek není úplně čistý. Ano, je to sice časově náročnější, ale za hezkou pleť to stojí.
Nejdříve odlíčíme obličej a oči. Abychom se zbavily zbytku přípravků, je dobré pak obličej opláchnout vodou (popřípadě použít i obličejové mýdlo) a usušit. Pokud máte někde zbytky tužky na oči, nebo řasenky, stačí namočit do odličovače tyčinku do uší a dočistit.
Pak na vlhký tamponek nanést trochu čistícího mléka a čistit čistit, doku tamponek nebude čistý.Většina z Vás používá jen mléko, nebo jen vodu, což je chyba, protože nečistoty se dělí na dvě skupiny, ty které se dají rozpustit v tucích (-> používáme mléko) a rozpustné ve vodě (-> používáme pleťovou vodu). Proto je důležité používat oboje. Pro ty z Vás, které používají na odlíčení obyčejné mýdlo, je to velká chyba, protože vysušuje obličej a stejně vás make upu dokonale nezbaví.
To stejné provedeme s tamponkem s pleťovou vodou. Pak opět opláchněd a popřípadě použijeme čistící pěnu, nebo peeling.
Posledním krokem je krém. Ten volíme podle ročního období - léto a ráno = lehčí, zima a noc = hustší. A také krém na oči a okolí, protože eliminuje částečně kruhy pod očima. Takovéto krémy by se měly nanášet prsteníčkama, protože na nich je kůže nejjemnější.
Malý tip: je dobré pořídit vždy celou sadu (mléko, voda, krém, odličovač), protože se doplňují a pak pleti nic nechybí.
Správné tahy při čištění pleti, tak aby se zbytečně nevytahovala a nevytvářely vrásky.
Obrázek, který jsem si z kurzu odnesla

3 komentáře:

  1. super článok :) (nie ako ostatné blogerky čo píšu o mliekach a ako sa odličujú oni a povečine zle :D)a tiež som robila 3/4 vecí blbo :D díky teraz viem ako nato :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, za chvilu bude článek i jak se správně nalíčit. Ten kurz líčení sebe sama byl opravdu k něčemu. Ale důležítá je rutina, každej den, jinak to nemá efekt :)

      Vymazat
  2. díky :D super rady nad zlato:))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Tvůj komentář :)